Ravatalozó készül Pálfalván
Utoljára módositva: 2014-01-05 12:55:28

A pálfalvai református közösség régi óhaja, hogy méltó körülmények között tudjon halottaitól elbúcsúzni. Ennek értelmében 2009-ben a templom teljes felújításának avatóünnepségén a presbitérium, lelkipásztorával egyetemben, megfogalmazta a következő célkitűzést: a ravatalozó építését.

Nem volt könnyű a döntés, mert anyagilag a gyülekezet az előző évek beruházásai miatt szegényes helyzetben volt. Ráadásul a temető telekkönyvezési procedúrájával is szembesülnie kellett a presbitériumnak. Segítséget és biztatást, csak úgy, mint korábban, a gyülekezet gondviselő Istenétől kapott.

Kiss József lelkipásztor elmondta: 2012 tavaszán került sor az alapkő letételére, majd az alap megöntésére. Ezt követően a 2013-as esztendő hozta meg a nagyobb haladást és sikert. Elkészültek a falazási munkálatok, a tetőszerkezet, illetve az ajtók és ablakok beépítése. Bár a ravatalozó még nincs teljesen kész állapotban, de temetés esetén használni lehet. Az elmaradt munkafázisok már nem akadályozzák a méltó végtisztesség megadását. A 2014-es esztendő Isten segítségével és a hívek lelkes adakozásával meghozhatja az épület teljes kivitelezését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ház
Eladó ház Nagykároly központjában. Telefon: 0722521126.
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Gringo
Ma, 18:40
jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Tomb Raider
Ma, 20:40
A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Miért várod már a tavaszt?
A szabadtéri programok miatt
A melegebb időjárás miatt
A tovább tartó nappalok miatt
Végre sportolhatok a szabadban
Az ébredező természet miatt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. március 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db hagyma, 1 db karfiol, 2 db burgonya, 5 dkg vaj, 7 dl zöldségleves-alaplé, 1 db bagett, ...