Ponta-képmás — egy gumicsónakban
Utoljára módositva: 2014-05-12 09:05:38

A május 9-i ünnepségeket két fiatal gumicsónakos demonstrációja zavarta meg — a csónakba Victor Ponta kivágott képmását „ültették”.

 

Május 9-én Szatmárnémetiben is megemlékeztek a nap hármas jelentéséről: Európa Nap, a II. világháború vége, Románia Állami Függetlenségének Napja, melynek keretében ünnepi beszédeket tartottak, megkoszorúzták a Román Katona Szobrát, majd a szokásokhoz híven a díszzászlóalj felvonulásával kellett volna véget érnie az ünnepi megemlékezésnek. Idén azonban a díszzászlóalj felvonulásához két fiatal is csatlakozott, akik egy felfújható gumicsónakot vittek, melyben Victor Ponta kormányfő mosolygó képmása „ült”. (A tiltakozó akció arra utalt, hogy a kormányfő és Liviu Dragna kormányfő-helyettes a Teleorman megyei árvíz idején, a helyszínen tett látogatásuk során, egy gumicsónakban ülve tekintették meg az árvíz sújtotta vidéket, mely csónakot a csendőrök húztak.) A Szatmár Megyei Rendőrfelügyelőség főfelügyelője, dr. Constantin Taloş azonnal közbeavatkozott, és félreállíttatta a fiatalokat, akiknek segítségére siettek a Demokrata-Liberális Párt (PD-L) és a Népi Mozgalom Párt (PMP) Szatmár megyei képviselői és Valer Marian szenátor is. A politikusok kérdőre vonták az intézkedő rendőröket mondván, hogy demokratikus államban élünk, ahol mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. A rendőrök végül igazoltatták a két fiatalt — akik tagadták, hogy bármilyen politikai párt tagjai lennének —, majd az adataik feljegyzését követően szabadon engedték őket. A csónak, Ponta képmásával ott maradt, később a PD–L-s pártvezetők szállították el Szatmárnémeti központi részén áthaladva a párt Libertăţii téren található székházáig.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 14.
Ma valahogy nem tudja kiszámítani, hogyan fognak viselkedni az emberek. Mind a magánéletében, mind hivatásában meglepő reakciókra számíthat.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 14.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...