Pruneát és Belodediciot várják
Utoljára módositva: 2018-09-18 17:04:26

Sztárvendégei is lesznek a szombati tasnádi nagy focieseménynek, ahol a helyi önkormányzat szervezésében a tasnádi labdarúgás fennállásának a századik évét fogják ünnepelni.

Megadják a módját az ünneplésnek a tasnádiak, hiszen ezen a hétvégén ünneplik a helyik labdarúgósport fennállásának a századik évét. Grieb Csaba Ferenc polgármester lapunknak elmondta, a szombati ünnepi esemény programját még csiszolják, de a főbb momentumok már ismertek. Így szombaton 16 órától a tasnádi Unirea Stadionban egykori focisták játszanak majd egymás ellen egy gálamérkőzésen. A polgármester egyelőre nem akart elárulni neveket azok közül, akik hétvégén (ismét) magukra öltik majd a piros-kék mezt, viszont azt elmondta, közel százan jeleztek vissza, hogy elfogadják a meghívást. Helybéli, környékbeli, vagy akár külföldön letelepedett egykori és aktív játékosokat is várnak szombaton. Grieb azt mondta, hogy az utolsó megyei bajnokcsapatból is várnak legényeket, így a fellépők között fiatal srácok is lesznek. Ugyanakkor az elöljáró bízik abban, hogy az ünnepséget megkoronázza majd a jelenlegi Liga 3-as alakulat az idénybeli első idegenbeli győzelemmel is. Péntek délután ugyanis, az 5. forduló meccsén a Besztercei Gloria vendége lesz Cristian Popa vezetőedző legénysége, amely ebben az idényben egyetlen bajnoki meccset sem vesztett el. „Csodás lenne, ha a fiúk három ponttal jönnének haza az ünnepségről” — mondta Grieb.

Az esemény fénypontját jelenheti a román labdarúgás egykori „aranycsapatának” két játékosának a jelenléte: a 40-szeres válogatott Florin Prunea, illetve a Steauával és a belgrádi Crvena zvezdával is BEK-győztes 53-szoros felnőtt válogatott Miodrag Belodedici is jelezték részvételi szándékukat. Ha minden igaz, akkor Prunea kesztyűt ragad és beáll néhány percre a kapuba, míg Belodedici talán néhány percre erősíteni fogja szombaton valamely csapat védelmi sorát. Utóbbi jelenleg a román szövetségnél az utánpótlás-nevelésért felel, míg Prunea legutóbb az élvonalbeli Poli Iași elnöke volt.

A feljegyzések szerint a tasnádi focicsapat Recolta néven alakulhatott 1918-ban, majd felvette az Unirea elnevezést. Rövid időre Chimia néven szerepelt az üdülőváros focicsapata, majd ismét felvette, és ma is a Unirea néven ismer.

A szombati eseményre a belépés díjtalan.

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Szolgáltatás
Szállítás, költöztetés. Tel.: 0725353499.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. június 27.)


    KONYHA
    Hozzávalók   25 dkg szikkadt fehér kenyér olívaolaj 25 dkg koktél paradicsom só 1 tk morzsolt lestyán 1 tk ...