Ráfér a kölcseys bentlakásra a tatarozás
Utoljára módositva: 2014-08-08 20:04:23

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, bár a nyári szünet miatt tanítás nincs, mégsem állt le a munka: az iskolában nagytakarítás zajlik, a bentlakásban és az óvodában pedig nagyobb munkálatokra is készülnek.

A következő tanévben száz tanulót tudnak elszállásolni a bentlakásban

„Sikeresen pályáztunk a Bethlen Gábor Alapnál, így 900 ezer forintos támogatást nyertünk a főgimnázium bentlakásának modernizálására. Ebből az összegből a lányok szintjén, az első emeleten a nyílászárók több mint kétharmadát újakra cseréljük a tanévkezdés előtt” — tájékoztatta lapunkat Pataki Enikő, az oktatási intézmény vezetője. Azt is hozzátette, reméli, hogy a hiányzó részt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal támogatásával sikerül majd rendbe tenni, így az első emelet minden ablakát újakra cserélhetnék. Az önkormányzathoz az iskola már korábban benyújtotta kérését, bíznak a pozitív visszajelzésben.

„A fiúk szintjét már a tavalyi évben felújítottuk, mostanra pedig minden bentlakási szobába új bútorzat került — mindenütt van már íróasztal is, így kényelmesebben tanulhatnak a diákok” — magyarázta az igazgatónő, akitől azt is megtudtuk, hogy önerőből látták el új berendezéssel a bentlakást.

A főgimnázium internátusa ezek mellett még nagyon sok javításra szorulna: esedékes lenne már egy tetőcsere, a fűtőtesteket is át kellene vizsgálni, megjavítani, de a függönyök és sötétítők is megértek már a cserére.

Mindezek ellenére a bentlakásban jó körülmények, tisztaság és rend fogadja majd a 2014/2015-ös tanév elején a diákokat. A következő tanévben is száz tanulónak biztosítanak helyet, de nem csak a középiskolások lakhatását oldják meg az iskolai év folyamán, hanem a vidékről ingázó posztlíceumi diákok számára is fenntartanak helyeket.

Segítség nélkül nem megy

A tanintézményhez tartozó óvodában is szükség lenne nagyobb javítási munkálatokra, ezért a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) közösen nyújtotta be támogatási kérését az önkormányzathoz. „A bölcsőde a SPAS gondozásában van, ezért együtt kértünk segítséget. Itt a vizesblokk részen repedések vannak a falon, ezeket ki kellene javítani, valamint az óvoda külső részét kellene tatarozni” — mondta Pataki Enikő.

A szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumhoz tartozó óvodában egyébként két vegyes csoport tanul.

Bumbuluţ Krisztina

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Dzsungel-mentőakció
Ma, 15:00
A dzsungelben évek óta békesség honol, mióta Maurice, a Hatalmas tigris harcos és kis csapata tartja fenn a rendet. Egészen addig, amíg meg nem jelenik Igor, legveszedelmesebb ellenfelük, akinek egyetlen célja a világon, hogy megsemmisítse a dzsungelt. Hogy a gonosz koalát megállítsák, a kis csapatnak egyesítenie kell minden tudását és erejét, és segítségül kell hívniuk a Bajnokokat, a dzsungel legendás védelmezőit is.
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Sokkal több mint testőr
Ma, 16:55
Nem könnyű a testőrök sorsa. Pláne, ha egy folyton rinyáló gyilkost kell pátyolgatniuk. A profi védelmi ügynököt (Ryan Reynolds) egy nap szokatlan küldetéssel bízzák meg: halálos ellenségét, a világ egyik leghírhedtebb és legkeresettebb bérgyilkosát (Samuel L. Jackson) kell az oltalmazó szárnyai alá vennie. Bár eddig a stukker másik végéről szagolták a puskaport, az eltökélt testőrnek és a stiklikben járatos gengszternek ezúttal össze kell fognia, hogy - lehetőleg élve - eljussanak a hágai bírós
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 21.
Mindenki barátságos és segítőkész ma Önnel, ami elsősorban kiegyensúlyozott és őszintén érdeklődő kisugárzásának köszönhető.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...