Rájárt a rúd a pálfaviakra
Utoljára módositva: 2018-11-07 16:20:40

Halmozták a hibákat a pálfalviak: az elmúlt idényben Liga 4-e bajnok együttes két játékosa kiállítás miatt kellett volna pihenjen szombaton, de hamis versenyigazolvánnyal játszottak.

Többször is büntette a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület (AJF) fegyelmi bizottsága a Pálfalvi Unirea negyedosztályos együttest: egyrészt az óváriak elleni bajnokin történt incidensek miatt, másrészt az ezt követő szabálytalanságok miatt.

Az október 27-i Pálfalvi Unirea – Óvári Someșul találkozón – amelyet kisebb meglepetésre 4–1-re nyertek meg a vendégek – előbb Mezei Adrián lett kiállítva a hazaiktól durva szabálytalanságért. A mérkőzés végén Botos Dániel ütötte meg Gabriel Sician asszisztenst, ezért az ő versenyigazolványát is visszatartották a bírók. Mindezek ellenére, mindkét játékos pályára lépett a múlt fordulóban, a Szatmárnémeti VSK Olimpia elleni mérkőzésen is úgy, hogy más személy versenyigazolványát használták. Így Mezei és Botos büntetését halmozta a fegyelmi bizottság: előbbit a kiállítás miatt 2 fordulóra, a múlt hét végi pályára lépés miatt pedig plusz 1 fordulóra tiltották el, és 130 lej büntetést is fizetnie kell.

Botos sportszerűtlen tettét 3 forduló eltiltással „díjazta” az AJF, de megtoldották még 1 fordulóval, mert játszott a szatmári bajnokin is; neki is kell 130 lej büntetést fizetni.

Mindezért a klubot is súlyosan büntették: a szervezési hiányosságokért 300 lejjel bírságolták a Pálfalvi Unirát, illetve a következő két hazai bajnokit (Pusztadaróci és Erdőd ellen) sem rendezhetik meg Pettyénben a pálya felfüggesztése miatt.

Itt még nem ér véget a „történetük”: a VSK Olimpia elleni mérkőzésen észlelt csalás miatt Őri Sándort, az Unirea küldötték két fordulóra tiltották el és 500 lej bírságot szabtak ki rá, továbbá írásos figyelmeztetést is kapott, mivel nem írta alá a meccslap jegyzőkönyvét.

Büntetés Kálmándnak

Pályafelfüggesztéssel büntette az AJF a Kálmándi Schwaben labdarúgócsapatát is, mivel a Kaplonyi AS elleni 1–1-re végződött bajnokin több idegen személy is bejutott a pályára. A szervezési hiányosságokat 200 lejjel büntette a fegyelmi bizottság, továbbá a Viitorul Lucăceni elleni találkozót nem rendezheti meg Kálmándon, csütörtökig kell értesítse az AJF versenybizottságát a kiválasztott új helyszínnel kapcsolatosan.

Ezen a meccsen egyébként két kálmándi játékos, Kenderes Ferenc és Sajó Zoltán lett kiállítva két sárga lapos figyelmeztetés után, ők egy-egy fordulóra lettek eltiltva és egyenként 20 lej bírságot kell fizessenek. Viszont Viebel Szilárd (Kaplonyi AS) sportszerűtlen megnyilvánulása miatt két fordulót pihen és 65 lej büntetést fizet.

A mérkőzés terítéken lesz a fegyelmi bizottság november 13-i gyűlésén is, ugyanis a kaplonyiak panaszt tettek, szerintük Lehoczki Reimondnak nem volt játékjoga ezen a meccsen. Az esetet kivizsgálják, viszont behívták a jövő keddi gyűlésre Lehoczkit, illetve a kálmándi csapat küldöttét, Sorin Matolcit.

Zöldasztalnál vesztett

Nem hatotta meg a fegyelmi bizottságot az erdődiek duzzogása, akik a Kismajtényi Crasna elleni negyedosztályos hazai mérkőzés 15. percében levonultak a pályáról. Igazolatlan tettük miatt 200 lej büntetést fizetnek, illetve zöldasztalnál 3–0-ra veszítik el a találkozót. Így a Crasna a B-csoportban helyet cserélt a Pusztadaróci Recoltával a táblázatban, és a 6. helyen áll.

Mint arról beszámoltunk, a Nagykárolyi VSK Victoria és az Érkávási Olimpia is játék nélkül nyertek az elmúlt hétvégén, az igazolatlanul hiányzó Börvelyi Stăruinţát és a Bogdándi Speranţát pedig 400, illetve 300 lejjel is megbüntették.

1 forduló eltiltás + 20 lej bírság: Szepler Bertold (Mezőteremi Victoria), Pintye Erik (Pusztadaróci Recolta II-Szamosdara).

2 forduló eltiltás + 65 lej bírság: Alexandru Bonea (Mikola Turul).

Pesek Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 11:00
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Elliot, a legkisebb rénszarvas
Ma, 12:45
Leírás
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Bohém rapszódia
Ma, 17:00
A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténe
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:40
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...