Per indult a Pannónia (Dacia) Szálló megrongálásáért
Utoljára módositva: 2014-08-28 18:51:35

Kártérítési igényt fogalmazhatna meg a szatmárnémeti önkormányzat a Pannónia Szálló épületén végzett szakszerűtlen beavatkozások miatt, de mivel nem léptek időben, elúszhat a lehetőség.

 

 

Kemény kritikát fogalmaztak meg a szatmárnémeti önkormányzati képviselők a tegnapi ülésen a polgármesteri hivatal vezetőivel szemben, mivel késve jutott el hozzájuk egy fontosnak tűnő megkeresés. A Szatmár Megyei Törvényszék Mellett Működő Ügyészség ugyanis márciusban küldött egy átiratot, melyben arra szólítják fel az önkormányzatot, hogy nyilatkozzék: részt kíván-e venni felperesként a Pannónia Szálló megrongálásának ügyében, továbbá azt is kérik, hogy közöljék a kártérítésként követelt összeget. Mint kiderült, valaki feljelentést tett a rendőrségen a szálló épületének megrongálása miatt, azt azonban senki sem tudta, hogy ki volt a feljelentő, és azt sem, hogy pontosan mi áll a periratban. Az ügyészség által megszabott határidő azonban szeptember elseje, és mivel mindössze egyetlen munkanap áll rendelkezésre a részletek tisztázására, kérdéses, hogy az önkormányzat be tud-e szállni a perbe. Valeriu Bancea, a közgyűlés jogi bizottságának elnöke kifejtette: nem tudnak az ügy pontos ismerete nélkül kártérítési igényt megfogalmazni, hozzátéve, hogy a polgármesteri hivatal kötelessége lett volna a márciusban postázott felszólítás kapcsán tájékozódni az ügyészségen. Maskulik Csaba tanácsos azt javasolta, járjanak utána annak, hogy betartották-e az épület eladásakor a műemlékvédelmi törvény előírásait, mivel ha hibáztak, nem kizárt, hogy meg tudnák alapozni a város követeléseit. A képviselő arra utalt, hogy — „A” kategóriás műemlékről lévén szó — a jogszabályok értelmében a művelődésügyi minisztérium és a városi önkormányzat elővásárlási joggal rendelkezik. Úgy vélte, hogy ha az épület privatizációját követő adás-vétel során (amikor a volt megyei turisztikai vállalatból alakult Dacia Rt. eladta az ingatlant Vasile Tantas cégének) elmulasztották felajánlani az épületet a városnak, okkal fogalmazhatnának meg kártérítési igényt. Az önkormányzat jogi osztályának vezetője a tanácsosok kérdésfelvetéseit követően annyit mondott, hogy kérvényezni fogja az ügyészségen a válaszadási határidő halasztását, hogy legyen idejük alaposan tájékozódni.

 

Babos Krisztina

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 12:50
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Star Wars: Az utolsó Jedik
Ma, 21:20
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...