Rápihen az idényzáróra az Oli
Utoljára módositva: 2014-05-30 16:46:37

Adósságai miatt nem programálta a Román Labdarúgó–szövetség az Aradi UTA – Szatmárnémeti Olimpia FC másodosztályos mérkőzést, így Csik–legénység itthon készül a jövő heti idényzáróra.

Az Aradi UTA alapcsapatának játékosai a szatmári találkozót a lelátóról nézték

Kettő helyett már csak egy mérkőzést fog játszani a Szatmárnémeti Olimpia FC labdarúgócsapata a Liga 2 rájátszásában, ugyanis a szombati, Aradi UTA elleni bajnokit nem programálta a román szövetség (FRF).

A szebb időket is megélt Maros–parti együttes főrészvényese, Adrian Marţian ugyanis adósa maradt a szövetségnek öt bírói meccsdíj kifizetésével, ez az összeg mintegy 40 ezer lej. Az UTA ezért már az elmúlt fordulóban, a Minerul Motru ellen sem lett programálva, ez lesz a második törölt meccse, így jövőhéten a FRF fegyelmi bizottságának a napirendjén szerepel majd az aradiak ügye. A szabályzat szerint az együttest kizárják a divíziós bajnokságokból, így a következő idényben legfeljebb az Arad Megyei Labdarúgó Egyesület által rendezett Liga 4-es, vagy Liga 5-ös bajnokságok egyikében szerepelhet.

Az UTA mélyrepülése már tavaly, még az idénykezdés előtt megkezdődött, ugyanis Marţian már nem volt hajlandó támogatni az együttest, de befektetőt sem talált, aki átvette volna tőle az adósságokban úszó klub szponzorálását. A 2-es Csoport alapszakaszát a 10. helyen zárta. A rájátszásban viszont már annyira elmérgesedett a helyzet a klubnál, hogy a játékosok sztrájkba léptek, majd Marţian úgy döntött, hogy nem engedélyezi az alapcsapat szerepeltetését a bajnoki meccseken. Így az ifi korosztály 15–17 éves focistái jelentek meg néhány felnőtt, másodosztályos találkozón, ahol természetesen sorra futottak bele a zakókba. A szatmárnémeti találkozón 4–0-ra kaptak ki, miközben az aradi felnőttcsapat kerettagjai csak az Olimpia Stadion lelátójáról nézhették a meccset.

Szombaton rendezték volna ez utóbbi meccsnek a visszavágóját Aradon, de az Olimpia minden bizonnyal bezsebelheti a három pontot, játék nélkül. Így Csik Tibor edző legénysége már csak június 7-én játszik, a másodosztály idényzárón a Minerul Motru érkezik majd Szatmárnémetibe.

A Liga 2 2-es Csoportjának alsóházi szériájának 9. fordulójában egyetlen mérkőzést rendeznek, a Nagyváradi FC Bihor – CS Mioveni találkozót. A Motru és az Olimpia is szabad hétvégés.

Közben a FRF végrehajtó bizottsága döntött a Liga 2 jövő idénybeli lebonyolítási rendszeréről is, amelynek két pontja van: két 14 csapatos szériában zajlik majd a küzdelem, rájátszás nélkül. Ugyanakkor a másodosztályos bajnoki mérkőzéseken, a játékidő teljes tartama alatt egy–egy 23, 21 és 19 éven aluli labdarúgó is a pályán kell legyen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. március 24.
Az átlagosnál jobban élvezi ma az élet ajándékait, a szépséget, a finom ízeket, az érzéki örömöket. Használja ki és ossza meg másokkal örömét!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 24.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 db tojás, só, 6 szelet bacon, 1 ek. mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 8–10 szál snidling, 1 szál ...