Ponta-képmás — egy gumicsónakban
Utoljára módositva: 2014-05-12 09:05:38

A május 9-i ünnepségeket két fiatal gumicsónakos demonstrációja zavarta meg — a csónakba Victor Ponta kivágott képmását „ültették”.

 

Május 9-én Szatmárnémetiben is megemlékeztek a nap hármas jelentéséről: Európa Nap, a II. világháború vége, Románia Állami Függetlenségének Napja, melynek keretében ünnepi beszédeket tartottak, megkoszorúzták a Román Katona Szobrát, majd a szokásokhoz híven a díszzászlóalj felvonulásával kellett volna véget érnie az ünnepi megemlékezésnek. Idén azonban a díszzászlóalj felvonulásához két fiatal is csatlakozott, akik egy felfújható gumicsónakot vittek, melyben Victor Ponta kormányfő mosolygó képmása „ült”. (A tiltakozó akció arra utalt, hogy a kormányfő és Liviu Dragna kormányfő-helyettes a Teleorman megyei árvíz idején, a helyszínen tett látogatásuk során, egy gumicsónakban ülve tekintették meg az árvíz sújtotta vidéket, mely csónakot a csendőrök húztak.) A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség főfelügyelője, dr. Constantin Taloş azonnal közbeavatkozott, és félreállíttatta a fiatalokat, akiknek segítségére siettek a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) Szatmár megyei képviselői és Valer Marian szenátor is. A politikusok kérdőre vonták az intézkedő rendőröket mondván, hogy demokratikus államban élünk, ahol mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. A rendőrök végül igazoltatták a két fiatalt — akik tagadták, hogy bármilyen politikai párt tagjai lennének —, majd az adataik feljegyzését követően szabadon engedték őket. A csónak, Ponta képmásával ott maradt, később a PD–L-s pártvezetők szállították el Szatmárnémeti központi részén áthaladva a párt Libertăţii téren található székházáig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...