Răzvan Cuc: a beruházások útjában állnak a környezetvédők
Utoljára módositva: 2019-05-18 10:55:44

Legtöbb három hónapra csökkentené Răzvan Cuc szállításügyi miniszter a környezetvédelmi engedély kibocsátásának határidejét.

A tárcavezető egy medgyesi sajtótájékoztatón azt mondta, jelenleg akár egy-másfél évig is elhúzódhat a környezetvédelmi engedély kibocsátása, ami sok jelentős infrastruktúra-projekt esetében késlelteti a kivitelezést, ezért olyan sürgősségirendelet-tervezetet indítványozott, amely – a vonatkozó uniós irányelvnek megfelelően – legtöbb három hónapban szabná meg a dokumentum kiállításának határidejét.

“Az ökologisták menjenek más országokba is védeni a környezetet, mert mi itt megvédjük” – mondta.

Răzvan Cuc hangsúlyozta, egy autópálya-szakasz esetében azért szüneteltek a munkálatok két éven keresztül, mert egy környezetvédelmi szervezet “közbelépett egy denevérodú elköltöztetése érdekében”.

“Ahol autópályát építenénk, rögtön feltűnik egy-egy Natura 2000-es terület, ahol autópályahidat akarunk építeni – a Prut folyó feletti hídra gondolok -, ott éppen szaporodik egy bizonyos halfaj. (…) Szeretem a környezetet, védjük a környezetet, a régészeti lelőhelyeket nem zavarjuk meg, minden előírást betartunk, de vannak abszurd helyzetek” – fogalmazott a miniszter, aki az újonnan megválasztandó európai parlamenti képviselőktől is azt várja, hogy érdemben hozzájárulnak majd az ilyen helyzetek megoldásához.

AGERPRES

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Melyik a kedvenc téli sportod?
A síelés
A snowboardozás
A korcsolyázás
A szánkózás
A jégkorongozás
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 5 dkg darált mák, 1,85 dl tej, 22 dkg kristálycukor, 20 dkg vaj, 3 db tojás, 30 dkg ...