Per készül a Decebal híd miatt
Utoljára módositva: 2019-05-16 19:44:44

Megkezdte a vélhetőleg szerződésbontásban és jogi csetepatéval végződő procedúrát a Drum Inservvel szemben a szatmárnémeti városvezetés, kiküldték a hídjavító cégnek az értesítést.

Eldőlt, hogy nincs tovább mit tárgyalni a szatmárnémeti Decebal híd felújítását évek óta befejezni nem tudó zilahi Drum Inserv Kft.-vel, a városvezetés megtette a jogviszonyt megszüntetéséhez szükséges első procedurális lépést: hivatalos átiratban értesítette a cégvezetést, hogy felmondja az egyezséget. Az értesítő május tizedikei postai dátummal lett iktatva, tájékoztatta lapunkat Maskulik Csaba szatmárnémeti városmenedzser, az átvételt követően tizenöt napja van a cég illetékeseinek, hogy reagáljanak erre. A céggel szemben felhozott indokok többek között a következőek: nem újították fel a lépcsőket, nem burkolták a híd-aljzatot, nem csináltak meg bizonyos vízelzárásokat, több, hibásnak talált munkát sem csináltak meg újra jól, többszöri felszólítás ellenére sem akadályozták meg tavaly szeptemberben, hogy tavaszra gödrök jelenjenek meg a híd aszfaltjában, nem szüntették meg az aszfalt-feltüremkedéseket.

Lesz aszfaltréteg-javítás

 

Nyilvánvaló számunkra, hogy a cég perelni fog, vázolta a várható helyzetet Maskulik, mint ahogy az is nyilvánvaló, tette hozzá, hogy a város nem fogja átvenni a rosszul elvégzett munkafázisokat és kártérítést fog kérni a rosszul elvégzett és pótlásra, ismétlésre szoruló munkák miatt. Ha megszűnik a szerződés, a város saját költségén fogja kijavítani az úthibákat, a költségek megtérítését a Drum Inservtől fogják kérni. Hogy ezen munkák nyomán mennyire lesz tartós az eredmény, azt Maskulik szerint nem érdemes találgatni, lehet, hogy pár hónapig fognak tartani, lehet pár évig, lehet tízig. Korábbi vizsgálatokat követően kiderült, hogy a hídtest betonlapokból álló alapjával is baj van, tervezési és kivitelezési hibák is okozták a mostani állapotokat, úgyhogy egyszerűen lehetetlen előre tudni hogyan fog reagálni a régi anyag az új terhelésre, a csapadékra, vagy a hőmérséklet-változásokra a későbbiekben.

Ha az aktuális szerződés megszűnik, folytatta a városmenedzser, újra ki kell írni nem csak a munkavégzésre, hanem a tervezésre vonatkozó versenytárgyalást is, mindent el kell kezdeni elölről.

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...