Pontosabban érkező vízszámla
Utoljára módositva: 2019-07-29 09:58:30

Átszervezi végre a számlázási ügymenetét a szatmárnémeti Apaserv Rt., már szeptembertől várható, hogy ablakos borítékban, pontosan fog a postaládában landolni a fizetni valóról szóló bizonylat.

Egy jobb vezetékesvíz- és csatornázási díjat illető számlázási rendszerre vonatkozó ígérete van alakulóban az Apaserv Rt.-nek Szatmárnémetiben és környékén, mert kiszerződi a számlázási szolgáltatásait. Eddig a cég saját embereivel végezte ezt a műveletet, öt-hat ember kézbesítette mintegy ötvenezer háztartás számláit Szatmárnémetiben és környékén; főleg a nyári időszakokban voltak óriási késések. Volt eset, hogy adott hónap nyolcadik napján kiállított számla huszadika után jutott el a fogyasztóhoz, aki már a kézhez vételkor lekéste a papíron feltüntetett befizetési határidőt. Mondjuk a cég alkalmazkodott valamelyest a késlekedésekhez, és a számlán feltüntetett kifizetési határidő harmincnapos túllépése esetén sem számított fel késedelmi kamatot.

Nem kerül többe

De minden másképp lesz, ha egy olyan cég fogja átvenni az Apservtől ezt a nyűgöt, mint amelyik a villany- és a gázszámlákat nyomtatja és kézbesíti. A cégnél azt remélik, felgyorsul majd a folyamat, és nem lesznek késések a kézbesítésben. Leitner János, az Apaserv vezérigazgatója lapunknak elmondta, hogy utánaszámoltak, és a kevés saját emberrel végzett kézbesítés ugyanannyiba kerül, mint a sok emberrel végzett, de külsős céghez kiszerződött folyamat, tehát nem lesz drágább ez a munkafázis úgy sem, ha szakcég csinálja. A fogyasztók költségeit és a vízszolgáltatás meg a szennyvízelvezetés árát semmilyen szinten nem fogja ez érinteni, szögezte le a cégvezető.

Nyomon követett kézbesítés

A közbeszerzés folyamata véget ért, és Leitner azt reméli, hogy legkorábban szeptember egytől, de legkésőbb 2020. január elsejétől már az új rendszer szerint fog működni a cég számlakézbesítési rendszere. Mindenképp lesz egy élesben végzett főpróbája annak, hogy milyen gyorsan és pontosan dolgozik a közbeszerzésen nyertesként kihirdetett cég, meg kell legyen oldva az is, hogy nyomon követhető legyen, milyen címeken járt a számlakézbesítő, és melyek azok, amik ezután következnek. Egy mobiltelefonos alkalmazás is elég lehet ehhez, mert az ennek alapjául szolgáló műholdas helymeghatározó rendszert (GPS) használni tudó applikáció már közhasználatú elektronikus eszközök által is kezelhető.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...