Rájárt a rúd a pálfaviakra
Utoljára módositva: 2018-11-07 16:20:40

Halmozták a hibákat a pálfalviak: az elmúlt idényben Liga 4-e bajnok együttes két játékosa kiállítás miatt kellett volna pihenjen szombaton, de hamis versenyigazolvánnyal játszottak.

Többször is büntette a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottsága a Pálfalvi Unirea negyedosztályos együttest: egyrészt az óváriak elleni bajnokin történt incidensek miatt, másrészt az ezt követő szabálytalanságok miatt.

Az október 27-i Pálfalvi Unirea – Óvári Someșul találkozón – amelyet kisebb meglepetésre 4–1-re nyertek meg a vendégek – előbb Mezei Adrián lett kiállítva a hazaiktól durva szabálytalanságért. A mérkőzés végén Botos Dániel ütötte meg Gabriel Sician asszisztenst, ezért az ő versenyigazolványát is visszatartották a bírók. Mindezek ellenére, mindkét játékos pályára lépett a múlt fordulóban, a Szatmárnémeti VSK Olimpia elleni mérkőzésen is úgy, hogy más személy versenyigazolványát használták. Így Mezei és Botos büntetését halmozta a fegyelmi bizottság: előbbit a kiállítás miatt 2 fordulóra, a múlt hét végi pályára lépés miatt pedig plusz 1 fordulóra tiltották el, és 130 lej büntetést is fizetnie kell.

Botos sportszerűtlen tettét 3 forduló eltiltással „díjazta” az AJF, de megtoldották még 1 fordulóval, mert játszott a szatmári bajnokin is; neki is kell 130 lej büntetést fizetni.

Mindezért a klubot is súlyosan büntették: a szervezési hiányosságokért 300 lejjel bírságolták a Pálfalvi Unirát, illetve a következő két hazai bajnokit (Pusztadaróci és Erdőd ellen) sem rendezhetik meg Pettyénben a pálya felfüggesztése miatt.

Itt még nem ér véget a „történetük”: a VSK Olimpia elleni mérkőzésen észlelt csalás miatt Őri Sándort, az Unirea küldötték két fordulóra tiltották el és 500 lej bírságot szabtak ki rá, továbbá írásos figyelmeztetést is kapott, mivel nem írta alá a meccslap jegyzőkönyvét.

Büntetés Kálmándnak

Pályafelfüggesztéssel büntette az AJF a Kálmándi Schwaben labdarúgócsapatát is, mivel a Kaplonyi AS elleni 1–1-re végződött bajnokin több idegen személy is bejutott a pályára. A szervezési hiányosságokat 200 lejjel büntette a fegyelmi bizottság, továbbá a Viitorul Lucăceni elleni találkozót nem rendezheti meg Kálmándon, csütörtökig kell értesítse az AJF versenybizottságát a kiválasztott új helyszínnel kapcsolatosan.

Ezen a meccsen egyébként két kálmándi játékos, Kenderes Ferenc és Sajó Zoltán lett kiállítva két sárga lapos figyelmeztetés után, ők egy-egy fordulóra lettek eltiltva és egyenként 20 lej bírságot kell fizessenek. Viszont Viebel Szilárd (Kaplonyi AS) sportszerűtlen megnyilvánulása miatt két fordulót pihen és 65 lej büntetést fizet.

A mérkőzés terítéken lesz a fegyelmi bizottság november 13-i gyűlésén is, ugyanis a kaplonyiak panaszt tettek, szerintük Lehoczki Reimondnak nem volt játékjoga ezen a meccsen. Az esetet kivizsgálják, viszont behívták a jövő keddi gyűlésre Lehoczkit, illetve a kálmándi csapat küldöttét, Sorin Matolcit.

Zöldasztalnál vesztett

Nem hatotta meg a fegyelmi bizottságot az erdődiek duzzogása, akik a Kismajtényi Crasna elleni negyedosztályos hazai mérkőzés 15. percében levonultak a pályáról. Igazolatlan tettük miatt 200 lej büntetést fizetnek, illetve zöldasztalnál 3–0-ra veszítik el a találkozót. Így a Crasna a B-csoportban helyet cserélt a Pusztadaróci Recoltával a táblázatban, és a 6. helyen áll.

Mint arról beszámoltunk, a Nagykárolyi VSK Victoria és az Érkávási Olimpia is játék nélkül nyertek az elmúlt hétvégén, az igazolatlanul hiányzó Börvelyi Stăruinţát és a Bogdándi Speranţát pedig 400, illetve 300 lejjel is megbüntették.

1 forduló eltiltás + 20 lej bírság: Szepler Bertold (Mezőteremi Victoria), Pintye Erik (Pusztadaróci Recolta II-Szamosdara).

2 forduló eltiltás + 65 lej bírság: Alexandru Bonea (Mikola Turul).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 5 ár belterület Amacon (víz, villany bevezetve),...
Tovább >>>
Szolgáltatás
Személyszállítás Szatmárról Németországba, Belgiumba és Hollandiába. Tel.: 0757957641.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK


NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit tervezel a hosszúhétvégére?
Kirándulást
Strandolást
Wellness-hétvégét
Nagyakarítást
Pihenést
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. április 25.
Hagyja a csudába a másokkal való rivalizálást! Inkább gondolja végig, megvalósította-e mindazt, amit egy évvel ezelőtt eltervezett!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. április 25.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 15 dkg burgonya, 2 ek napraforgóolaj, 80 dkg karfiol, 8 dl zöldségleves-alaplé, ...