Pesten jártak a refisek
Utoljára módositva: 2017-05-16 17:51:54

Május 11-én, csütörtök reggel indult útra Szatmárnémetiből a Szatmárnémeti Református Gimnázium 54 diákja és az őket elkísérő pedagógusok, arra a jutalomkirándulásra, amelyet a budapesti Nemzeti Színház kínált fel azoknak a tanulóknak, akik valamilyen tantárgyversenyről díjjal tértek haza.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai a Országház épületénél

A Budapestre érkezést követően előbb a szállást foglalta el a szatmárnémeti csapat, majd a Nemzeti Színház munkatársaival találkoztak, akik bemutatták az intézményt, illetve ismertették azt a programot, amelyet erre a néhány napra a diákok számára összeállítottak. A kiránduláson résztvevők megismerhették az intézmény történetét, hallhattak az épület felrobbantásáról és újjáépítéséről, majd 19 órától közösen megtekintették a Csongor és Tünde előadást, amely egyedülálló élmény volt mind a diákok, mint az őket elkísérő pedagógusok számára, ugyanis az eredeti műhöz szövegvilágában hű darab modern, különleges színházi megoldásokkal volt a közönség elé tárva, amely természetesen nagy sikert is aratott. Másnap ismét a Nemzeti Színházban kezdődött a kirándulók programja, ott megtekintették a színház parkját, majd a parlamenthez sétáltak, ahol a Duna parton Szilágyi Éva igazgatónő elszavalta József Attila A Dunánál című versét, végül pedig a Budai várat és a Hősök terét is meglátogatták közösen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Tervezel-e nyaralást az idén?
Mindenképpen, külföldi nyaralást tervezek
Igen, itthoni kirándulást tervezek
Legfeljebb egy-egy napos kirándulást, strandolást tervezek itt a megyében
Még nem tudom, hova megyek idén nyaralni
Nem nyaralok idén
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...