Razzia a nagypiacon
Utoljára módositva: 2014-03-05 09:49:01

A piaci helyfoglalások körüli szabálytalanságok feltárása érdekében tartottak razziát tegnap a szatmárnémeti nagypiacon, a következő időszakban sort kerítenek a többi piacra is.

 

A piacgondnok csodálkozó arcát látva elég hihető volt, hogy valóban meglepetésszerű volt a tegnap délelőtti piaci razzia: a polgármester vezényletével, a városi rendőrség aktív jelenlétében, arra volt kíváncsi a városháza kereskedelmi osztálya, rendben vannak-e a kereskedők papírjai. Az ellenőrzés nem a virágárusok, vagy a zöldség- és gyümölcskereskedők ellen irányult, a hatósági emberek azt vizsgálták, megfelel-e a piac három fedett csarnokában árusító lábbeli-, ruhanemű- és szőnyegárusok által fizetett helybér az árujuk által ténylegesen elfoglalt hely nagyságával, illetve hogy van-e egyáltalán szerződésük. A cél persze nem az volt, hogy a fizetség nélkül foglalt helyet felszabadítsák a kereskedők, hanem hogy annak a bérleti díját is kifizessék. Úgy tudjuk, az év eleji piaci helybéremelést követően sokkal kevesebb pénz folyt be a piacgondnokság kasszájába, mint az előző év hasonló időszakában, úgyhogy valamilyen formában növelni kell a befolyó összegek mértékét, és a piaci körülmények javítása helyett ilyen úton sokkal egyszerűbben meg lehet ezt oldani.

 

Nyugta nélküli pénzforgalom

 

Sőt a polgármester a nem fizetés gyanúja mellett keményebb érveket is felsorakoztatott, elmondása szerint olyan információk birtokába jutott, hogy a szerződésbe foglaltaknál több helyet foglal el egy-egy kereskedő, ám ezért fizet is, csak nem kap rá számlát. A gyakorlat szerint a hivatalos árnál kevesebbet fizet a kereskedő a helyért, viszont elnézik neki, hogy nagyobb helyre pakol, mit amennyit a szerződése megengedne neki, az általa kifizetett pénz pedig a városkassza helyett a piacgondnokság embereinek a zsebében köt ki. A nyulat Dorel Coica szerint maguk a kereskedők ugrasztották ki a bokorból, többen is panaszkodtak, hogy számla, nyugta és napijegy nélkül fizettek a piacon.

A nagypiacon tizenkét, nem élelmiszert forgalmazó cég működik, áll az ellenőrzés nyomán elkészített jelentésben, ezek közül mindössze egynek találták rendben tegnap a papírjait. Coica szerint a dolog nem lesz következmények nélküli, Damoklész kardja ott lebeg Adrian Tura piacgondnok feje fölött.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Annabelle 2. - A teremtés
Ma, 20:55
Leírás: A félelem nem múlik el. A Gonoszt nem lehet lerázni: mindig visszatér, és arra csap le, aki a leginkább megérdemelné a jót. Egy babakészítő évekkel ezelőtt elveszítette a lányát, és még mindig nem heverte ki a tragédiát. Azt hiszi, a jóság segít majd felejtenie és megbékélnie. Ezért amikor ő és a felesége hírét veszi, hogy valahol a környékükön bezárnak egy árvaházat, befogadják magukhoz az intézményt vezető apácát és neveltjeit: egy csapat árva kislányt. De a lányokkal még valami érkez
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen programok érdekelnek leginkább az idei PMN-en?
Természetesen a koncertek
A nivós színházi előadások
A hagyományőrző néptáncok, népzenei előadások
A bábszínházi előadások
A gasztronómiai programok
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. augusztus 22.
Figyeljen oda kedvese mellékesen kimondott kívánságaira, mert ezek valójában nagyon is fontosak számára, csak nem akarja Önt terhelni.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. augusztus 22.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 8 dkg lila hagyma, 50 dkg paradicsom, 25 dkg koktélparadicsom, 10 dkg joghurt, 1 dl tejszín + a ...