„Posztolj, Nagykároly!”
Utoljára módositva: 2013-04-04 10:03:51

Az … és szárnyra kelnek a szavak című szavalóverseny mellett egy érdekes akció lesz Nagykárolyban a Magyar Költészet Napja alkalmából.

 

Kiss Zita, az akció ötletgazdája

Egy rendhagyó kezdeményezéssel állt elő Kiss Zita, a Nagykárolyi Művelődési Központ kulturális referense. Ennek célja rádöbbenteni mindenkit arra, hogy a vers táplálék és része lehet a mindennapjainknak. „Március 21-én ünnepeltük a Költészet Világnapját, április 11-ét pedig a Magyar Költészet Napjaként tartják számon szerte a nagyvilágban. Nagykároly is része a világnak, hát díszítsük fel a várost versekkel április 5. és 11. között” — szólít fel mindenkit a kulturális referens, aki a részvételi feltételekről is tájékoztatott:

„Nem kell mást tennetek, mint legkedvesebb verseteket ráírni egy A4-es lapra. Lehet kézírással vagy nyomtatva (a lényeg, hogy olvasható legyen), majd egy aprócska ragasztószalaggal, jól látható helyre kibiggyeszteni, hogy más is elolvashassa. Egészen meghökkentő helyekre is kitehetitek kedvenc költeményeiteket, hiszen a lehetőségek végtelenek. Persze, ha azt szeretnétek, hogy egy üzlet kirakatán díszelegjen például Szabó Lőrinc Az Egy álmai című verse, akkor először kérjetek engedélyt az üzlet tulajdonosától, és ugyanígy járjatok el pl. az autótulajdonosokkal, hiszen egy hátsó szélvédő remek helye lehet egy Romhányi-rímrengetegnek (nyugodtan hivatkozhattok az akcióra, szerintem nem fognak nemet mondani). A „kiposztolt” költeményekről a részvevők készíthetnek fényképfelvételeket — igen, akár az erre alkalmas marokbeszélő-készülékekkel is. A fényképeket kéretik elküldeni a kisszita@hotmail.com drótpostacímre. A legmeghökkentőbb helyszínekre kiposztolókat díjazni fogja a szakavatott zsűri. Az alkalomra készített emlékbögre és könyv a jutalom.”

A Minestrone Band zöldségzenekar koncertjével rajtol az esemény

Az akció április 5-én kezdődik és 11-ig tart, hiszen ekkor lesz a posztolás eredményhirdetése. Indulásként, április 5-én délelőtt 11 órától a Károlyi-kastély lovagtermében lép közönség elé a sepsiszentgyörgyi Minestrone Band zöldségzenekar, amelynek tagjai zöldségből készített hangszerekkel kísérve adnak elő megzenésített verseket. 17 órakor kezdődik az … és szárnyra kelnek a szavak című versmondóverseny döntője. Az eredményhirdetést követően két szabadtérire tervezett koncert is várja a költészet és a zene szerelmeseit. 19 órától a budapesti Kiss Barna és a Villon Trió muzsikál, 21 órától pedig a sepsiszentgyörgyi Selfish Murphy együttes szórakoztatja majd a hallgatóságot a Nagykárolyi Művelődési Központ bejárata előtti teraszon.

Az „after party” a Seven nevű szórakozóhelyen lesz, ahol a jó hangulatról Kiss Barna és a Villon Trió fog gondoskodni. A Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság és a Nagykárolyi Művelődési Központ mindenkit szeretettel vár a rendezvényre, és senki se feledje el a jelszót: „Posztolj, Nagykároly!”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Alkalmazok anyagmozgatót építőanyag/raktárba, B-kategóriás jogosítvánnyal rendelkezők előnyben. Olyanok...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bosszúállók: Végjáték
Ma, 18:00
Thanos súlyos tette, amivel elpusztította az univerzum élőlényeinek felét és megtörte a Bosszúállókat, a megmaradt hősöket egy végső összecsapásra készteti a Marvel Studios huszonegy filmet megkoronázó, nagyszabású fináléjában, a Bosszúállók: Végjátékban.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. május 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 fej karfiol, só, 6 db tojás, 25 dkg bacon, 5 dl tejföl, bors, 1 mk. őrölt szerecsendió, ...