Petőfi-megemlékezés Erdődön
Utoljára módositva: 2014-09-04 18:14:44

Az Erdődi Petőfi Kör szeptember 8-án, 17 órától szervezi meg a hagyományos Petőfi-megemlékezést a vár udvarán — tudtuk meg Szakács Imrétől, az Erdődi Petőfi Kör elnökétől. Sokan teszik fel a kérdést: miért tartják hétfőn a Petőfi-megemlékezést, hiszen vasárnap többen elmennének? Egyik ok, hogy szeptember 7-én, vasárnap lesz a Bogdándi Nemzetiségi Néptánctalálkozó, de ugyancsak vasárnap lesz a Bem-szobor avatása Koltón, ahova szintén sokan elmennek. A legfontosabb ok, amiért mindig nyolcadikán szerveznek Petőfi-megemlékezést, az nem más, mint hogy Erdődön nagyon sok római katolikus él, akik ekkor ünneplik Kisboldogasszony napját, így az erdődiek kettős ünnepet tartanak. Szeptember 8. az erdődiek számára amiatt is fontos, mert 1743-ban ezen a napon, Erdődön halt meg Károlyi Sándor. Az idei megemlékezés újdonsága, hogy az Erdődi Petőfi Kör a helyi német lakossággal közösen megkoszorúzza Károlyi Sándor szobrát, amelyet elhelyeztek ugyan a vár aljában, de nem egy igazán megfelelő helyen. Az erdődi vár felújított udvarában a Drágffy Bertalan-szobor áll, aki építtetett ugyan várat Erdődön, de azt lerombolták, ennek a helyére építtette Károlyi Sándor azt a várat, melynek romjait felújították. Az erdődiek szeretnék, ha a Károlyi-szobor felkerülne a várudvarba, hiszen ő is tett annyit Erdődért, mint a Drágffyak. A Petőfi-megemlékezésen Szakács Imre köszönti a résztvevőket, ünnepi beszédet mond Kereskényi Sándor muzeolúgus, fellépnek a helyi iskolások és a fúvószenekar, az eseményen részt vesznek Erdőd testvértelepüléseinek, a magyarországi Napkornak és Szakolynak a küldöttei is.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Atomszóke
Ma, 18:30
Lorraine Broughtont (Charlize Theron), a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát. A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal (James MacAvoy), akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálat
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 16.
Olyan ügyesen halogatsz egy fontos lépést, hogy már szinte magától értetődően halasztod holnapra vagy a jövőhétre. Pedig szerdán az lenne a legjobb, ha kilépnél ebből a körből, és ha elhagynád a halogatást. Ma az lenne a legjobb, ha egy nagy levegővel belevágnál valami új dologba.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2017. augusztus 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 db fehér zselatinlap, 1 vaníliarúd, 5 dl habtejszín, 5 dkg + 1–2 tk. cukor, 25 dkg fekete ...