Rally Sprint: Florin Stecka az abszolút bajnok
Utoljára módositva: 2014-11-16 17:59:20

A tavalyi abszolút győztes, Májer Ricsi idén csak a második lett, de azt mondta, hogy jövőre egy erősebb autóval áll majd rajthoz a jubileumi Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokságon. Idén Florin Stecka volt a leggyorsabb.

A Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság díjazottjai a szombati záróünnepségen

A várakozásoknak megfelelően, a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság idényzáró fordulója is remek futamokat hozott, egyes kategóriákban csak tizedmásodpercek döntöttek az első hely, és egyben a bajnoki cím sorsáról is.

Mint arról beszámoltunk, néhány kategóriában már korábban eldőlt a bajnokság, azonban ezek a pilóták is mind rajthoz álltak szombaton a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti gyakorlópályáján. Így az ACR szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Rider’s SK által rendezett sorozat ötödik, utolsó fordulóján negyvenhét versenyző szórakoztatta a közönséget, amely remekül érezte magát a kellemes, 16 Celsius fokos napos időben. A pályán a pilóták a lovak közé csaptak egy céllal, hogy a lehető legrövidebb idő alatt teljesítsék a kacskaringós pályát. Egyedül Laurenţiu Kirának volt plusz izgulni valója, mert a 15–18 évesek tavalyi bajnoka kevés híján autó nélkül maradt: a versenygépének jobb első kereke nem volt kellően felfogva, ezért egy kanyarba nélküle maradt. Szerencsére az eset még a felvezető körben történt, így nem sérült senki, csak az autó jobb első része rongálódott meg egy kicsit. A fiatal pilóta viszont rajthoz állt egy Dacia Logannal, így megőrizte második helyét az összetett táblázatban.

Florin Stecka és mögötte a legifiatalabb pilóták

A nyiltversenyben szoros volt a futam, végül a zárás előtti éllovas, Florin Stecka egy másodperccel nyert a címvédő Májer Richárd előtt, így megőrizte a vezető pozícióját és elhódította az abszolút bajnoki címet is.

„Nagyon boldog vagyok. Sok munka az autónál és edzés van a siker mögött. Ezt egyrészt élvezetből csinálom, mert nagyon szeretem az autós sportot. Az idei verseny nagyon izgalmas volt, tizedmásodpercek döntöttek. Még izgalmasabbá tette a futamokat, hogy a nagyon rutinos Kui Feri is versenybe szállt, erre én sem, Májer Ricsi sem számított. Ugyanakkor örülök annak, hogy ilyen sok fiatal jön versenyezni” – nyilatkozta a 2014-es abszolút bajnok, aki az OOP2 kategóriában is első lett. Stecka ugyanakkor megköszönte a főszervező, Seletye Dávid ACR–igazgató, illetve a csapata és a bírók munkáját is. „Köszönet jár Seletye Dávidnak is, hiszen időt nem sajnálva dolgozik azon, hogy ilyen tökéletes versenyeket szervezzen. Természetesen mögötte is áll egy csapat, amely remekül dolgozik, és köszönet a bíróknak is, akik hozzájárulnak a kifogástalan szervezéshez” – tette hozzá.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

A leköszönő abszolút bajnok, Májer Ricsi már második éve Győrből utazik haza a futamokra, ugyanis a Rába–parti városban egyetemi hallgató. Elismerte, hogy idén nagyon erős ellenfele volt Florin, ugyanakkor hozzátette, idén kevesebbet tudott edzeni a futamok előtt. „Most is a futam napján, reggel 1 órakor értem haza Győrből. Reggel még gyakoroltam egy kicsit, azután kezdődött a verseny, ami szerintem jól sikerült. Gratulálok Florinnak, de jövőre én is bekeményítek” – mondta Ricsi utalva arra, hogy a 2015-ös, jubileumi tizedik kiíráson már egy erősebb autóval áll rajthoz. Erről ennyit árult el: „Van több változat, lehet, hogy hátsókerék meghajtásos vagy 4×4-es autó lesz.”

A mezőny legfiatalabb bajnoka, a 11 éves sárközújlaki Natalia Iocsak a szülővárosában, a Petőfi Sándor Általános Iskola ötödik osztályos diákja. „Nagyon szeretem a ralit és örülök annak, hogy bajnok lettem. Ezért kicsit irigykednek rám az osztálytársaim” – mondta Natalia. Seletye elmondta, idén összesen 16 tizennyolc éven aluli pilóta állt rajthoz a bajnokság öt fordulójában, ugyanakkor a szezonzárón már három női versenyző mérkőzött meg.

A díjkiosztás egyébként az ACR–pálya szomszédságában levő vendéglőben volt rendezve, ahol Seletye köszönetet mondott a támogatóknak is, ugyanakkor bemutatta azokat a serlegeket is, amelyeket a CEC ORI Cup kelet–európai autós ügyességi és tájékozódási versenyen szerzett fiával, Seletye Norberttel együtt.

Vélhetően csak néhány hónap szünet következik, hiszen a pilóták már most jelezték, türelmetlenül várják a jövő évi, jubileumi kiírás első fordulóját.

A bajnokság végeredménye

Junior 1 korosztály (8–15 évesek): 1. Tarţa Dávid (12 éves, Nagybánya, Suzuki Swift), 2. Pintye Balázs (12 éves, Szatmárnémeti, Honda), 3. Leontin Iocsak (15 éves, Sárközújlak, Suzuki).

Junior 2 korosztály (15–18 évesek): 1. Balogh Alex (16 éves, Szatmárnémeti, Peugeot), 2. Laurenţiu Kira (18 éves, Szatmárnémeti, Honda), 3. Flaviu Purgui (17 éves, Szatmárnémeti, Peugeot).

ON1 géposztály: 1. Füstös Tibor (Dés, Mitsubishi), 2. Ioan Iocsak (Sárközújlak, Suzuki), 3. Füstös András (Szamosújvár, Mitsubishi).

ON2 géposztály: 1. Havrilah Péter (Nagybánya, Opel Astra), 2. Balogh Edgárd (Szatmárnémeti, Mitsubishi), 3. Doru Găvruţă (Nagyvárad, Ford Fiesta) és Viorel Toth (Szatmárnémeti, Mazda).

ON3 géposztály: 1. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW), 2. Treger Oszkár (Nagybánya, BMW), 3. Gulya Zsolt (Szatmárnémeti, BMW).

Only open 1 kategória: 1. Májer Richárd (Szatmárnémeti, Honda), 2. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda), 3. Andrei Uram (Nagyvárad, Mazda).

Only open 2: 1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW), 2. Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW), 3. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW).

Női verseny: 1. Natalia Ramona Iocsak (Sárközújlak, Suzuki), 2. Natalie Hanea (Kolozsvár, Ford Ka), 3. Izsaky Pamela (Máramarossziget, VW Lupo).

Nyiltverseny: 1. Stecka Florin, 2. Májer Richárd, 3. Kui Ferenc.

Kép és szöveg: Pesek Attila

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Kókusz Kokó, a kis sárkány - Irány a dzsungel
Ma, 15:00
Készüljetek fel a valaha volt legtüzesebb vakációra! Kókusz Kokó családjával és legjobb barátjával, Oszkárral indul életük legnagyobb kalandjára, egyenesen a dzsungel mélyére. A nyaralás nem indul jól. A kis tűzokádó sárkány bár számos történetet halott már nagypapájától a goromba vízi sárkányokról, eddig eggyel sem találkozott, most azonban útjukat állja néhány jól megtermett példány, így hajójuknak új útvonalat kell keresni. Az ismeretlen vizeken váratlanul léket kapnak, amiért a gyanú szerint
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 16:35
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Dermesztő hajsza
Ma, 18:35
A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels (Liam Neeson) nyugodt élete fenekestül felfordul, mikor fiát, a helyi, nagyhatalmú drogbáró meggyilkolja. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig: a feldühödött apa kezébe veszi az irányítást, extrém előítéletekkel és nehézfegyverekkel felvértezve bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nelst egyetlen cél élteti, egytől egyig ki akarja iktatni a kartell embereit… és az egykor feddhetetlen hómu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alelnök
Ma, 20:50
Az Oscar-díjas és igen szórakoztató A NAGY DOBÁS-ban Adam McKay író-rendező a 30-as évekbeli nagy gazdasági világválság óta a legnagyobb pénzügyi összeomláshoz vezető Wall Street-i trükközésről rántotta le a leplet. Új filmje, az ALELNÖK egy újabb igaz sztorit vázol: a jelenkori amerikai politika egyik legzárkózottabb és legtitkolódzóbb elméjét, Richard Bruce (Dick) Cheneyt állítja a középpontba, Christian Bale újabb nagy átalakulást prezentáló alakításában. Szereplőtársai Amy Adams, Steve Carel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 22.
Legmerészebb álmait is megvalósíthatja ma, bár tény, hogy keményen meg kell dolgoznia a sikerért, de nem fogja sajnálni a befektetett energiát.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. február 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...