Projektzáró Lublinban
Utoljára módositva: 2014-06-06 20:23:45

Lengyelországba utazott a szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont csoportja.

 

A szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont Let’s Experience Retro/ Fedezzük fel a retró világát elnevezésű projektben vesz részt. A projekt vezetője Pop Olivia angoltanárnő, partnervárosok: Budapest (Magyarország), Loreto (Olaszország), Blackburn (Anglia) Szatmárnémeti (Románia), Lublin (Lengyelország). A projekt témája ezúttal a ’80-as évek hangulatának felidézése volt. A közös munkában való részvétel lényege, hogy a diákok minél több időt töltsenek internet és telefon nélkül. S mivel a kapcsolattartás angol nyelven folyik, az egymás közti találkozók az angol nyelv gyakorlására is kiváló alkalmat teremtenek azok számára, akiknek nem anyanyelvük az angol. A projektindító Budapesten volt. Itt az ismerkedés mellett az 1980-as évekre jellemző tárgyakat kellett felfedezniük a projektben részt vevő diákoknak, s ezeket bemutatniuk társaiknak s tanáraiknak. A második találkozót Loretóban tartották, ahol a diákok az 1980-as évekbeli játékokat mutatták be, és játszották is közösen. Az angliai Blackburnben tartott harmadik találkozó fő tevékenysége a sportolás volt. A negyedik találkozót Szatmárnémetiben rendezték meg. Itt a diákok azt a kellemes feladatot kapták, hogy mutassák be a ’80-as évekre jellemző divatot. Az Elisa Zamfirescu Iskolaközpont diákjai s pedagógusai annak rendje s módja szerint megszervezték a bemutatót, ahol minden csoport bemutatta az országára jellemző ’80-as évekbeli divatot. Az ötödik és egyben utolsó találkozóra május 18. és 24. között került sor, a lengyelországi Lublinban. A diákok megízlelhették a lengyel tradicionális ételeket, ugyanakkor kellemes élményekkel gazdagodtak ezen az utolsó találkozón is — tájékoztattak a projektben részt vevő szatmárnémeti csoport tagjai.

[ohballada-1]

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Coco
Ma, 17:15
Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja tehetségét. Varázslatos útja során összeakad a simlis Hectorral, s ketten együtt próbálják megfejteni a titkot, ami fényt derít Miguel családjának valódi történetére.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Épouse-moi mon pote
Ma, 21:45
Yassine, a fiatal marokkói diák Párizsban tanul építészetet. Egy szerencsétlen eseményt követően Yassine elmulasztja az egyik vizsgáját, így elveszíti vízumát. Hogy gyorsan megoldást találjon a kialakult problémára összeházasodik legjobb barátjával. A gond csak az, hogy a nyakukra mászik egy ellenőr, aki a házasság valódiságát hivatott kivizsgálni.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 12.
Szereti, ha elismerik érdemeit, márpedig kedvese most annyira a saját problémáival van elfoglalva, hogy nem értékeli kellőképpen az Ön eredményeit.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 12.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...