Rafila: A betegség nem érintés, hanem cseppfertőzés útján terjed
Utoljára módositva: 2020-02-27 12:57:48

Az új koronavírus nem érintéssel, hanem cseppfertőzés útján terjed – közölte csütörtökön Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke, hozzátéve: nincs specifikus kezelés ilyen esetekre.

“Nincs specifikus kezelés, tüneti kezelést alkalmaznak, azaz a lázat, a fejfájást és más tüneteket kezelnek. Így járnak el a betegség enyhe vagy közepes lefolyása esetében. Ha bonyolult esetek fordulnak elő, akkor intenzív terápiás intézkedéseket léptetnek érvénybe, de itt nem erről van szó” – magyarázta Alexandru Rafila.

A szakember azt mondta: a betegség cseppfertőzéssel terjed, a pácienssel történő közvetlen kapcsolat esetén.

“A közvetlen kapcsolat azt jelenti, hogy szoros kapcsolatba kerülünk egy fertőzött személlyel. A betegség nem érintés útján terjed, hanem cseppfertőzéssel, ami érintést is jelenthet, amennyiben kezünkkel hozzáérünk olyan felülethez, amely a betegtől származó váladékkal fertőződött. (…) Vírushordozók nincsenek, vannak fertőzött és nem fertőzött emberek’ – mondta az orvos.

Arra a hírre reagálva, miszerint az orvostanhallgatók nem akarnának bemenni a Matei Balş Intézetbe, azt mondta: ez nem lenne ‘korrekt magatartás”, hiszen ha orvosi egyetemre járnak, ezek a fiatalok orvosok akarnak lenni, márpedig ez azzal jár, hogy beteg embereket fognak kezelni, beleértve olyanokat is, akiknek ragályos betegségük van.
AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. április 2.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...