Pintea a lehető legszigorúbb büntetést javasolja a betegekkel sértően bánó kórházi ápolónőkkel szemben
Utoljára módositva: 2019-05-16 14:04:00

A lehető legsúlyosabb büntetést, vagyis munkaszerződés-felbontást javasol Sorina Pintea egészségügyi miniszter azoknak a kórházi ápolónőknek az ügyében, akik egy videofelvétel tanúsága szerint sértegették és megalázták a betegeket a bukaresti sürgősségi kórházban.

 

‘Nehezemre esett végignézni. Nem tolerálhatjuk ezt a fajta viselkedést. Aki nem érez hivatástudatot a beteggondozásra, annak nincs mit keresnie az egészségügyi rendszerben’ – jelentette ki Pintea, aki arról is tájékoztatott, hogy pénteken összeül a kórház fegyelmi bizottsága, és eldönti, milyen szankciót szab ki a betegekkel méltánytalanul bánó alkalmazottakra. ‘Véleményem szerint a büntetés a lehető legszigorúbb kell hogy legyen: a munkaszerződésük felbontása’ – jelentette ki az egészségügyi miniszter.

 

A nyilvánosságra kerül videofelvételre, amelyen ápolónők agresszíven és megalázó módon bánnak a páciensekkel, a Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórház vezetősége közleményben reagált.

 

‘Egyértelműen elhatárolódunk a három ápolónő viselkedésétől. A Bukaresti Egyetemi Sürgősségi Kórház korrekt, emberi bánásmódot alkalmaz a betegekkel szemben, és semmiféle fizikai vagy szóbeli agressziót nem tolerál’ – olvasható az egészségügyi intézmény közleményében, amely hozzáteszi, hogy a videón szereplő három ápolónő ellen ‘a tett súlyosságának megfelelő’ szankciót fognak alkalmazni.

AGERPRES/( RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Aladdin
Ma, 20:50
Izgalmas történet a megnyerő utcai suhancról, Aladdinról és a bátor és szabad akaratú Jázmin hercegnőről, akik közös jövőjének kulcsa egy Dzsinn lehet. A Disney 1992-es animációs klasszikusa alapján készült filmben Guy Ritchie rendező a rá jellemző szélsebes, sajátos látványú akcióval tölti meg Agrabah kitalált városát.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. május 27.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...