Picuravató a Refiben
Utoljára módositva: 2018-11-09 15:06:39

A hagyományokhoz híven idén is megtartották a Szatmárnémeti Református Gimnázium Picuravató ünnepségét, azaz az ötödikes diákok beavatási szertartását. Az iskola dísztermében nemcsak a diákok, hanem szülők, nagyszülők is jelen voltak, hogy részesei legyenek a gyermekük élete ezen meghatározó eseményének.

Előbb Póti Eduárd iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, köszönetet mondott főként azoknak, akik diákként, pedagógusként vagy szülőként hozzájárultak a rendezvény megvalósításához. „Kívánom, érezzék nagyon jól magukat, és legyenek nagyon büszkék azokra a fiatalokra, akik ma este itt a színpadon megmutatják magukat, teljesen másképp, mint ahogy azt szokták tanórán, de lehet néha hasonlóan ahhoz, ahogyan megmutatják magukat a szünetekben” — fogalmazott az iskolaigazgató.

Ezt követően az ötödikesek osztályfőnöke, Apjok Kun Noémi is köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, mint minden évben, ez az az iskolai rendezvény, amely csakis az ötödikesekről szól, hiszen ők most egy új út előtt állnak, sok akadály vár rájuk, sok dolgozat és felelés, illetve egy nagy megmérettetés az út végén. „Nem lesz könnyű, de megéri végighaladni ezen az úton, mert tele lesz szép élményekkel, sok jó baráttal, kedvenc tanárokkal, példaképekkel, és nem utolsósorban sok új ismerettel tudással.”

A köszöntőbeszédet követően máris az ötödikeseké volt a főszerep, a színpadon Igli Brigitta rajz szakos tanárnő, a XI. C osztályosok, valamint az iskola tanítónői által készített hangulatos díszlet elé állva adták elő bemutatkozó műsorukat.

Mivel Mátyás király év van, ehhez kötődve az Igazmondó juhász történetét adta elő az osztály, a színdarab előkészítésében Varga Bressel Chrisitane magyartanárnő és Higyed Gyöngyi zenetanárnő segédkezett a diákoknak. Az ügyes produkciót követően a hatodikosok köszöntötték az ötödikeseket, Székely Tünde osztályfőnök szavai után a diákok mutatták be rövid műsorukat, amely összeállításában Lovász Erzsébet magyar szakos, és Higyed Gyöngyi zenetanárnő segédkezett.

A két osztály produkciója után következett az ünnepélyes beavatási ceremónia, melynek során minden hatodikos az iskola lovagjává ütötte egy-egy ötödikes társát.

A dísztermi jelenetek után a két osztály diákjai egy kis ismerkedős szeretetvendégség keretében közösen töltötte a délutánt.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...