Ponta-képmás — egy gumicsónakban
Utoljára módositva: 2014-05-12 09:05:38

A május 9-i ünnepségeket két fiatal gumicsónakos demonstrációja zavarta meg — a csónakba Victor Ponta kivágott képmását „ültették”.

 

Május 9-én Szatmárnémetiben is megemlékeztek a nap hármas jelentéséről: Európa Nap, a II. világháború vége, Románia Állami Függetlenségének Napja, melynek keretében ünnepi beszédeket tartottak, megkoszorúzták a Román Katona Szobrát, majd a szokásokhoz híven a díszzászlóalj felvonulásával kellett volna véget érnie az ünnepi megemlékezésnek. Idén azonban a díszzászlóalj felvonulásához két fiatal is csatlakozott, akik egy felfújható gumicsónakot vittek, melyben Victor Ponta kormányfő mosolygó képmása „ült”. (A tiltakozó akció arra utalt, hogy a kormányfő és Liviu Dragna kormányfő-helyettes a Teleorman megyei árvíz idején, a helyszínen tett látogatásuk során, egy gumicsónakban ülve tekintették meg az árvíz sújtotta vidéket, mely csónakot a csendőrök húztak.) A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség főfelügyelője, dr. Constantin Taloş azonnal közbeavatkozott, és félreállíttatta a fiatalokat, akiknek segítségére siettek a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) Szatmár megyei képviselői és Valer Marian szenátor is. A politikusok kérdőre vonták az intézkedő rendőröket mondván, hogy demokratikus államban élünk, ahol mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. A rendőrök végül igazoltatták a két fiatalt — akik tagadták, hogy bármilyen politikai párt tagjai lennének —, majd az adataik feljegyzését követően szabadon engedték őket. A csónak, Ponta képmásával ott maradt, később a PD–L-s pártvezetők szállították el Szatmárnémeti központi részén áthaladva a párt Libertăţii téren található székházáig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...