Ráfér a kölcseys bentlakásra a tatarozás
Utoljára módositva: 2014-08-08 20:04:23

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, bár a nyári szünet miatt tanítás nincs, mégsem állt le a munka: az iskolában nagytakarítás zajlik, a bentlakásban és az óvodában pedig nagyobb munkálatokra is készülnek.

A következő tanévben száz tanulót tudnak elszállásolni a bentlakásban

„Sikeresen pályáztunk a Bethlen Gábor Alapnál, így 900 ezer forintos támogatást nyertünk a főgimnázium bentlakásának modernizálására. Ebből az összegből a lányok szintjén, az első emeleten a nyílászárók több mint kétharmadát újakra cseréljük a tanévkezdés előtt” — tájékoztatta lapunkat Pataki Enikő, az oktatási intézmény vezetője. Azt is hozzátette, reméli, hogy a hiányzó részt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával sikerül majd rendbe tenni, így az első emelet minden ablakát újakra cserélhetnék. Az önkormányzathoz az iskola már korábban benyújtotta kérését, bíznak a pozitív visszajelzésben.

„A fiúk szintjét már a tavalyi évben felújítottuk, mostanra pedig minden bentlakási szobába új bútorzat került — mindenütt van már íróasztal is, így kényelmesebben tanulhatnak a diákok” — magyarázta az igazgatónő, akitől azt is megtudtuk, hogy önerőből látták el új berendezéssel a bentlakást.

A főgimnázium internátusa ezek mellett még nagyon sok javításra szorulna: esedékes lenne már egy tetőcsere, a fűtőtesteket is át kellene vizsgálni, megjavítani, de a függönyök és sötétítők is megértek már a cserére.

Mindezek ellenére a bentlakásban jó körülmények, tisztaság és rend fogadja majd a 2014/2015-ös tanév elején a diákokat. A következő tanévben is száz tanulónak biztosítanak helyet, de nem csak a középiskolások lakhatását oldják meg az iskolai év folyamán, hanem a vidékről ingázó posztlíceumi diákok számára is fenntartanak helyeket.

Segítség nélkül nem megy

A tanintézményhez tartozó óvodában is szükség lenne nagyobb javítási munkálatokra, ezért a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) közösen nyújtotta be támogatási kérését az önkormányzathoz. „A bölcsőde a SPAS gondozásában van, ezért együtt kértünk segítséget. Itt a vizesblokk részen repedések vannak a falon, ezeket ki kellene javítani, valamint az óvoda külső részét kellene tatarozni” — mondta Pataki Enikő.

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumhoz tartozó óvodában egyébként két vegyes csoport tanul.

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...