Petőfi-megemlékezés Erdődön
Utoljára módositva: 2016-01-04 09:10:09

Petőfi fiatalos lendületére, bátorságára emlékeztette a hallgatóságot Rácz Ervin erdődi lelkipásztor a Petőfi Sándor és Szendrey Júlia-szobornál tartott január elsejei ünnepségen.

 

Koszorúzás az erdődi Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szobornál

Az Erdődi Református Egyházközség és az Erdődi Petőfi Kör néhány tagja a szokásos újévi istentisztelet után kivonult a templom előtt található Petőfi Sándor és Szendrey Júlia-szobor elé, hogy megünnepelje Petőfi Sándor 193. születésnapját is.

A délelőtt 11 órakor kezdődő istentiszteleten Rácz Ervin lelkipásztor a 2016-os év bibliai igéje alapján hirdette Isten szavát: „Ahogy az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket…” (Ézsaiás 66,13) Talán ijesztő program ez az elkövetkezendő évre, de valószínű, hogy lesz amiért vigasztaljon bennünket ebben az évben is az Úr. Ő nem problémamentes évet ígér, hanem az Ő jelenlétét. Lesz tehát ahova odabújnunk: szerető Istenünk ölelő karjaiba úgy, mint az Ő gyermekei, akárhány évesek is vagyunk. Ő megvigasztal bennünket és bátorít engedelmes, szerinte való éltre, valamint arra, hogy mi is vigasztaljunk másokat — emlékeztetett az igehirdető.

Az istentisztelet és az egyházközségi közgyűlés után a Petőfi kör tagjai koszorút helyeztek el a templom előtti szobor elé. Előtte a református lelkész néhány mondatban emlékeztetett Petőfi fiatalos lendületére, bátorságára. Ilyen fiatalokra és bölcs idősekre lenne ma is szükség, meghallva Ézsaiás próféta üzenetét: Isten „erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Elfáradnak az ifjak, és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is. De akik az Úrban bíznak, azoknak ereje megújul; szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40, 29–31) Az alkalom végén együtt énekelték el a városi rádiót is túlharsogva Petőfi egyik megzenésített versét, a Távolból címűt: „Kis lak áll a nagy Duna mentében;/ Oh mi drága e lakocska nékem!/ Könnyben úszik két szemem pillája,/ Valahányszor emlékszem reája./ Bár maradtam volna benne végig!/ De az embert vágyai vezérlik;/ Vágyaimnak sólyomszárnya támadt,/ S odahagytam őslakom s anyámat….”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:30
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...