Razzia a nagypiacon
Utoljára módositva: 2014-03-05 09:49:01

A piaci helyfoglalások körüli szabálytalanságok feltárása érdekében tartottak razziát tegnap a szatmárnémeti nagypiacon, a következő időszakban sort kerítenek a többi piacra is.

 

A piacgondnok csodálkozó arcát látva elég hihető volt, hogy valóban meglepetésszerű volt a tegnap délelőtti piaci razzia: a polgármester vezényletével, a városi rendőrség aktív jelenlétében, arra volt kíváncsi a városháza kereskedelmi osztálya, rendben vannak-e a kereskedők papírjai. Az ellenőrzés nem a virágárusok, vagy a zöldség- és gyümölcskereskedők ellen irányult, a hatósági emberek azt vizsgálták, megfelel-e a piac három fedett csarnokában árusító lábbeli-, ruhanemű- és szőnyegárusok által fizetett helybér az árujuk által ténylegesen elfoglalt hely nagyságával, illetve hogy van-e egyáltalán szerződésük. A cél persze nem az volt, hogy a fizetség nélkül foglalt helyet felszabadítsák a kereskedők, hanem hogy annak a bérleti díját is kifizessék. Úgy tudjuk, az év eleji piaci helybéremelést követően sokkal kevesebb pénz folyt be a piacgondnokság kasszájába, mint az előző év hasonló időszakában, úgyhogy valamilyen formában növelni kell a befolyó összegek mértékét, és a piaci körülmények javítása helyett ilyen úton sokkal egyszerűbben meg lehet ezt oldani.

 

Nyugta nélküli pénzforgalom

 

Sőt a polgármester a nem fizetés gyanúja mellett keményebb érveket is felsorakoztatott, elmondása szerint olyan információk birtokába jutott, hogy a szerződésbe foglaltaknál több helyet foglal el egy-egy kereskedő, ám ezért fizet is, csak nem kap rá számlát. A gyakorlat szerint a hivatalos árnál kevesebbet fizet a kereskedő a helyért, viszont elnézik neki, hogy nagyobb helyre pakol, mit amennyit a szerződése megengedne neki, az általa kifizetett pénz pedig a városkassza helyett a piacgondnokság embereinek a zsebében köt ki. A nyulat Dorel Coica szerint maguk a kereskedők ugrasztották ki a bokorból, többen is panaszkodtak, hogy számla, nyugta és napijegy nélkül fizettek a piacon.

A nagypiacon tizenkét, nem élelmiszert forgalmazó cég működik, áll az ellenőrzés nyomán elkészített jelentésben, ezek közül mindössze egynek találták rendben tegnap a papírjait. Coica szerint a dolog nem lesz következmények nélküli, Damoklész kardja ott lebeg Adrian Tura piacgondnok feje fölött.

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Örökség
Ma, 21:00
Miután Ellen, a Graham család nagymamája meghal, lánya egyre több megmagyarázhatatlan eseménnyel szembesül anyja múltjából. Minél többet fedeznek fel az elhunyt asszony életéből, annál baljósabb változások következnek be a család élő tagjainak életében. Ari Aster első nagyjátékfilmje egy család szétesésének mesterien bemutatott, lidércnyomásos látomása, bővelkedik hátborzongató jelenetekben. A családi gyász baljós, mélyen nyugtalanító események elindítója. És mi lehet a vérfagyasztó örökség?
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. június 18.
Valaki most nagyon szeretné felhívni magára a figyelmedet, és nagyon szeretné, ha segítenél neki, de sajnos nem a megfelelő módon kér. Talán nem is kér, hanem rögtön leszúr, vagy veszekedni kezd, esetleg megkérdőjelezi az igazadat. Tudd, hogy ma minden ilyen reakció valójában egy-egy segélykérés.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...