Rally Sprint: Florin Stecka az abszolút bajnok
Utoljára módositva: 2014-11-16 17:59:20

A tavalyi abszolút győztes, Májer Ricsi idén csak a második lett, de azt mondta, hogy jövőre egy erősebb autóval áll majd rajthoz a jubileumi Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokságon. Idén Florin Stecka volt a leggyorsabb.

A Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság díjazottjai a szombati záróünnepségen

A várakozásoknak megfelelően, a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság idényzáró fordulója is remek futamokat hozott, egyes kategóriákban csak tizedmásodpercek döntöttek az első hely, és egyben a bajnoki cím sorsáról is.

Mint arról beszámoltunk, néhány kategóriában már korábban eldőlt a bajnokság, azonban ezek a pilóták is mind rajthoz álltak szombaton a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti gyakorlópályáján. Így az ACR szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Rider’s SK által rendezett sorozat ötödik, utolsó fordulóján negyvenhét versenyző szórakoztatta a közönséget, amely remekül érezte magát a kellemes, 16 Celsius fokos napos időben. A pályán a pilóták a lovak közé csaptak egy céllal, hogy a lehető legrövidebb idő alatt teljesítsék a kacskaringós pályát. Egyedül Laurenţiu Kirának volt plusz izgulni valója, mert a 15–18 évesek tavalyi bajnoka kevés híján autó nélkül maradt: a versenygépének jobb első kereke nem volt kellően felfogva, ezért egy kanyarba nélküle maradt. Szerencsére az eset még a felvezető körben történt, így nem sérült senki, csak az autó jobb első része rongálódott meg egy kicsit. A fiatal pilóta viszont rajthoz állt egy Dacia Logannal, így megőrizte második helyét az összetett táblázatban.

Florin Stecka és mögötte a legifiatalabb pilóták

A nyiltversenyben szoros volt a futam, végül a zárás előtti éllovas, Florin Stecka egy másodperccel nyert a címvédő Májer Richárd előtt, így megőrizte a vezető pozícióját és elhódította az abszolút bajnoki címet is.

„Nagyon boldog vagyok. Sok munka az autónál és edzés van a siker mögött. Ezt egyrészt élvezetből csinálom, mert nagyon szeretem az autós sportot. Az idei verseny nagyon izgalmas volt, tizedmásodpercek döntöttek. Még izgalmasabbá tette a futamokat, hogy a nagyon rutinos Kui Feri is versenybe szállt, erre én sem, Májer Ricsi sem számított. Ugyanakkor örülök annak, hogy ilyen sok fiatal jön versenyezni” – nyilatkozta a 2014-es abszolút bajnok, aki az OOP2 kategóriában is első lett. Stecka ugyanakkor megköszönte a főszervező, Seletye Dávid ACR–igazgató, illetve a csapata és a bírók munkáját is. „Köszönet jár Seletye Dávidnak is, hiszen időt nem sajnálva dolgozik azon, hogy ilyen tökéletes versenyeket szervezzen. Természetesen mögötte is áll egy csapat, amely remekül dolgozik, és köszönet a bíróknak is, akik hozzájárulnak a kifogástalan szervezéshez” – tette hozzá.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

A leköszönő abszolút bajnok, Májer Ricsi már második éve Győrből utazik haza a futamokra, ugyanis a Rába–parti városban egyetemi hallgató. Elismerte, hogy idén nagyon erős ellenfele volt Florin, ugyanakkor hozzátette, idén kevesebbet tudott edzeni a futamok előtt. „Most is a futam napján, reggel 1 órakor értem haza Győrből. Reggel még gyakoroltam egy kicsit, azután kezdődött a verseny, ami szerintem jól sikerült. Gratulálok Florinnak, de jövőre én is bekeményítek” – mondta Ricsi utalva arra, hogy a 2015-ös, jubileumi tizedik kiíráson már egy erősebb autóval áll rajthoz. Erről ennyit árult el: „Van több változat, lehet, hogy hátsókerék meghajtásos vagy 4×4-es autó lesz.”

A mezőny legfiatalabb bajnoka, a 11 éves sárközújlaki Natalia Iocsak a szülővárosában, a Petőfi Sándor Általános Iskola ötödik osztályos diákja. „Nagyon szeretem a ralit és örülök annak, hogy bajnok lettem. Ezért kicsit irigykednek rám az osztálytársaim” – mondta Natalia. Seletye elmondta, idén összesen 16 tizennyolc éven aluli pilóta állt rajthoz a bajnokság öt fordulójában, ugyanakkor a szezonzárón már három női versenyző mérkőzött meg.

A díjkiosztás egyébként az ACR–pálya szomszédságában levő vendéglőben volt rendezve, ahol Seletye köszönetet mondott a támogatóknak is, ugyanakkor bemutatta azokat a serlegeket is, amelyeket a CEC ORI Cup kelet–európai autós ügyességi és tájékozódási versenyen szerzett fiával, Seletye Norberttel együtt.

Vélhetően csak néhány hónap szünet következik, hiszen a pilóták már most jelezték, türelmetlenül várják a jövő évi, jubileumi kiírás első fordulóját.

A bajnokság végeredménye

Junior 1 korosztály (8–15 évesek): 1. Tarţa Dávid (12 éves, Nagybánya, Suzuki Swift), 2. Pintye Balázs (12 éves, Szatmárnémeti, Honda), 3. Leontin Iocsak (15 éves, Sárközújlak, Suzuki).

Junior 2 korosztály (15–18 évesek): 1. Balogh Alex (16 éves, Szatmárnémeti, Peugeot), 2. Laurenţiu Kira (18 éves, Szatmárnémeti, Honda), 3. Flaviu Purgui (17 éves, Szatmárnémeti, Peugeot).

ON1 géposztály: 1. Füstös Tibor (Dés, Mitsubishi), 2. Ioan Iocsak (Sárközújlak, Suzuki), 3. Füstös András (Szamosújvár, Mitsubishi).

ON2 géposztály: 1. Havrilah Péter (Nagybánya, Opel Astra), 2. Balogh Edgárd (Szatmárnémeti, Mitsubishi), 3. Doru Găvruţă (Nagyvárad, Ford Fiesta) és Viorel Toth (Szatmárnémeti, Mazda).

ON3 géposztály: 1. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW), 2. Treger Oszkár (Nagybánya, BMW), 3. Gulya Zsolt (Szatmárnémeti, BMW).

Only open 1 kategória: 1. Májer Richárd (Szatmárnémeti, Honda), 2. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda), 3. Andrei Uram (Nagyvárad, Mazda).

Only open 2: 1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW), 2. Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW), 3. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW).

Női verseny: 1. Natalia Ramona Iocsak (Sárközújlak, Suzuki), 2. Natalie Hanea (Kolozsvár, Ford Ka), 3. Izsaky Pamela (Máramarossziget, VW Lupo).

Nyiltverseny: 1. Stecka Florin, 2. Májer Richárd, 3. Kui Ferenc.

Kép és szöveg: Pesek Attila

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. november 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...