Plusz pénz a roncsprogramokra
Utoljára módositva: 2019-07-23 09:07:37

A kormányban tárgyalások folynak arról, hogy kiegészítsék a gépkocsik roncsprogramját – jelentette be hétfő este Brassóban, az év első hat hónapi mérlegének bemutatóján Graţiela Gavrilescu. A környezetvédelmi miniszter szerint erre azért lenne szükség, mert az erre a célra elkülönített 320 millió lejes költségvetési keret, ami 35 ezer régi autó törlésére elegendő, június végére elfogyott.

A miniszter örömmel nyugtázta, hogy elfogyott a környezetbarát autók beszerzését támogató Roncsprogram Plusz 15 millió lejes kerete is, így 333 elektromos vagy hibrid gépkocsi került az utakra, amelyek egyáltalán nem, vagy csak csekély mértékben szennyezik a környezetet.

 

Hozzátette: programot indítottak a megyeszékhelyek számára, hogy elektromosautó-töltőállomást hozzanak létre és ‘addig fog a polgármesterek fején ülni’, amíg élnek ezzel a lehetőséggel.

 

Kidolgozás alatt áll ugyanakkor egy olyan program, amellyel az országutakra telepítenének ilyen töltőállomásokat.

 

A tárcavezető ‘óriási sikerként’ értékelte a háztartási gépek múlt esztendő végén bevezetet roncsprogramját, amelyre minden kiírásnál nagy túljelentkezést jegyeztek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 24.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...