Picuravató a Refiben
Utoljára módositva: 2018-11-09 15:06:39

A hagyományokhoz híven idén is megtartották a Szatmárnémeti Református Gimnázium Picuravató ünnepségét, azaz az ötödikes diákok beavatási szertartását. Az iskola dísztermében nemcsak a diákok, hanem szülők, nagyszülők is jelen voltak, hogy részesei legyenek a gyermekük élete ezen meghatározó eseményének.

Előbb Póti Eduárd iskolaigazgató köszöntötte az egybegyűlteket, köszönetet mondott főként azoknak, akik diákként, pedagógusként vagy szülőként hozzájárultak a rendezvény megvalósításához. „Kívánom, érezzék nagyon jól magukat, és legyenek nagyon büszkék azokra a fiatalokra, akik ma este itt a színpadon megmutatják magukat, teljesen másképp, mint ahogy azt szokták tanórán, de lehet néha hasonlóan ahhoz, ahogyan megmutatják magukat a szünetekben” — fogalmazott az iskolaigazgató.

Ezt követően az ötödikesek osztályfőnöke, Apjok Kun Noémi is köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, mint minden évben, ez az az iskolai rendezvény, amely csakis az ötödikesekről szól, hiszen ők most egy új út előtt állnak, sok akadály vár rájuk, sok dolgozat és felelés, illetve egy nagy megmérettetés az út végén. „Nem lesz könnyű, de megéri végighaladni ezen az úton, mert tele lesz szép élményekkel, sok jó baráttal, kedvenc tanárokkal, példaképekkel, és nem utolsósorban sok új ismerettel tudással.”

A köszöntőbeszédet követően máris az ötödikeseké volt a főszerep, a színpadon Igli Brigitta rajz szakos tanárnő, a XI. C osztályosok, valamint az iskola tanítónői által készített hangulatos díszlet elé állva adták elő bemutatkozó műsorukat.

Mivel Mátyás király év van, ehhez kötődve az Igazmondó juhász történetét adta elő az osztály, a színdarab előkészítésében Varga Bressel Chrisitane magyartanárnő és Higyed Gyöngyi zenetanárnő segédkezett a diákoknak. Az ügyes produkciót követően a hatodikosok köszöntötték az ötödikeseket, Székely Tünde osztályfőnök szavai után a diákok mutatták be rövid műsorukat, amely összeállításában Lovász Erzsébet magyar szakos, és Higyed Gyöngyi zenetanárnő segédkezett.

A két osztály produkciója után következett az ünnepélyes beavatási ceremónia, melynek során minden hatodikos az iskola lovagjává ütötte egy-egy ötödikes társát.

A dísztermi jelenetek után a két osztály diákjai egy kis ismerkedős szeretetvendégség keretében közösen töltötte a délutánt.

 

Bajnai Botond

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...