Petőfi-ünnepség és zászló avatás
Utoljára módositva: 2018-01-02 15:54:53

A szatmárnémeti Örökifjú Petőfi Sándor Baráti Társaság január elsején hagyományos módon megszervezi a Petőfi-ünnepséget Szatmárnémetiben, a dr. Lükő Béla kórház szomszédságában található István téri parkban álló Petőfi Sándor mellszobornál.

Hétfőn a kora délutáni rendezvényen az ünnepség ötletgazdája, Tóth István vállalkozó köszöntötte az egybegyűlteket. Szilágyi Anna keze munkáját dicséri a baráti társaság zászlajának elkészítése, amit ez alkalommal avattak fel, majd irodalmi percek következtek, amikor Szököcs Zsuzsanna Enikő pedagógus, László Zita, a Harag György Társulat színművésze és Pálffy Tamás unitárius lelkész szavalt. A szervezők a 2017-es esztendőben ünnepelt Arany János emlékévhez kapcsolódva Arany és Petőfi barátságát helyezték a figyelem középpontjába a 2018-as év első kulturális eseményén. A megemlékezés koszorúit, virágait is elhelyezték a szobor lábánál: többek között Kiszner Csaba az Erdélyi Magyar Néppárt nevében, Ilyés Előd az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nevében, Harkácsi Zoltán és Harkácsi Katalin a szatmárnémeti Örökifjú Petőfi Sándor Baráti Társaság nevében, Tóth Adrienn szervező, Seres Ferenc költő és sokan mások. Az esemény következő perceiben Petőfi Sándor néhány megzenésített versét — többek között az elmaradhatatlan Kis lak áll a nagy Duna mentében és a Befordultam a konyhába címűt is — elénekelték közösen a jelenlévők. A rendezvény zárásaként a szervező Tóth család forralt borral kedveskedett az esemény résztvevőinek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. április 19.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...