Programsorozatba kezdenek a piarista nővérek
Utoljára módositva: 2017-04-27 10:07:08

A piarista nővérek most indult tematikus évük alkalmával több lehetőséget szeretnének adni a találkozásokra, májustól meghatározott időszakokban várják az érdeklődőket a rendházukba.

A piarista nővérek mindenkit szeretettel várnak, aki szívesen ismerkedne meg mindennapjaikkal

 

A piarista nővérek, akik karizmájuk szerint a nehéz sorsú gyermekek és fiatalok harmonikus és teljes növekedését igyekeznek előmozdítani, ebben az évben különös figyelmet fordítanak a szerzetesi hivatás értékeinek felmutatására. Hívnak és várnak mindenkit, aki a nevelői küldetést ismerte fel magában, vagy a szerzetesi hivatással szeretne közelebbről megismerkedni.

A Piarista Nővérek Kongregációja 2017. március 18-án, az alapító anya, Boldog Celestina Donati ünnepén új tematikus évet kezdett. Közös elhatározással figyelmüket Istentől eredő személyes küldetésükre, illetve a hivatásuk megválasztása előtt állók felé szeretnék fordítani.

A tematikus évük kezdetén a nővérek így vallanak hivatásukról, életükről: „Szerzetesi karizmánk szerint, az evangéliumi tanácsok mellett fogadalommal elkötelezve magunkat szegény és nehéz sorsú gyermekeket segítünk abban, hogy felnőtté válásuk szeretetben, értékekben teljes legyen, hogy emberré formálódásuk során Isten terve kiteljesedhessék. S bár életük indulása sokszor emberhez méltatlan volt, és a mindennapok nehézségei komoly akadályokat jelentenek olykor ma is, életre szóló küldetésük fénnyel tölti meg jövőjüket, s ennek teljesítésében nem maradhatnak társtalanok. Erre hívott meg bennünket a Jóisten, s Celestina anya így fogalmazta meg feladatunk nagyszerűségét: »Aki őrködik mások felett, mindig emlékezzen arra, hogy társa az angyaloknak«.

Házainkat oázisoknak hívjuk szerte a világon. Nagykárolyban jelenleg két házunk van: egy család típusú gyermekotthon és egy napközi. Oázisok ezek is, a gyerekekkel, világi munkatársainkkal közösen próbáljuk a szeretet, a béke szigetévé változtatni ezeket, ahol a gyerekek megtanulják, hogyan kell a világot szebbé tenni gondolataikkal, lényükkel, fényükkel, szeretetükkel.”

A piarista nővérek közös segítségnyújtásra hívnak mindenkit: „Sok szeretettel hívjuk meg azokat, akik a nevelői munkában látják élethivatásukat, s mielőtt munkába állnának, szívesen megismernék a piarista nővérek nevelői tevékenységét. Hiszen neveléssel foglalkozunk a kisgyermekkortól a fiatal felnőttkorig, a játéktól a tanulásig, az iskolai tevékenységtől a családban való felnövekedésig. És várjuk azokat, akik a női szerzetesség iránt éreznek elhivatottságot, s közel érzik magukhoz Kalazanci Szent József és Boldog Celestina Donati lelkiségének lényegét: nevelés által evangelizálni.”

Lehetőséget szeretnének ezért teremteni rövidebb és hosszabb találkozásokra májustól kezdődően. Május 12. és 14. között, július 7. és 9. között, október 20. és 22. között, december 1. és 3. között „Hétvégék az oázisban” címmel a nővérek nagykárolyi családjának örömeivel és bánataival, feladataival és játékaival ismerkedhetnek az érdeklődők.

 

Július 13. és 16. között „Jézussal szívünkben Máriához” címmel szerzetesi zarándoklatot szerveznek Máriaradnára — a részvételi szándékot június 9-ig lehet jelezni a nővéreknél.

Az augusztusi hónap „Kalazanciusi hónap” lesz, amikor be lehet kapcsolódni a nővérek mindennapi életébe — erre jelentkezni július 3-ig lehet.

Augusztus 21. és 27. között „Celestina lelkigyakorlat”-ot tartanak kifejezetten a szerzetességre készülő fiatal nőknek, Kalazanci Szent József ünnepéhez kapcsolódóan — a jelentkezési határidő július 21.

December 30. és január 2. között zajlik majd „Szeleburdi szilveszter” című programjuk, ami tulajdonképpen óévbúcsúztató játékos mulatság lesz a gyermekekkel közösen.

A programsorozatot jövő év január 20-án zárják, amikor a hivatásokért bemutatásra kerülő szentmisén vesznek részt.

Bármely rendezvénnyel kapcsolatban érdeklődni írásban, az oasismatercelestina@gmail.com e-mail-címen lehet.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...