Răzvan Nojea bajnoki ezüstérmes
Utoljára módositva: 2019-10-03 15:44:52

Idén minden korosztályban sikerült legalább egy érmet szereznie szatmári vívónak. Viszont a két bajnoki címmel nem a szatmári iskola, hanem bukaresti vagy temesvári klubbok dicsekedhetnek.

Bajnoki ezüstéremmel kezdődött a Szatmárnémeti SK-nak a 15 éven aluliak bajnoksága: a férfi tőrvívó egyéni küzdelmében, Bukarestben a második helyen zárt Răzvan Nojea.

A Lengyel Éva, File Attila, Dan Șuta, Izsáki Arnold edzőnégyes tanítványai közül Nicolas Pop is közel volt az éremszerzéshez, egy tussal maradt le a döntőről, végül az 5. helyen zárt. Matei Serghie a 10., Dobóczi Ádám pedig a 20. lett a csütörtöki küzdelmekben.

Nojea az első csoportkörben négy győzelemmel és egy vereséggel kezdett, majd hat győzelemmel folytatta szereplését a második csoportkörben. Így harmadik kiemeltként várhatta a főtáblás asszókat, ahol az első ellenfele a selejtezőből érkező Octavian Rentea volt (Balestra Bukarest). A 15–2-es győzelem után egy nehéz meccs várt a szatmári srácra,de végül 15–14-es sikert aratott Mihnea Surcel (Balestra) felett is. A legjobb négy között Paul Caunii köveztkezett: a Floreta Temesvár tőrvívója azelőtt két szatmárit, Matei Serghiét és Nicolas Popot búcsúztatta a főtáblán, utóbbit 15–14-re győzte le. Nojea viszont nagy falatnak bizonyult a temesvárinak, az SZSK vívója ugyanis 15–5-ös győzelemmel jutott be a fináléba, ahol végül alulmaradt a Triumf Bukarest sportolójával, Ionuț Stoeval szemben.

A verseny végén a szatmári vívók mégis kissé csalódottak voltak, hiszen meg volt az esélye annak, hogy az első napon már két érmet ünnepeljenek. Ehhez viszont Popnak túl kellett volna jutnia Cauniin. „Lehetett volna jobb is, ha Pop is a legjobb négy közé jut. Persze nagyon örülünk Răzvan eredményének, nagyon jól és kiegyensúlyozottan vívott végig. A többi srác is remek telejsítményt nyújtottak a csoportkörbe, hiszen veretlenül, vagy 1-2 vereséggel jutottak fel a főtáblára. Bízzunk benne, hogy pénteken, a csapatviadalban is hasonló jó teljesítményt nyújtanak. Nagyon bízunk a srácokban, hiszen nagyon összetartó a csapat, ráadásul ők jövőre is ebben a felállásban küzdhetnek. Szerintem a csapatversenyben minimum az ezüstérem összejöhet, de ha szebben csilloga az érem, azt sem utasítjuk vissza” — jegyezte meg mosolyogva File Attila.

Pénteken tehát a csapatversenyt rendezik a fővárosi Ana Pașcu Teremben, a hétvégén pedig a 15 éven aluli lányok foglalják el a pástokat, hogy megküzdjenek a bajnoki érmekért. A korosztály párbajtőrvívói november 13–16. között fognak küzdeni ugyanott. Azok lesznek az idei utolsó bajnoki küzdelmek.

A szatmári vívóiskola egyébként ebben az évben nem szerzett egyéni bajnoki címet. Bodó Benjámin ugyan az első lett az ifjúsági korosztályban, de ő már a Temesvári Poli sportolója. Aranyérmet szerzett 2019-ben Amalia Tătăran is, de a szatmárudvari lány a Dinamo Bukarest vívójaként nyerte meg a felnőtt korosztály kiírását. A Román Vívószövetség adatai szerint a Szatmárnémeti LPS 1, a Szatmárnémeti VSK 2, míg az SZSK eddig 2 bronzérmet szállított a korosztályos bajnokságokról.

Pesek Attila

A képen: File Attila edző és tanítványa, Răzvan Nojea a díjkiosztó ünnep végén

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2020. április 1.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...