Raluca Turcan lemondatná Viorica Dăncilát
Utoljára módositva: 2019-03-25 16:42:04

Viorica Dăncilă kormányfőnek azonnal le kell mondania, írta Raluca Turcan, a liberálisok képviselőházi frakciójának vezetője hétfői Facebook-bejegyzésében, rámutatva, a jordán király bukaresti látogatásának lemondása ‘rendkívül súlyos’.

‘Viorica Dăncilă mondjon le! Viorica Dăncilát nem szabad engedni, hogy Románia nemzetközi kapcsolatairól beszéljen! Nem ismeri, nem érti ezeket, nem a hatásköre! II. Abdullah Jordán király lemondta hivatalos látogatását Romániába a román nagykövetség Tel-Avivből Jeruzsálembe való költöztetéséről szóló felelőtlen és felháborító nyilatkozat miatt. A diplomáciai nyelvezetben egy ilyen látogatás lemondása rendkívül súlyos jelzés, annál is inkább, mert a jordán király már a repülőgép lépcsőjén volt! Viorica Dăncilă miatt nem írják már alá a három, az igazságügyet, az egészségügyet és az oktatást érintő egyezményt Románia és Jordánia között’ – írta Raluca Turcan.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselőházi frakciójának vezetője szerint ‘Románia nemzetközi szinten szégyenhelyzetbe került egy dilettáns kormányfő baklövései miatt’.

‘Ezért Teodor Meleşcanu külügyminiszter ugyanolyan felelős, mivel tolerálta és tovább is elnézi a kormányfő külpolitikai téren elkövetett hibáit. Viorica Dăncilának azonnal le kell mondania’ – szögezi le Turcan.

Az Államelnöki Hivatal hétfőn sajtóközleményben tájékoztatott, hogy a jordán fél lemondta II. Abdullah jordán király hivatalos látogatását Romániába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. április 22.)


  KONYHA
  Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 6 dkg kakaópor, 2 csipet só, 13 dkg vaj (+ a formákhoz), 10 ...