×
2020. 04 07.
Kedd
Herman
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Az olvasás került a figyelem középpontjába

2019.09.30 - 10:08
Megosztas :
 • Az olvasás került a figyelem középpontjába

  A tizedik alkalommal megtartott Könyvtárak Éjszakája rendezvény gyerekek és felnőttek számára egyaránt biztosított programot, és felhívta a figyelmet az olvasás fontosságára.

  Pénteken a Szatmár Megyei Könyvtár tizedik alkalommal rendezte meg a Könyvtárak Éjszakáját. A rendezvényen a felnőttek számára az olvasóteremben, a gyerekek számára pedig a multimédia-teremben tartottak programokat. Lacrima Camelia Istrăuan, a Szatmár Megyei Könyvtár igazgatója a rendezvény fontosságát méltatta, majd ismertette a könyvtár szerepének fontosságát a Szatmár megyei lakosság életében. A megyei könyvtár igyekszik lépést tartani a korral, lehetőséget teremt az internetes olvasásra, de legfőbb feladatának a könyvtár meglévő állományának a megtartását, valamint a legújabb kötetek beszerzését tartja.

  A szatmárnémeti Avram Iancu és a Bălescu–Petőfi általános iskolák diákjai Inovan-Bertók Renáta zenetanár vezetésével rövid műsort adtak elő, ezzel is emelve a rendezvény hangulatát.

  Paula Horotan, a Szatmár Megyei Könyvtár aligazgatója az intézmény programjairól adott tájékoztatást, Camelia Dumitru, a Könyvtárak Országos Szövetségének elnöke pedig ismertette azokat a projekteket, amelyek folyamatban vannak, és részt vehet bennük minden könyvtár, de a szövetség várja az új kezdeményezéseket is.

  A továbbiakban könyvbemutatók és könyvkiadók bemutatkozása várta az érdeklődőket. Volt divatbemutató is, végül Török József, a Vetési Kulturális Központ vezetője saját megzenésített verseiből adott elő néhányat.

  A multimédia-teremben a gyerekek számára szerveztek programokat. Volt meseolvasás, felidézték Harry Potter világát, együtt olvastak fel gyerekek és felnőttek, de nem maradt el a játék sem. Minden programnak az volt a célja, hogy a gyerekek megszeressék a könyvtárat, eljussanak a könyvekhez, és felkeltsék bennük az olvasás iránti érdeklődést.

  Elek György

   

  Cookie