Petőfi-ünnepség és zászló avatás
Utoljára módositva: 2018-01-02 15:54:53

A szatmárnémeti Örökifjú Petőfi Sándor Baráti Társaság január elsején hagyományos módon megszervezi a Petőfi-ünnepséget Szatmárnémetiben, a dr. Lükő Béla kórház szomszédságában található István téri parkban álló Petőfi Sándor mellszobornál.

Hétfőn a kora délutáni rendezvényen az ünnepség ötletgazdája, Tóth István vállalkozó köszöntötte az egybegyűlteket. Szilágyi Anna keze munkáját dicséri a baráti társaság zászlajának elkészítése, amit ez alkalommal avattak fel, majd irodalmi percek következtek, amikor Szököcs Zsuzsanna Enikő pedagógus, László Zita, a Harag György Társulat színművésze és Pálffy Tamás unitárius lelkész szavalt. A szervezők a 2017-es esztendőben ünnepelt Arany János emlékévhez kapcsolódva Arany és Petőfi barátságát helyezték a figyelem középpontjába a 2018-as év első kulturális eseményén. A megemlékezés koszorúit, virágait is elhelyezték a szobor lábánál: többek között Kiszner Csaba az Erdélyi Magyar Néppárt nevében, Ilyés Előd az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács nevében, Harkácsi Zoltán és Harkácsi Katalin a szatmárnémeti Örökifjú Petőfi Sándor Baráti Társaság nevében, Tóth Adrienn szervező, Seres Ferenc költő és sokan mások. Az esemény következő perceiben Petőfi Sándor néhány megzenésített versét — többek között az elmaradhatatlan Kis lak áll a nagy Duna mentében és a Befordultam a konyhába címűt is — elénekelték közösen a jelenlévők. A rendezvény zárásaként a szervező Tóth család forralt borral kedveskedett az esemény résztvevőinek.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Mamma Mia! Sose hagyjuk abba
Ma, 19:05
Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
A védelmező 2.
Ma, 21:20
Amerikai fantasztikus thriller, akciófilm, krimi
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. július 22.)


  KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...