Petőfi-megemlékezés Erdődön
Utoljára módositva: 2016-01-04 09:10:09

Petőfi fiatalos lendületére, bátorságára emlékeztette a hallgatóságot Rácz Ervin erdődi lelkipásztor a Petőfi Sándor és Szendrey Júlia-szobornál tartott január elsejei ünnepségen.

 

Koszorúzás az erdődi Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szobornál

Az Erdődi Református Egyházközség és az Erdődi Petőfi Kör néhány tagja a szokásos újévi istentisztelet után kivonult a templom előtt található Petőfi Sándor és Szendrey Júlia-szobor elé, hogy megünnepelje Petőfi Sándor 193. születésnapját is.

A délelőtt 11 órakor kezdődő istentiszteleten Rácz Ervin lelkipásztor a 2016-os év bibliai igéje alapján hirdette Isten szavát: „Ahogy az anya vigasztalja fiát, úgy vigasztallak én titeket…” (Ézsaiás 66,13) Talán ijesztő program ez az elkövetkezendő évre, de valószínű, hogy lesz amiért vigasztaljon bennünket ebben az évben is az Úr. Ő nem problémamentes évet ígér, hanem az Ő jelenlétét. Lesz tehát ahova odabújnunk: szerető Istenünk ölelő karjaiba úgy, mint az Ő gyermekei, akárhány évesek is vagyunk. Ő megvigasztal bennünket és bátorít engedelmes, szerinte való éltre, valamint arra, hogy mi is vigasztaljunk másokat — emlékeztetett az igehirdető.

Az istentisztelet és az egyházközségi közgyűlés után a Petőfi kör tagjai koszorút helyeztek el a templom előtti szobor elé. Előtte a református lelkész néhány mondatban emlékeztetett Petőfi fiatalos lendületére, bátorságára. Ilyen fiatalokra és bölcs idősekre lenne ma is szükség, meghallva Ézsaiás próféta üzenetét: Isten „erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlen erejét megsokasítja. Elfáradnak az ifjak, és meglankadnak, megtántorodnak a legkülönbek is. De akik az Úrban bíznak, azoknak ereje megújul; szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.” (Ézsaiás 40, 29–31) Az alkalom végén együtt énekelték el a városi rádiót is túlharsogva Petőfi egyik megzenésített versét, a Távolból címűt: „Kis lak áll a nagy Duna mentében;/ Oh mi drága e lakocska nékem!/ Könnyben úszik két szemem pillája,/ Valahányszor emlékszem reája./ Bár maradtam volna benne végig!/ De az embert vágyai vezérlik;/ Vágyaimnak sólyomszárnya támadt,/ S odahagytam őslakom s anyámat….”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Sírok gondozását vállalom Nagykárolyban, a református és Mesterrészi...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nünberg környékén. Jelentkezni...
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség (nő-férfi) beteggondozói munkakörben, Bayern-Nürnberg környékén. jelentkezni...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
A kém, aki dobott engem
Ma, 18:40
Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal próbá
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Hol nyaralsz legszívesebben?
Tengerparton
Hegyekben
City Tour-on
Ahol a pénztárca engedi
Nincs pénzem nyaralásra
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. augusztus 20.
Túl sokat beszélsz hétfőn. Mostanában egyre többet és többet beszélsz, és egyre kevesebbet cselekszel. Ez pedig oda vezethet, hogy mindenki unja a szavaidat, te magad is. Talán te magad is arra vágysz hogy a szájhősködés helyett a valódi cselekvésnek add át a helyet. Ma tedd meg azt, amiről már régóta beszélsz és csak beszélsz.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. augusztus 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1/2 csomag leveles tészta, 50 dkg csiperke gomba, 30 dkg füstölt kolbász, 2 gerezd fokhagyma, 6 dl tej, ...