Podar az első újonc, Lopez is marad
Utoljára módositva: 2019-05-27 15:05:36

Az ideinél is erősebb női kosárlabdacsapat játékoskerete körvonalazódhat a Szatmárnémeti Városi Sportklubnál. Az biztos, hogy U21-esként egy ponterős válogatott játékos jön Lopez keretébe.

A Szatmárnémeti VSK csapatában folytatja pályafutását Alina Podar (képünkön kék, 23-as számú mezben, ), aki a Brassói CSTBv Olimpia együttest hagyja ott a bajnoki ezüstérmes javára.

A 20 éves, 178 centiméter magas, korosztályos válogatott bedobó révén ponterős játékosa lesz a VSK-nak a mérkőzés első húsz percére, amikor a csapatoknak kötelezően a pályán kell tartani legalább egy U21-es korosztályos román lányt. A 2018-2019-es keretben Kádár Annamária és Ruxandra Pane volt a két ifi, akire számíthatott Maikel Lopez edző. Utóbbi bizonyára távozik, és helyét veszi át Podar, aki a VSK elleni elődöntő három meccsén összesen 35 pontot szerzett.

A kolozsvári születésű Podar tavaly nyáron a B-osztályos U20-as Európa-bajnokságon a román válogatott csapatkapitánya volt, és a negyedik helyen zártak. Öt idényen keresztül a CSBT Alexandria játékosa volt – a teleormani csapattal ifibajnok is volt –, tavaly igazolt Brassóba.

Egyelőre ő az első újdonság a VSK jövő idényi keretében. További erősítés várható, de úgy tudjuk, hogy visszavárják Szatmárra szerződése hosszabbításra Brittany Densont és Promise Amukamarát is.

Jó hír, hogy a következő szezon csapatát nagy részben Maikel Lopez állíthatja össze. A spanyol szakvezető, tavaly novemberben érkezett, és vezetése alatt jelentősen javult a VSK játéka. Vele a kispadon először mért 25 pontos vereséget a szatmári csapat Sepsiszentgyörgyre, a Román Kupa döntőjében és a bajnoki fináléban pedig egyenlő ellenfele volt a háromszéki csapatnak, amely a spanyol érkezése előtt 42 ponttal verte a VSK-t.

Úgy tudjuk, hogy most két évre szeretné Szatmáron tartani Lopezt a VSK vezetősége. Értesüléseink szerint a megegyezés megszületett, már csak részleteket kell megtárgyalni a szerződés véglegesítése előtt.

A szatmári klub másik kiszemeltje a CSM Târgovișe válogatott játékosa, Ancuța Stoenescu, azonban az erre vonatkozó értesüléseinket nem kívánták megerősíteni a VSK vezetői.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál fesztiválokra járni?
Igen, mert ott baráti társasággal bulizhatunk.
Nem, legfennebb néhány koncertre látogatok csak ki a barátokkal.
Már év elején megtervezzük, hogy milyen fesztiválokon veszünk részt.
Jobban szeretem a családi programokat.
Fesztiválok helyett a pihenést helyezem előtérbe.
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...