Rangadó a második helyért Aradon
Utoljára módositva: 2020-02-21 15:05:45

A szatmári lányok a CSM Târgoviște elleni harminc pontos siker után, míg a házigazda aradiak a (fura körülmények között) elveszett sepsiszentgyörgyi elvesztett kupadöntő után játszanak szombat egymás ellen a bajnokság alapszakaszának rangadóján.

Minden bizonnyal a második hely sorsa dől majd el szombat délután Aradon, ahol a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszának hetedik fordulójában a házigazda FCC Baschet együttes a Szatmárnémeti Városi Sportklub lányait fogadja.

A két együttes jelenleg 16-16 ponttal osztózik az A-csoport második és harmadik helyén. A szatmáriaké a második pozíció, ugyanis az első mérkőzés 59–51-re nyerte meg Mauro Procaccini edző alakulata. Igaz, a VSK-nak meccshátránya is van, ugyanis még pótolnia kell Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni mérkőzést, viszont az erőviszonyok tekintetében merész álom lenne két pontban gondolkodni a jövő keddi meccs esetében.

Az is igaz, hogy az aradiak megmutatták az elmúlt hétvégén, hogy verhető lenne a háromszéki alakulat. A Román Kupa döntőjében ugyanis Arad – Szentgyörgy meccset rendeztek, az első negyed után pedig 24–14-re vezetett a Maros-parti alakulat. Ekkor viszont bírói közjátékkal sikerült fordítani a hazai csapatnak (36–49), és a végén már nem engedték ki a kezükből a meccset. Alexandra Stan, Amalia Marchiș, Tiberiu Serbulea játékvezetők 29 alkalommal fújtak szabálytalanságot az aradiak ellen, és csak 8-szor (!) látták szabálytalannak a háromszékieket! Azon a meccsen Marcel Urban menedzser és Manuel Rodriguez edző is vehemensen kommentált, amiért járt az aradi csapat elleni technikai büntetés. Így hiába volt jobb az aradi csapat dobószázaléka akcióból (48% – 37%), a szabaddobások eldöntötték a meccs és kupa sorsát.

Az eset kísértetiesen hasonlít a tavalyi fináléra, amikor az aradiakhoz hasonlóan szenvedett a VSK. Mint ismeretes, akkor a szatmáriak úgy fejezték ki nemtetszésüket, hogy nem jelentek meg a díjkiosztó ünnepségen.

Tehát, némiképp „sorstársak” találkoznak szombaton Aradon, viszont nem lesz idő a „sebek nyalogatására”. A tét nagyon nagy, hiszen a bajnoki középszakasz végén – a szabálymódosításoknak köszönhetően – a táblázat első két helyezettének nem kell pályára lépnie a rájátszás negyeddöntőjében. Így frissebben várhatják az elődöntőt, és helyosztó párharcokat.

A VSK akkor veszítheti el a második pozíciót a szombati, illetve jövő keddi mérkőzés után, amennyiben mindkét találkozót elveszíti, illetve az aradiak legalább kilenc pontos vereséget mérnek a szatmáriakra. A mi szempontunkból viszont ez a pesszimista forgatókönyv, ezért inkább arra kell összpontosítani, hogy az aradi meccsből két pontot hozzon a VSK.

Ebben az idényben, az alapszakaszban a hazai csapatok hozták a meccseket: 62–54-re nyert idehaza a VSK, majd 59–57-re nyert a Victoria-csarnokban az FCC Baschet. A középszakasz első, szatmári találkozója újabb nyolc pontos VSK-sikert, 59–51-es győzelmet hozott.

Az egymás elleni mérkőzések mérlegét tekintve az aradiak 2008 óta 28-szor nyertek a VSK ellen, míg a szatmáriak 23 mérkőzésen verték a Maros-parti riválist. A kezdetektől kialakult egy rivalizálás a két alakulat között, ezért az aradiak arra készülnek, hogy telt ház előtt fogadják a VSK-t szombaton, a 18 órakor kezdődő mérkőzésen. Az aradsport.ro hírportál szerint még a helyi labdarúgócsapat, az Aradi UTA drukkerei is bejelentkeztek, hogy segítenek a szurkolásba.

Mauro Procaccini edző viszont optimistán várja a szombati mérkőzést. Tudja, hogy tanítványai kellő komolysággal készültek, és készen harcolni még akkor is, ha csarnok hangulata ezúttal az aradiakat fogja segíteni. Brittany Denson sérülés miatt maradt itthon, de Anisia Croitoru sem fért be a tizenkét fős utazó keretbe. A többiek mind játékra jelentkeznek, és, ha a legjobb formájukat hozzák, akkor két ponttal térnek majd haza Aradról.

Nemzeti Liga, középszakasz, 7. forduló, szombat

FCC Baschet Arad – Szatmárnémeti VSK (18 óra)

Brassói CSTBv Olimpia – CS Municipal Târgoviște

Kolozsvári CS Universitatea – Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC

Szöveg: Pesek Attila

Fotó: Kallós András

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. március 30.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...