Rally Sprint: Florin Stecka az abszolút bajnok
Utoljára módositva: 2014-11-16 17:59:20

A tavalyi abszolút győztes, Májer Ricsi idén csak a második lett, de azt mondta, hogy jövőre egy erősebb autóval áll majd rajthoz a jubileumi Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokságon. Idén Florin Stecka volt a leggyorsabb.

A Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság díjazottjai a szombati záróünnepségen

A várakozásoknak megfelelően, a Rally Sprint autós ügyességi és gyorsasági országos bajnokság idényzáró fordulója is remek futamokat hozott, egyes kategóriákban csak tizedmásodpercek döntöttek az első hely, és egyben a bajnoki cím sorsáról is.

Mint arról beszámoltunk, néhány kategóriában már korábban eldőlt a bajnokság, azonban ezek a pilóták is mind rajthoz álltak szombaton a Román Autóklub (ACR) szatmárnémeti gyakorlópályáján. Így az ACR szatmárnémeti fiókja és a Szatmárnémeti Rider’s SK által rendezett sorozat ötödik, utolsó fordulóján negyvenhét versenyző szórakoztatta a közönséget, amely remekül érezte magát a kellemes, 16 Celsius fokos napos időben. A pályán a pilóták a lovak közé csaptak egy céllal, hogy a lehető legrövidebb idő alatt teljesítsék a kacskaringós pályát. Egyedül Laurenţiu Kirának volt plusz izgulni valója, mert a 15–18 évesek tavalyi bajnoka kevés híján autó nélkül maradt: a versenygépének jobb első kereke nem volt kellően felfogva, ezért egy kanyarba nélküle maradt. Szerencsére az eset még a felvezető körben történt, így nem sérült senki, csak az autó jobb első része rongálódott meg egy kicsit. A fiatal pilóta viszont rajthoz állt egy Dacia Logannal, így megőrizte második helyét az összetett táblázatban.

Florin Stecka és mögötte a legifiatalabb pilóták

A nyiltversenyben szoros volt a futam, végül a zárás előtti éllovas, Florin Stecka egy másodperccel nyert a címvédő Májer Richárd előtt, így megőrizte a vezető pozícióját és elhódította az abszolút bajnoki címet is.

„Nagyon boldog vagyok. Sok munka az autónál és edzés van a siker mögött. Ezt egyrészt élvezetből csinálom, mert nagyon szeretem az autós sportot. Az idei verseny nagyon izgalmas volt, tizedmásodpercek döntöttek. Még izgalmasabbá tette a futamokat, hogy a nagyon rutinos Kui Feri is versenybe szállt, erre én sem, Májer Ricsi sem számított. Ugyanakkor örülök annak, hogy ilyen sok fiatal jön versenyezni” – nyilatkozta a 2014-es abszolút bajnok, aki az OOP2 kategóriában is első lett. Stecka ugyanakkor megköszönte a főszervező, Seletye Dávid ACR–igazgató, illetve a csapata és a bírók munkáját is. „Köszönet jár Seletye Dávidnak is, hiszen időt nem sajnálva dolgozik azon, hogy ilyen tökéletes versenyeket szervezzen. Természetesen mögötte is áll egy csapat, amely remekül dolgozik, és köszönet a bíróknak is, akik hozzájárulnak a kifogástalan szervezéshez” – tette hozzá.

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

A leköszönő abszolút bajnok, Májer Ricsi már második éve Győrből utazik haza a futamokra, ugyanis a Rába–parti városban egyetemi hallgató. Elismerte, hogy idén nagyon erős ellenfele volt Florin, ugyanakkor hozzátette, idén kevesebbet tudott edzeni a futamok előtt. „Most is a futam napján, reggel 1 órakor értem haza Győrből. Reggel még gyakoroltam egy kicsit, azután kezdődött a verseny, ami szerintem jól sikerült. Gratulálok Florinnak, de jövőre én is bekeményítek” – mondta Ricsi utalva arra, hogy a 2015-ös, jubileumi tizedik kiíráson már egy erősebb autóval áll rajthoz. Erről ennyit árult el: „Van több változat, lehet, hogy hátsókerék meghajtásos vagy 4×4-es autó lesz.”

A mezőny legfiatalabb bajnoka, a 11 éves sárközújlaki Natalia Iocsak a szülővárosában, a Petőfi Sándor Általános Iskola ötödik osztályos diákja. „Nagyon szeretem a ralit és örülök annak, hogy bajnok lettem. Ezért kicsit irigykednek rám az osztálytársaim” – mondta Natalia. Seletye elmondta, idén összesen 16 tizennyolc éven aluli pilóta állt rajthoz a bajnokság öt fordulójában, ugyanakkor a szezonzárón már három női versenyző mérkőzött meg.

A díjkiosztás egyébként az ACR–pálya szomszédságában levő vendéglőben volt rendezve, ahol Seletye köszönetet mondott a támogatóknak is, ugyanakkor bemutatta azokat a serlegeket is, amelyeket a CEC ORI Cup kelet–európai autós ügyességi és tájékozódási versenyen szerzett fiával, Seletye Norberttel együtt.

Vélhetően csak néhány hónap szünet következik, hiszen a pilóták már most jelezték, türelmetlenül várják a jövő évi, jubileumi kiírás első fordulóját.

A bajnokság végeredménye

Junior 1 korosztály (8–15 évesek): 1. Tarţa Dávid (12 éves, Nagybánya, Suzuki Swift), 2. Pintye Balázs (12 éves, Szatmárnémeti, Honda), 3. Leontin Iocsak (15 éves, Sárközújlak, Suzuki).

Junior 2 korosztály (15–18 évesek): 1. Balogh Alex (16 éves, Szatmárnémeti, Peugeot), 2. Laurenţiu Kira (18 éves, Szatmárnémeti, Honda), 3. Flaviu Purgui (17 éves, Szatmárnémeti, Peugeot).

ON1 géposztály: 1. Füstös Tibor (Dés, Mitsubishi), 2. Ioan Iocsak (Sárközújlak, Suzuki), 3. Füstös András (Szamosújvár, Mitsubishi).

ON2 géposztály: 1. Havrilah Péter (Nagybánya, Opel Astra), 2. Balogh Edgárd (Szatmárnémeti, Mitsubishi), 3. Doru Găvruţă (Nagyvárad, Ford Fiesta) és Viorel Toth (Szatmárnémeti, Mazda).

ON3 géposztály: 1. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW), 2. Treger Oszkár (Nagybánya, BMW), 3. Gulya Zsolt (Szatmárnémeti, BMW).

Only open 1 kategória: 1. Májer Richárd (Szatmárnémeti, Honda), 2. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda), 3. Andrei Uram (Nagyvárad, Mazda).

Only open 2: 1. Florin Stecka (Szatmárnémeti, BMW), 2. Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW), 3. Kovács Levente (Szatmárnémeti, BMW).

Női verseny: 1. Natalia Ramona Iocsak (Sárközújlak, Suzuki), 2. Natalie Hanea (Kolozsvár, Ford Ka), 3. Izsaky Pamela (Máramarossziget, VW Lupo).

Nyiltverseny: 1. Stecka Florin, 2. Májer Richárd, 3. Kui Ferenc.

Kép és szöveg: Pesek Attila

KATTINTSON IDE ÉS NÉZZE MEG AZ ESEMÉNYEN KÉSZÜLT FÉNYKÉPEKET IS!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Gengszterzsaruk
Ma, 21:45
Los Angelesben, a bankrablások fővárosában a bűnözőknél csak a Nagy Nick (Gerard Butler) által vezetett rendőrségi elit akciócsoport tagjai, a "Regulátorok" könyörtelenebbek. Mikor Nick megtudja, hogy a hírhedt mestertolvaj, Merrimen élete legvakmerőbb rablására készül, zsarolással ráveszi a banda leggyengébb láncszemét, hogy legyen a rendőrség besúgója. Merriman merész akciók sorozatát hajtja végre, hogy előkészítse a lehetetlent: a szigorúan őrzött Központi Bank kirablását. Elindul a versenyfu
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. január 20.
Végre olyan dologgal foglalkozhat, amiért meg is fizetik. Ha kevésnek érzi bevételeit, gondolja át, miért lennének hajlandóak többet fizetni az emberek!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. január 20.)


    KONYHA
    Hozzávalók a szufléhoz: 2 dl zsíros tej, 8 dkg darált mák, 4 dkg porcukor, 4 db vajas kifli, 2 ...