Ráfér a kölcseys bentlakásra a tatarozás
Utoljára módositva: 2014-08-08 20:04:23

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, bár a nyári szünet miatt tanítás nincs, mégsem állt le a munka: az iskolában nagytakarítás zajlik, a bentlakásban és az óvodában pedig nagyobb munkálatokra is készülnek.

A következő tanévben száz tanulót tudnak elszállásolni a bentlakásban

„Sikeresen pályáztunk a Bethlen Gábor Alapnál, így 900 ezer forintos támogatást nyertünk a főgimnázium bentlakásának modernizálására. Ebből az összegből a lányok szintjén, az első emeleten a nyílászárók több mint kétharmadát újakra cseréljük a tanévkezdés előtt” — tájékoztatta lapunkat Pataki Enikő, az oktatási intézmény vezetője. Azt is hozzátette, reméli, hogy a hiányzó részt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával sikerül majd rendbe tenni, így az első emelet minden ablakát újakra cserélhetnék. Az önkormányzathoz az iskola már korábban benyújtotta kérését, bíznak a pozitív visszajelzésben.

„A fiúk szintjét már a tavalyi évben felújítottuk, mostanra pedig minden bentlakási szobába új bútorzat került — mindenütt van már íróasztal is, így kényelmesebben tanulhatnak a diákok” — magyarázta az igazgatónő, akitől azt is megtudtuk, hogy önerőből látták el új berendezéssel a bentlakást.

A főgimnázium internátusa ezek mellett még nagyon sok javításra szorulna: esedékes lenne már egy tetőcsere, a fűtőtesteket is át kellene vizsgálni, megjavítani, de a függönyök és sötétítők is megértek már a cserére.

Mindezek ellenére a bentlakásban jó körülmények, tisztaság és rend fogadja majd a 2014/2015-ös tanév elején a diákokat. A következő tanévben is száz tanulónak biztosítanak helyet, de nem csak a középiskolások lakhatását oldják meg az iskolai év folyamán, hanem a vidékről ingázó posztlíceumi diákok számára is fenntartanak helyeket.

Segítség nélkül nem megy

A tanintézményhez tartozó óvodában is szükség lenne nagyobb javítási munkálatokra, ezért a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) közösen nyújtotta be támogatási kérését az önkormányzathoz. „A bölcsőde a SPAS gondozásában van, ezért együtt kértünk segítséget. Itt a vizesblokk részen repedések vannak a falon, ezeket ki kellene javítani, valamint az óvoda külső részét kellene tatarozni” — mondta Pataki Enikő.

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumhoz tartozó óvodában egyébként két vegyes csoport tanul.

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ferdinánd
Ma, 13:05
Mi dolga a világon egy bikának? Viadalokon való részvétel. És mire vágyik minden igazi bika? Természetesen arra, hogy végre a stadion közepén állhasson, a fűrészport kapargathassa, és megmutathassa, hogy ő az igazi, a legyőzhetetlen bajnok. Kivéve Ferdinándot. Ő nem ilyen bika. Nem érdekli a viadal, és nem akar senkit legyőzni. Ő a virágokat, a békességet és a végtelen mezőt szereti. Nem lesz könnyű dolga, míg meggyőzi a világot, hogy egyszer egy ilyen bikára is szükség lehet...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Jumanji - Vár a dzsungel
Ma, 15:10
A történelem nem ismétli magát, de néha újra próbálkozik. Négy középiskolás talál egy régi játék konzolt, amelyen egy olyan program fut, amiről még sosem hallottak: a Jumanji. Kipróbálják, és a játék rögtön beszippantja őket - de igazán. Átváltoznak saját avatárjukká: Spencer, a nagy gémer izomagyú kalandorrá válik (Dwayne Johnson), a focista Fridge "elveszti teste felső ötven centijét", cserébe okos lesz, mint Einstein (Kevin Hart), a nagymenő bombázó csajból középkorú, pocakos prof. válik (Jac
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Nincs kiszállás
Ma, 17:25
Egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
A legsötétebb óra
Ma, 19:25
Néhány nappal azelőtt, hogy Nagy-Britannia miniszterelnöke lett, Winston Churchill élete egyik legmeghatározóbb próbatétele elé került: megfontoljon egy kidolgozott békeszerződést a náci Németországgal, vagy határozottan kiálljon, és harcoljon az elveiért, a nemzet szabadságáért. A megállíthatatlan náci erők legázolták Nyugat-Európát, és az invázió veszélye a küszöbön állt; a közvélemény felkészületlen volt, a király szkeptikus, saját pártja pedig ellene szervezkedett. Churchill ilyen körülménye
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...