Rászámolt az Olimpia a kézdiekre
Utoljára módositva: 2017-07-14 22:27:06

Kiütéses győzelemmel zárta a tíz napos edzőtábort a Szatmárnémeti FC Olimpia labdarúgócsapata: Selymes Tibor edző legénysége 9–0-ra nyer a harmadosztályban újonc Kézdivásárhelyi KSE otthonában.

A péntek délutáni találkozó gyakorlatilag Demba Touré két találatával indult, majd Vasile Pop büntetőből szerzet góljával a 19. percben már 3–0-ra vezetett az Olimpia. Bura gólja zárta az első félidőt, majd a folytatásban Brata növelte ötre a szatmári fórt 11-esből. A másik újonc Chris Mbian az 53. percben 6–0-ra vitte az eredményt, hat perccel később pedig Pop ismét betalált. Mbian újabb gólja, majd Rus büntetője zárta a mérőzést.

A találkozó után az Olimpia legényei visszautaztak Brassópojanára, ahol a szombat délelőtti edzés után buszra szállnak és hazajönnek Szatmárra. Hétfőig szabadok lesznek a legények, jövő szerdán pedig a Debreceni VSC-nek lesznek vendégei egy újabb barátságos meccsen.

Az Olimpia legénysége ezelőtt két Brassó megyei negyedik vonalbeli csapattal, a Hétfalui Precizia, majd a Zernyesti Celuloza együttessel játszott 1–1-et felkészülési mérkőzésen, a Brassói Celta 19 éves legényeit pedig 5–0-ra győzték le.

Az első meccsen Vasile Pop rúgott gólt 11-esből, a zernyestieknek Lukacs talált be, míg az ifik elleni találkozón Demba kétszer, Nemeş, Lukacs és Mbian egyszer voltak eredményesek.

Összesítve, Demba 4, Pop 3, Mbian és Lukacs egyaránt 2, Nemeş, Bura, Brata és Rus pedig 1 gólt szereztek a csapat első négy nyári felkészülési mérkőzésén.

A Chris Mbian egyébként egy kameruni csatár, amely rövid idei a svájci Sion alkalmazásában is volt, de a szerb Nikola Tasic is az elmúlt napokban csatlakozott az Olimpia edzéseihez, a sorsa legkésőbb szombaton dőlhet el.

Egy kapust, Eduard Predát is elhívta próbajátékra Selymes, hiszen két évvel ezelőtt a harmadik vonalbeli Delta Dobrogea Tulcea csapatánál együtt dolgoztak. Mindeközben az Olimpia ificsapatának kapusa, a 15 éves Rareş Pop Kolozsvárra utazott, hogy részt vegyen a harmadik vonalbeli Universitatea próbajátékán. „Szeretnék Kolozsváron játszani, ez lennek az első lépésem a nagy foci felé” — nyilatkozta a kolozsvári újságítóknak a fiatal srác, aki öt évesen a Szatmárnémeti Someşul csapatánál kezdett focizni.

Felkészülési mérkőzésen

Kézdivásárhelyi KSE – Szatmárnémeti FC Olimpia 0–9 (0–4).

Gólszerzők: Demba (5. perc, 10.), V. Pop (19., 59. – az elsőt 11-esből), Bura (37.), Brata (50. – 11-esből), Mbian (53., 78. – a másodikat 11-esből), Rus (87. – 11-esből).

Olimpia, kezdőcsapat

Dascălu – Brata, Hlinca, Cr. Munteanu, Achim, Tasic, Cocian, V. Pop, Mbian, Bura, Demba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Rampage - Tombolás
Ma, 18:25
Davis (Dwayne Johnson) nagy tudós, és van egy jó barátja: egy intelligens gorilla, George. Csakhogy egy rosszul sikerült genetikai kísérlet következtében az addig barátságos emberszabású durván átalakul: dühöngő szörnyszülötté válik, aki elhagyja szeretett otthonát, a laboratóriumot, és hosszú útra indul Észak-Amerikán keresztül: de akármerre jár mindenütt tombolás és rombolás jelzi a nyomát. A gazdája szeretné hazavinni régi kedvencét, ezért egy másik - szintén bogaras - tudós segítségével kikí
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Számodra milyen az álomnyaralás?
Csakis a tengerpart jöhet szóba
Magashegyi túrázás az igazi
Városnézés és felfedezés a legjobb
Bulizás egy partinyaraláson
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. április 19.
Ön igazán hosszan képes küzdeni vágyai megvalósulásáért. Amikor meg akar hódítani valakit, akkor is bőven hagy időt önmagának és a másik félnek is.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. április 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykacomb, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg zöldbab, 1 db nagyobb sárgarépa, 15 dkg zsíros tejföl, 8 ...