×
2020. 04 08.
Szerda
Dénes
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON

Pszichiátrián vizsgálják a remetemezői diáklány gyilkosát

2020.03.11 - 08:32
Megosztas :
 • Pszichiátrián vizsgálják a remetemezői diáklány gyilkosát

  Előállításakor is kábítószer hatása alatt volt a 18 éves remetemezői diáklány barátja s egyben gyilkosa, aki ujjaira boxert húzva verte össze Carmen T.-t, majd sárba fojtotta. A fiatalember szinte kérkedő részletességgel számolt be barátnője brutális meggyilkolásáról.

  Szakorvosi kivizsgálásra beutalták a máramarosszigeti pszichiátriára a 21 éves Cristian C.-t, miután a fiatalember szinte kérkedő részletességgel számolt be barátnője, a március 5-én eltűnt 18 éves remetemezői diáklány brutális meggyilkolásáról, s az egész eljárás során tanúsított magatartása (akkor is be volt drogozva, amikor a határrendészek feltartóztatták Peténél, kihallgatása alatt szinte folyamatosan nevetgélt, és többször is hangosan felkacagott akkor is, amikor elvezette a nyomozókat a Pusztadaróc és Atya közötti szántóföldre, ahol megölte a lányt, és részben elhantolta a holttestét) azt látszik alátámasztani, hogy tette elkövetésekor nem volt ítélőképessége teljes tudatában, s hogy pszichés problémái is vannak. A kikérdezett barátai, ismerősei is hangsúlyozták, hogy Cristian C. rendkívül agresszívvé vált, amikor drogozott, s olyankor verbális és fizikai erőszakosság jellemezte. Valószínűsíthető, hogy március 5-én este, a gyilkosság elkövetésekor is kábítószerek hatása alatt állt, és megállapítást nyert, hogy Carment ujjaira húzott boxerrel verte össze, arcát és fejét is több helyen betörve, majd a földön heverő lány arcát lábbal a sárba nyomta, amíg áldozata meg nem fulladt. A helyszínelők a holttest közelében megtalálták a boxert is, akárcsak az út szélén a sapkáját, amivel a lány elföldelését követően letörölte cipőiről a sarat, és elhajította.

  Kiderült az is, hogy a két fiatal alig egy hónapja volt kapcsolatban, a közösségi portálon ismerkedtek meg — s egyik kapcsolódási pontjuk volt az is, hogy a fiú nagyszülei Remetemező közelében élnek —, a valóságban pedig akkor találkoztak, amikor Cristian C. február első napjaiban hazatért Hollandiából, ahol addig lakott (az még nem tisztázott, hogy a lány kedvéért tért-e haza, hogy a valóságban is megismerkedjen vele, vagy amúgy is haza akart jönni).

  Arról ismerősei is keveset tudnak, pontosan mit is csinált Hollandiában, de azt biztosan állítják, hogy elég gyakran drogozott. „Erőszakos volt, főleg, amikor be volt drogozva, olyankor még a barátainak is nekiugrott. Hollandiában ki is rabolta egyik barátját: kést szorított a torkához, és pénzt követelt tőle, az meg persze hogy megijedt, odaadta, Cristian meg zsebre vágta, és elszelelt” — nyilatkozta az egyik máramarosi hírportálnak Cristian C. egyik közeli ismerőse.

  Szabó Kinga Mária

  Cookie