Prefektusváltás Szatmáron is
Utoljára módositva: 2019-12-12 08:54:55

Huszonnyolc megye prefektusát — köztük a kormánymegbízotti feladatokat közel három éve ellátó szatmári Darius Filipet is — menesztette tisztségéből a kormány.

Általánosan bevett szokás, hogy az új kormány új kormánymegbízottakat nevez ki a prefektusi hivatalok élére, és nincs ez másként most sem — az Orban-kabinet keddi döntését, amelynek értelmében huszonnyolc megyében meneszti a prefektust, a miniszterelnöki kancellária vezetője jelentette be. S bár maga a döntés még nem jelent meg a Hivatalos Közlönyben, Darius Filip szatmári kormánymegbízott tegnap hivatalos közösségi oldalán köszönt el. Mint fogalmazott, megtiszteltetés volt számára, hogy közel három évig betölthette ezt a tisztséget, köszönetet mondott mindazoknak, akikkel ebben az időszakban együtt dolgozott, s örömét fejezte ki, hogy sok, az intézményhez forduló szatmári lakos problémáira sikerült megoldást találniuk.

Arról sincs még hivatalos információ, hogy Szatmár megyében ki veszi majd át a prefektusi stafétát, sajtóinformációk szerint azonban erre Radu Bud az egyik legesélyesebb jelölt, aki már két alkalommal is betöltötte a tisztséget, illetve a megyei statisztikai hivatalt vezető Cătălin Ghiran.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...