Ponta-képmás — egy gumicsónakban
Utoljára módositva: 2014-05-12 09:05:38

A május 9-i ünnepségeket két fiatal gumicsónakos demonstrációja zavarta meg — a csónakba Victor Ponta kivágott képmását „ültették”.

 

Május 9-én Szatmárnémetiben is megemlékeztek a nap hármas jelentéséről: Európa Nap, a II. világháború vége, Románia Állami Függetlenségének Napja, melynek keretében ünnepi beszédeket tartottak, megkoszorúzták a Román Katona Szobrát, majd a szokásokhoz híven a díszzászlóalj felvonulásával kellett volna véget érnie az ünnepi megemlékezésnek. Idén azonban a díszzászlóalj felvonulásához két fiatal is csatlakozott, akik egy felfújható gumicsónakot vittek, melyben Victor Ponta kormányfő mosolygó képmása „ült”. (A tiltakozó akció arra utalt, hogy a kormányfő és Liviu Dragna kormányfő-helyettes a Teleorman megyei árvíz idején, a helyszínen tett látogatásuk során, egy gumicsónakban ülve tekintették meg az árvíz sújtotta vidéket, mely csónakot a csendőrök húztak.) A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség főfelügyelője, dr. Constantin Taloş azonnal közbeavatkozott, és félreállíttatta a fiatalokat, akiknek segítségére siettek a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) Szatmár megyei képviselői és Valer Marian szenátor is. A politikusok kérdőre vonták az intézkedő rendőröket mondván, hogy demokratikus államban élünk, ahol mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. A rendőrök végül igazoltatták a két fiatalt — akik tagadták, hogy bármilyen politikai párt tagjai lennének —, majd az adataik feljegyzését követően szabadon engedték őket. A csónak, Ponta képmásával ott maradt, később a PD–L-s pártvezetők szállították el Szatmárnémeti központi részén áthaladva a párt Libertăţii téren található székházáig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:35
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók:1 fej vöröshagyma, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 10 dkg zeller, 1 fej karalábé, 10 dkg káposzta, 10 ...