Ponta ismét mindent megígért
Utoljára módositva: 2014-08-24 20:07:11

Több száz PSD-s párttag-szimpatizáns és tíz vadonatúj, csatasorba állított iskolabusz várta az új központban Victor Ponta miniszterelnököt és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettest.

A két politikus szombat délután előbb rövid, zártkörű megbeszélést folytatott a prefektusi hivatal, Szatmár megye, illetve a Szociáldemokrata Párt megyei szervezetének elnökével, majd a Közigazgatási Palota előtt átadta a 16+1 személyes, Opel típusú iskolabuszok autókulcsait Ákos, Béltek, Börvely, Kányaháza, Kálmánd, Kolcs, Kisgérce, Majtény, Turc és Szamosborhíd polgármesterének. Ez követően a Közigazgatási Palota kis gyűléstermében a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében aláírtak 56 finanszírozási szerződést 14 655 882 lej értékben, már folyamatban lévő, befejeződött, de teljesen új projektekre is. A Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium 6 000 000 lejt utalt ki három beruházás számára: 1 827 225 lejt az Érszentkirály — Kisfalu — Krasznamihályfalva közötti községi út és 1 531 521 lejt a domahidi Kraszna-híd befejezésére, valamint 2 641 253 lejt a tasnádi polgármesteri hivatal épületének megépítésére.

A szerződések átadásakor Ponta kihangsúlyozta: mind az iskolabuszok, mind a Helyi Fejlesztési Országos Program pénzalapjának elosztásakor figyelmen kívül hagyták, milyen politikai párthoz tartozik az illető település polgármestere. „A gyermekek nem PSD-sek, nem RMDSZ-esek, nem PNL-sek, hanem gyermekek, és szükségük van ezekre az iskolabuszokra, mint ahogy a települések lakóinak — nemzetiségtől és politikai hovatartozástól függetlenül — is szükségük van a fejlesztésekre” — mondta. A kijelentés természetesen igaz, ha mégoly kampányízű is — de hát ismét kampányidőket élünk. S ha valaki esetleg meglepetten kapja fel a fejét, mert eszébe jut: alig több mint három hónappal ezelőtt, május elején, a Sâmbra Oilor-on Ponta miniszterelnök kevésbé hagyta figyelmen kívül a lakosság nemzeti (és politikai) hovatartozását — annak is igaza van. Ám az akkori választásoknak más volt a tétjük, a november eleji államelnök-választásnak pedig megint más.

Természetesen (kampány)ígéretekben most sem volt hiány: „Hétfőn kiadjuk az utasítást a 19-es számú országút Sárközújlak — Avasfelsőfalu közötti szakaszának felújítási és modernizálási munkálatainak megkezdésére, illetve tíz napon belül megkezdjük a szatmárnémeti körgyűrű és harmadik híd közbeszerzési munkálatainak kiírását” — jelentette ki a miniszterelnök, viccesen hozzátéve: „Ha én ma nem jöttem volna ide, elkezdődne hétfőn az útfelújítás és tíz napon belül a licit kiírása?”

A szerződések aláírása után, késő délután Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes Tasnádon elhelyezte a majdani polgármesteri hivatal épületének — mely legkésőbb egy éven belül fel kell épüljön — alapkövét, illetve ráöntötte az első talicska cementet.

Szabó Kinga Mária

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...