Projektzáró Lublinban
Utoljára módositva: 2014-06-06 20:23:45

Lengyelországba utazott a szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont csoportja.

 

A szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont Let’s Experience Retro/ Fedezzük fel a retró világát elnevezésű projektben vesz részt. A projekt vezetője Pop Olivia angoltanárnő, partnervárosok: Budapest (Magyarország), Loreto (Olaszország), Blackburn (Anglia) Szatmárnémeti (Románia), Lublin (Lengyelország). A projekt témája ezúttal a ’80-as évek hangulatának felidézése volt. A közös munkában való részvétel lényege, hogy a diákok minél több időt töltsenek internet és telefon nélkül. S mivel a kapcsolattartás angol nyelven folyik, az egymás közti találkozók az angol nyelv gyakorlására is kiváló alkalmat teremtenek azok számára, akiknek nem anyanyelvük az angol. A projektindító Budapesten volt. Itt az ismerkedés mellett az 1980-as évekre jellemző tárgyakat kellett felfedezniük a projektben részt vevő diákoknak, s ezeket bemutatniuk társaiknak s tanáraiknak. A második találkozót Loretóban tartották, ahol a diákok az 1980-as évekbeli játékokat mutatták be, és játszották is közösen. Az angliai Blackburnben tartott harmadik találkozó fő tevékenysége a sportolás volt. A negyedik találkozót Szatmárnémetiben rendezték meg. Itt a diákok azt a kellemes feladatot kapták, hogy mutassák be a ’80-as évekre jellemző divatot. Az Elisa Zamfirescu Iskolaközpont diákjai s pedagógusai annak rendje s módja szerint megszervezték a bemutatót, ahol minden csoport bemutatta az országára jellemző ’80-as évekbeli divatot. Az ötödik és egyben utolsó találkozóra május 18. és 24. között került sor, a lengyelországi Lublinban. A diákok megízlelhették a lengyel tradicionális ételeket, ugyanakkor kellemes élményekkel gazdagodtak ezen az utolsó találkozón is — tájékoztattak a projektben részt vevő szatmárnémeti csoport tagjai.

[ohballada-1]

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 19.
Szíve mélyén pontosan tudja már régóta, hogy csak ki kellett várnia a megfelelő időt, hogy végre közel kerüljenek egymáshoz kiszemeltjével.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...