Ponta ismét mindent megígért
Utoljára módositva: 2014-08-24 20:07:11

Több száz PSD-s párttag-szimpatizáns és tíz vadonatúj, csatasorba állított iskolabusz várta az új központban Victor Ponta miniszterelnököt és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettest.

A két politikus szombat délután előbb rövid, zártkörű megbeszélést folytatott a prefektusi hivatal, Szatmár megye, illetve a Szociáldemokrata Párt megyei szervezetének elnökével, majd a Közigazgatási Palota előtt átadta a 16+1 személyes, Opel típusú iskolabuszok autókulcsait Ákos, Béltek, Börvely, Kányaháza, Kálmánd, Kolcs, Kisgérce, Majtény, Turc és Szamosborhíd polgármesterének. Ez követően a Közigazgatási Palota kis gyűléstermében a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében aláírtak 56 finanszírozási szerződést 14 655 882 lej értékben, már folyamatban lévő, befejeződött, de teljesen új projektekre is. A Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium 6 000 000 lejt utalt ki három beruházás számára: 1 827 225 lejt az Érszentkirály — Kisfalu — Krasznamihályfalva közötti községi út és 1 531 521 lejt a domahidi Kraszna-híd befejezésére, valamint 2 641 253 lejt a tasnádi polgármesteri hivatal épületének megépítésére.

A szerződések átadásakor Ponta kihangsúlyozta: mind az iskolabuszok, mind a Helyi Fejlesztési Országos Program pénzalapjának elosztásakor figyelmen kívül hagyták, milyen politikai párthoz tartozik az illető település polgármestere. „A gyermekek nem PSD-sek, nem RMDSZ-esek, nem PNL-sek, hanem gyermekek, és szükségük van ezekre az iskolabuszokra, mint ahogy a települések lakóinak — nemzetiségtől és politikai hovatartozástól függetlenül — is szükségük van a fejlesztésekre” — mondta. A kijelentés természetesen igaz, ha mégoly kampányízű is — de hát ismét kampányidőket élünk. S ha valaki esetleg meglepetten kapja fel a fejét, mert eszébe jut: alig több mint három hónappal ezelőtt, május elején, a Sâmbra Oilor-on Ponta miniszterelnök kevésbé hagyta figyelmen kívül a lakosság nemzeti (és politikai) hovatartozását — annak is igaza van. Ám az akkori választásoknak más volt a tétjük, a november eleji államelnök-választásnak pedig megint más.

Természetesen (kampány)ígéretekben most sem volt hiány: „Hétfőn kiadjuk az utasítást a 19-es számú országút Sárközújlak — Avasfelsőfalu közötti szakaszának felújítási és modernizálási munkálatainak megkezdésére, illetve tíz napon belül megkezdjük a szatmárnémeti körgyűrű és harmadik híd közbeszerzési munkálatainak kiírását” — jelentette ki a miniszterelnök, viccesen hozzátéve: „Ha én ma nem jöttem volna ide, elkezdődne hétfőn az útfelújítás és tíz napon belül a licit kiírása?”

A szerződések aláírása után, késő délután Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes Tasnádon elhelyezte a majdani polgármesteri hivatal épületének — mely legkésőbb egy éven belül fel kell épüljön — alapkövét, illetve ráöntötte az első talicska cementet.

Szabó Kinga Mária

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 24.
Találkozik valakivel, akinek úgy érzi, bármit el tudna mesélni saját belső érzéseiről. Az ilyen kitárulkozások rendkívül fontosak mindenki számára!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...