Ravatalozó készül Pálfalván
Utoljára módositva: 2014-01-05 12:55:28

A pálfalvai református közösség régi óhaja, hogy méltó körülmények között tudjon halottaitól elbúcsúzni. Ennek értelmében 2009-ben a templom teljes felújításának avatóünnepségén a presbitérium, lelkipásztorával egyetemben, megfogalmazta a következő célkitűzést: a ravatalozó építését.

Nem volt könnyű a döntés, mert anyagilag a gyülekezet az előző évek beruházásai miatt szegényes helyzetben volt. Ráadásul a temető telekkönyvezési procedúrájával is szembesülnie kellett a presbitériumnak. Segítséget és biztatást, csak úgy, mint korábban, a gyülekezet gondviselő Istenétől kapott.

Kiss József lelkipásztor elmondta: 2012 tavaszán került sor az alapkő letételére, majd az alap megöntésére. Ezt követően a 2013-as esztendő hozta meg a nagyobb haladást és sikert. Elkészültek a falazási munkálatok, a tetőszerkezet, illetve az ajtók és ablakok beépítése. Bár a ravatalozó még nincs teljesen kész állapotban, de temetés esetén használni lehet. Az elmaradt munkafázisok már nem akadályozzák a méltó végtisztesség megadását. A 2014-es esztendő Isten segítségével és a hívek lelkes adakozásával meghozhatja az épület teljes kivitelezését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Növények
Eladó nagy étkezési burgonya nagy tételben Börvelyben, 0,70...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Kingsman: Az aranykör
Ma, 21:40
Ha a világot valami rettenetes baj, világuralomra törő főgonosz vagy más efféle rémség fenyegeti, akkor sem kell félnünk: van szakember, aki megállítja a gonoszságot. A Kingsman közelharcra és rejtvényfejtésre egyaránt tökéletesen kiképzett, úriember ügynökei majdnem mindig tudják, mi a teendő. De néha a "majdnem mindig" is kevés. Az új ellenség (Julianne Moore) természetesen világuralomra tör, valószínűleg őrült, és biztosan lángész: sikeresen csapdába csalja a Kingsman-csapatot, és felrobbantj
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc őszi italod?
Forró, citromos tea
Jó meleg kakaó
Isteni forrócsoki
Fűszeres forralt bor
Egyik sem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. szeptember 23.
Kerülje ma a stresszel járó helyzeteket, mert jót tenne végre egy kis nyugalom. Inkább a jövőről álmodozzon, mint hogy a múltat idézgesse!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. szeptember 23.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...