Projektzáró Lublinban
Utoljára módositva: 2014-06-06 20:23:45

Lengyelországba utazott a szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont csoportja.

 

A szatmárnémeti Elisa Zamfirescu Iskolaközpont Let’s Experience Retro/ Fedezzük fel a retró világát elnevezésű projektben vesz részt. A projekt vezetője Pop Olivia angoltanárnő, partnervárosok: Budapest (Magyarország), Loreto (Olaszország), Blackburn (Anglia) Szatmárnémeti (Románia), Lublin (Lengyelország). A projekt témája ezúttal a ’80-as évek hangulatának felidézése volt. A közös munkában való részvétel lényege, hogy a diákok minél több időt töltsenek internet és telefon nélkül. S mivel a kapcsolattartás angol nyelven folyik, az egymás közti találkozók az angol nyelv gyakorlására is kiváló alkalmat teremtenek azok számára, akiknek nem anyanyelvük az angol. A projektindító Budapesten volt. Itt az ismerkedés mellett az 1980-as évekre jellemző tárgyakat kellett felfedezniük a projektben részt vevő diákoknak, s ezeket bemutatniuk társaiknak s tanáraiknak. A második találkozót Loretóban tartották, ahol a diákok az 1980-as évekbeli játékokat mutatták be, és játszották is közösen. Az angliai Blackburnben tartott harmadik találkozó fő tevékenysége a sportolás volt. A negyedik találkozót Szatmárnémetiben rendezték meg. Itt a diákok azt a kellemes feladatot kapták, hogy mutassák be a ’80-as évekre jellemző divatot. Az Elisa Zamfirescu Iskolaközpont diákjai s pedagógusai annak rendje s módja szerint megszervezték a bemutatót, ahol minden csoport bemutatta az országára jellemző ’80-as évekbeli divatot. Az ötödik és egyben utolsó találkozóra május 18. és 24. között került sor, a lengyelországi Lublinban. A diákok megízlelhették a lengyel tradicionális ételeket, ugyanakkor kellemes élményekkel gazdagodtak ezen az utolsó találkozón is — tájékoztattak a projektben részt vevő szatmárnémeti csoport tagjai.

[ohballada-1]

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Bűbáj herceg és a nagy varázslat
Ma, 17:00
Bűbáj herceget szörnyű átok sújtja, Bűbájos kisugárzásától a királyság minden nőnemű lakója egyből beleszeret, ám mivel ez csak varázslat, képtelen megtalálni így az igaz szerelmet. És ha a 21. születésnapjáig nem lel rá az igaz szerelemre, az átok végérvényesen beteljesedik.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 21.
Hihetetlen belső érzékkel észreveszi saját önbecsapási kísérleteit. Igazán őszinte önmagához és ezt környezetének sokszor nehéz követnie.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 21.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...