Razzia a Horea utca 6. szám alatt
Utoljára módositva: 2018-07-11 18:23:07

Személyesen is megjelent azon a razzián Kereskényi Gábor polgármester, amelyet szerda hajnalban hajtottak végre a Szatmárnémeti Helyi Rendőrség munkatársai a hírhedt Horea utca 6. szám alatti többlakásos ingatlanban.

Az akció során ellenőrizték az ott tartózkodók személyi azonosságát, és azokra, akik nem rendelkeztek érvényes lakhatási engedéllyel, büntetést róttak ki. Összesen 30 személyt igazoltattak, közülük 10 tartózkodott illegálisan az egykori Viktória Szállóban. Utóbbiakat eltávolították onnan, a helyi rendőrség központjában pedig pénzbüntetést kaptak. A polgármesteri hivatal vagyonkezelő és nyilvántartó irodájának, valamint a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) munkatársai személyesen ellenőrizték azt, hogy azok az itt élő személyek, akik a város más részein igényeltek szociális lakásokat, valós adatokat adtak-e meg az általuk benyújtott kérvényekben. A két osztály munkatársai a nap folyamán tovább folytatták a munkát a helyszínen, s minden ott élő lakásigénylőnek új szociális ankétot készítettek.

„Két éve megígértem, hogy felszámoljuk a város szívében az évtizedek óta ott működő bűntanyát — nyilatkozta a helyszínen Kereskényi Gábor polgármester. — Azóta rendszeresen tartunk razziákat, és most már pontos nyilvántartásunk van arról, kik azok, akik törvényesen tartózkodnak ott. Számukra a polgármesteri hivatal szociális lakásokat biztosít a város más részein, azokat pedig, akik önkényesen foglalták el a lakásokat, egyszerűen kilakoltatjuk onnan. Komoly uniós támogatást szereztünk ugyanis a városközpont felújítására, ezért sem engedhetjük meg azt, hogy a központ szimbolikus épületeitől pár méterre ilyen fészkeket alakítsanak ki bizonyos antiszociális elemek. Rövid időn belül kiürítjük és kitakarítjuk az épületet, és amíg nem találunk megoldást és finanszírozási lehetőséget a felújítására, lakat kerül a bejáratára. Nehéz és hosszú folyamat ez, de nem lehet tovább halasztani, rendet kell tennünk Szatmárnémetiben” — tette még hozzá Kereskényi.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit szólsz a 2018-as világbajnokság eredményéhez?
Várható volt, megérdemeltem nyertek a franciák
A horvátok jobbak voltak
Mindegy volt, ki nyeri
Nem néztem a VB-t
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. július 20.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...