Ravatalozó készül Pálfalván
Utoljára módositva: 2014-01-05 12:55:28

A pálfalvai református közösség régi óhaja, hogy méltó körülmények között tudjon halottaitól elbúcsúzni. Ennek értelmében 2009-ben a templom teljes felújításának avatóünnepségén a presbitérium, lelkipásztorával egyetemben, megfogalmazta a következő célkitűzést: a ravatalozó építését.

Nem volt könnyű a döntés, mert anyagilag a gyülekezet az előző évek beruházásai miatt szegényes helyzetben volt. Ráadásul a temető telekkönyvezési procedúrájával is szembesülnie kellett a presbitériumnak. Segítséget és biztatást, csak úgy, mint korábban, a gyülekezet gondviselő Istenétől kapott.

Kiss József lelkipásztor elmondta: 2012 tavaszán került sor az alapkő letételére, majd az alap megöntésére. Ezt követően a 2013-as esztendő hozta meg a nagyobb haladást és sikert. Elkészültek a falazási munkálatok, a tetőszerkezet, illetve az ajtók és ablakok beépítése. Bár a ravatalozó még nincs teljesen kész állapotban, de temetés esetén használni lehet. Az elmaradt munkafázisok már nem akadályozzák a méltó végtisztesség megadását. A 2014-es esztendő Isten segítségével és a hívek lelkes adakozásával meghozhatja az épület teljes kivitelezését.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...