Plumb: Mind ezidáig nem kaptam semmiféle hivatalos értesítést a Jogi Bizottságtól meghallgatásomat illetően
Utoljára módositva: 2019-09-26 20:55:27

Semmiféle hivatalos értesítést nem kapott az Európai Parlament Jogi Bizottságától csütörtöki meghallgatását követően – közölte Rovana Plumb, Románia jelöltje, aki a közlekedési portfólió várományosa lett volna az Európai Bizottságban, azonban összeférhetetlenség miatt a testület nem adott zöld utat a kinevezést előkészítő további lépéseknek.

Rovana Plumb sajtónyilatkozatban közölte, hogy az EP Jogi Bizottsága bizonyos kérdések tisztázását kérte tőle. ‘A különböző előírások következtében különbség van a romániai vagyonnyilatkozat, illetve a biztosok magatartási kódexe által előírt vagyonnyilatkozat között, amit Brüsszelben kell benyújtani. Mind ezidáig nem kaptam semmiféle hivatalos értesítést a Jogi Bizottságtól meghallgatásomat illetően’ – tájékoztatott Plumb.

 

Az EP jogi Bizottsága (JURI) csütörtökön nem hagyta jóvá a meghallgatások következő, jövő hétre tervezett szakaszát két uniós biztosjelölt, a román Rovana Plumb és a magyar Trócsányi László esetében, mivel mindkettejük esetében összeférhetetlenséget állapított meg.

 

Siegfried Mureşan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) EP-képviselője Facebook-oldalán jelentette be, hogy az Európai Parlament Jogi Bizottsága elsöprő többséggel elutasította Rovana Plumb jelölését. Plumb 6 támogató javaslatot kapott az európai parlamenti képviselőktől, 15 képviselő pedig ellene szavazott, ketten tartózkodtak. ‘A Jogi Bizottság jóváhagyása nélkül Rovana Plumb nem mehet meghallgatásra a közlekedési bizottság elé’ – fűzte hozzá a liberális EP-képviselő.

AGERPRES/(RO-szerző: George ONEA, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. március 29.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...