Pusztadaróc „tehermentesítése” a cél
Utoljára módositva: 2019-11-08 11:50:24

Găman Mihály, Pusztadaróc község polgármestere arról tájékoztatott, hogy új intézkedések bevezetését tervezik, hogy a község területén ne gyűljenek fel a határátkelésre várakozó kamionok.

Többször írtunk arról, hogy Pusztadarócon és Petén évek óta problémát okoznak a kamionstop idején felgyűlő teherautók. Găman Mihály, Pusztadaróc község polgármestere tegnap reggel arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy ez a probléma megoldódni látszik. Több mint egy éve arra a következtetésre jutottak, hogy a legjobb megoldás az lenne, ha Pusztadaróc bejáratánál szabályoznák, hogy hány kamion hajthat be a község területére, így azok nem okoznának fennakadást. A határőrség hajlandó lenne biztosítani a tehergépkocsik áthaladásának a szabályozását. Nemrég újra szóba került a téma, hiszen éppen a kamionok miatt nőtt meg a községben a balesetek száma, de sok más problémát is okoznak a várakozó teherautók. A polgármester elmondta, hogy rövidesen, az új prefektus beiktatása után (a Ludovic Orban vezette kormány első intézkedései között várható a kormánymegbízottak menesztése — szerk. megj.) szerveznek egy megbeszélést, amelyen részt vesz a közúti rendészet és a határrendészet képviselője, valamint a prefektúra és a helyi önkormányzat képviselője.

Pusztadaróc „tehermentesítésére” az a megoldás, hogy a kamionok ne hajtsanak be a község területére, hanem még a település előtt álljon meg a kamionsor eleje, Petén pedig, ahol már kétsávos az út határ felé vezető oldala, a szélső sávban anélkül tudnak várakozni a kamionok, hogy zavarnák a forgalmat, veszélyeztetnék a biztonságot, az ottani benzinkutaknál pedig mosdók is vannak. Amikor egy ilyen turnus átmegy a vámon, és kiürül a szélső sáv, csak akkor engednék be a következő konvojt. Nem tökéletes megoldás, de így legalább nem Pusztadaróc belterületén várakoznának a kamionok — magyarázza a polgármester.

 

 

Elek György

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó kertes ház főúton, 25 méteres utcafronttal, 35...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. november 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók a húsgolyóhoz: 1 db vöröshagyma (kisebb), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 50 dkg darált sertéscomb, 1 db ...