Ponta ismét mindent megígért
Utoljára módositva: 2014-08-24 20:07:11

Több száz PSD-s párttag-szimpatizáns és tíz vadonatúj, csatasorba állított iskolabusz várta az új központban Victor Ponta miniszterelnököt és Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettest.

A két politikus szombat délután előbb rövid, zártkörű megbeszélést folytatott a prefektusi hivatal, Szatmár megye, illetve a Szociáldemokrata Párt megyei szervezetének elnökével, majd a Közigazgatási Palota előtt átadta a 16+1 személyes, Opel típusú iskolabuszok autókulcsait Ákos, Béltek, Börvely, Kányaháza, Kálmánd, Kolcs, Kisgérce, Majtény, Turc és Szamosborhíd polgármesterének. Ez követően a Közigazgatási Palota kis gyűléstermében a Helyi Fejlesztési Országos Program (PNDL) keretében aláírtak 56 finanszírozási szerződést 14 655 882 lej értékben, már folyamatban lévő, befejeződött, de teljesen új projektekre is. A Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium 6 000 000 lejt utalt ki három beruházás számára: 1 827 225 lejt az Érszentkirály — Kisfalu — Krasznamihályfalva közötti községi út és 1 531 521 lejt a domahidi Kraszna-híd befejezésére, valamint 2 641 253 lejt a tasnádi polgármesteri hivatal épületének megépítésére.

A szerződések átadásakor Ponta kihangsúlyozta: mind az iskolabuszok, mind a Helyi Fejlesztési Országos Program pénzalapjának elosztásakor figyelmen kívül hagyták, milyen politikai párthoz tartozik az illető település polgármestere. „A gyermekek nem PSD-sek, nem RMDSZ-esek, nem PNL-sek, hanem gyermekek, és szükségük van ezekre az iskolabuszokra, mint ahogy a települések lakóinak — nemzetiségtől és politikai hovatartozástól függetlenül — is szükségük van a fejlesztésekre” — mondta. A kijelentés természetesen igaz, ha mégoly kampányízű is — de hát ismét kampányidőket élünk. S ha valaki esetleg meglepetten kapja fel a fejét, mert eszébe jut: alig több mint három hónappal ezelőtt, május elején, a Sâmbra Oilor-on Ponta miniszterelnök kevésbé hagyta figyelmen kívül a lakosság nemzeti (és politikai) hovatartozását — annak is igaza van. Ám az akkori választásoknak más volt a tétjük, a november eleji államelnök-választásnak pedig megint más.

Természetesen (kampány)ígéretekben most sem volt hiány: „Hétfőn kiadjuk az utasítást a 19-es számú országút Sárközújlak — Avasfelsőfalu közötti szakaszának felújítási és modernizálási munkálatainak megkezdésére, illetve tíz napon belül megkezdjük a szatmárnémeti körgyűrű és harmadik híd közbeszerzési munkálatainak kiírását” — jelentette ki a miniszterelnök, viccesen hozzátéve: „Ha én ma nem jöttem volna ide, elkezdődne hétfőn az útfelújítás és tíz napon belül a licit kiírása?”

A szerződések aláírása után, késő délután Liviu Dragnea miniszterelnök-helyettes Tasnádon elhelyezte a majdani polgármesteri hivatal épületének — mely legkésőbb egy éven belül fel kell épüljön — alapkövét, illetve ráöntötte az első talicska cementet.

Szabó Kinga Mária

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...