Ponta-képmás — egy gumicsónakban
Utoljára módositva: 2014-05-12 09:05:38

A május 9-i ünnepségeket két fiatal gumicsónakos demonstrációja zavarta meg — a csónakba Victor Ponta kivágott képmását „ültették”.

 

Május 9-én Szatmárnémetiben is megemlékeztek a nap hármas jelentéséről: Európa Nap, a II. világháború vége, Románia Állami Függetlenségének Napja, melynek keretében ünnepi beszédeket tartottak, megkoszorúzták a Román Katona Szobrát, majd a szokásokhoz híven a díszzászlóalj felvonulásával kellett volna véget érnie az ünnepi megemlékezésnek. Idén azonban a díszzászlóalj felvonulásához két fiatal is csatlakozott, akik egy felfújható gumicsónakot vittek, melyben Victor Ponta kormányfő mosolygó képmása „ült”. (A tiltakozó akció arra utalt, hogy a kormányfő és Liviu Dragna kormányfő-helyettes a Teleorman megyei árvíz idején, a helyszínen tett látogatásuk során, egy gumicsónakban ülve tekintették meg az árvíz sújtotta vidéket, mely csónakot a csendőrök húztak.) A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség főfelügyelője, dr. Constantin Taloş azonnal közbeavatkozott, és félreállíttatta a fiatalokat, akiknek segítségére siettek a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) Szatmár megyei képviselői és Valer Marian szenátor is. A politikusok kérdőre vonták az intézkedő rendőröket mondván, hogy demokratikus államban élünk, ahol mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. A rendőrök végül igazoltatták a két fiatalt — akik tagadták, hogy bármilyen politikai párt tagjai lennének —, majd az adataik feljegyzését követően szabadon engedték őket. A csónak, Ponta képmásával ott maradt, később a PD–L-s pártvezetők szállították el Szatmárnémeti központi részén áthaladva a párt Libertăţii téren található székházáig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 20.
Ha jogi ügyekben kell döntenie, most is bátran hagyatkozhat csalhatatlan belső megérzésére. A megfelelő pillanatban tudni fogja, mi a helyes.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...