Projektzáró Lublinban
Utoljára módositva: 2014-06-06 20:23:45

Lengyelországba utazott a szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont csoportja.

 

A szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont Let’s Experience Retro/ Fedezzük fel a retró világát elnevezésű projektben vesz részt. A projekt vezetője Pop Olivia angoltanárnő, partnervárosok: Budapest (Magyarország), Loreto (Olaszország), Blackburn (Anglia) Szatmárnémeti (Románia), Lublin (Lengyelország). A projekt témája ezúttal a ’80-as évek hangulatának felidézése volt. A közös munkában való részvétel lényege, hogy a diákok minél több időt töltsenek internet és telefon nélkül. S mivel a kapcsolattartás angol nyelven folyik, az egymás közti találkozók az angol nyelv gyakorlására is kiváló alkalmat teremtenek azok számára, akiknek nem anyanyelvük az angol. A projektindító Budapesten volt. Itt az ismerkedés mellett az 1980-as évekre jellemző tárgyakat kellett felfedezniük a projektben részt vevő diákoknak, s ezeket bemutatniuk társaiknak s tanáraiknak. A második találkozót Loretóban tartották, ahol a diákok az 1980-as évekbeli játékokat mutatták be, és játszották is közösen. Az angliai Blackburnben tartott harmadik találkozó fő tevékenysége a sportolás volt. A negyedik találkozót Szatmárnémetiben rendezték meg. Itt a diákok azt a kellemes feladatot kapták, hogy mutassák be a ’80-as évekre jellemző divatot. Az Elisa Zamfirescu Iskolaközpont diákjai s pedagógusai annak rendje s módja szerint megszervezték a bemutatót, ahol minden csoport bemutatta az országára jellemző ’80-as évekbeli divatot. Az ötödik és egyben utolsó találkozóra május 18. és 24. között került sor, a lengyelországi Lublinban. A diákok megízlelhették a lengyel tradicionális ételeket, ugyanakkor kellemes élményekkel gazdagodtak ezen az utolsó találkozón is — tájékoztattak a projektben részt vevő szatmárnémeti csoport tagjai.

[ohballada-1]

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Várod már a tavaszt?
Természetesen várom
Várom, de még messze van
Máris tavasz?
Nem szeretem a tavaszt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. február 20.
Ha tudja, hogy mik a gyenge pontjai és érzi is, hogy jó lenne ezekben előrelépni, tudatosan menjen az olyan helyzetek elé, amelyek erősítik.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...