×
2020. 04 07.
Kedd
Herman
13 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Dăncilă: Harcolni fogok, hogy megmentsem Romániát eddigi legmérgezőbb államfőjétől

2019.10.12 - 17:51
Megosztas :
 • Dăncilă: Harcolni fogok, hogy megmentsem Romániát eddigi legmérgezőbb államfőjétől

  Harcolni fog, hogy 'megmentse Romániát eddigi legmérgezőbb államfőjétől', jelentette ki Viorica Dăncilă szociáldemokrata elnök, a PSD államfőjelöltje szombaton, a bukaresti Romexpónál szervezett kampányindító rendezvényén.

   

  'Ebben a kampányban harcolni fogok azért, hogy megmentsem Romániát eddigi legmérgezőbb államfőjétől. Egy olyan elnöktől, aki a románok ellen fordult, aki gátolta a kormány munkáját, csúfot űzött az alkotmányból és annak döntéseiből. Egy elnöktől, aki káoszba taszította Romániát csak azért, hogy saját kormányát juttassa hatalomra. Egy elnök, aki öt éven keresztül semmi jót nem tett (...). Egy olyan elnökünk van, aki feláldozta a románokat egy újabb mandátum megszerzéséért. Kötelességünk eltávolítani ezt az illetőt az emberek és az ország érdekében' - mondta Dăncilă.

   

  A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy vélte, hogy az Államelnöki Hivatal 'túl sok ideig volt már elefántcsonttorony, amelyben az elnökök elrejtőztek a nép elől, a sötét érdekek és kulissza játszmák bunkere'. Hozzátette, ő 'az átláthatóság és jóhiszeműség szimbólumává' akarja változtatni az állam eme intézményét.

  AGERPRES/( RO - szerző: Irinela VIŞAN, szerkesztő: Florin MARIN, HU - szerkesztő: VALKAI Krisztina)

  Cookie