Refis kisgólyák tábora
Utoljára módositva: 2014-09-30 10:05:46

Itt van az ősz, itt van újra, gyülekeznek a piros lábú, piros csőrű gólyák a mezőkön, és gyülekeznek a kisebb-nagyobb gólyák az iskolák udvarán. A Református Gimnázium kis ötödikesei is összegyűltek: hat környező faluból és négy szatmári iskolából összesen 31-en. S hogy az ismerkedés, barátkozás, közösséggé alakulás könnyebben menjen, már az első hétvégét együtt töltötték a hagyományteremtő jelleggel idén először megrendezett Gólyatáborban Nagytarnán.

Péntek délután 21 kisdiák, 15 szülő, az osztályfőnök, Jékel Zsuzsanna és az iskolapszichológus, Simpf Boros Imola megérkeztek az ökotáborba. Miután mindenki elhelyezkedett a hálótermekben és a palackházakban, a gyerekek szabadtéri csapatépítő foglalkozáson vettek részt az iskolapszichológus vezetésével, az anyukák nekiláttak a vacsorakészítésnek, az apukák pedig a tábortüzet és a szalonnasütést készítették elő. A közösen elfogyasztott vacsora után a felnőttek kedélyesen elbeszélgettek a tábortűz fényénél, a gyerekek pedig fáradhatatlanul játszottak, ismerkedtek, beszélgettek, sétálgattak és ijesztgették egymást a sötétben. Az esti mesét szülők és gyerekek együtt mesélték, így aztán a Piroska és a farkas egy igen bizarr verzióját sikerült összehozni.

Szombat reggel meglepően korán ébredt a gyereksereg. A közös reggelit követően a kisdiákok szabadtéri csapatjátékokban vettek részt, majd közös relaxációs gyakorlatot végeztek, mindezt az iskolapszichológus vezetésével. Záró mozzanatként az osztályfőnök felolvasta kedvenc gyerekkori meseregényének, a Mary Poppinsnak az első fejezetét, melyet a gyerekek valóban érdeklődéssel hallgattak végig. A délelőtti programokat barátságkörrel és egy nagy közös öleléssel zárta az osztály. Amíg a diákok csapatot építettek, a szülők megfőzték az udvaron a bográcsgulyást. Nagyon finom lett! Indulás előtt a gyerekek rögtönzött koncertet adtak a szülőknek az osziórán és a buszon megtanult népdalokból, köszönönetképpen a kellemes hétvégéért. Hatalmas, 10 másodperces közös ölelés zárta a Református Gimnázium első ötödikes gólyatáborának programját.

És hogy ki hogyan érezte magát, arról álljon itt néhány vélemény diákoktól és szülőktől: „Nagyon jól éreztem magam, mert együtt nevettünk és játszottunk.” „Nagyon jó volt fröcskölni a lányokat, és jó volt focizni, meg emelgetni a nagy köveket.” „A kirándulás nagyon jó volt és tetszett, főleg mikor késő estig fociztunk, de a gulyás nem.” „Nekem a pszichológussal való játékok és a tó körüli barátkozás tetszett.” „Nekem az tetszett, mikor este kint voltunk és szalonnát sütöttünk.” „Annak ellenére, hogy nem ismertük egymást, nagyon jó volt, sokat játszottunk és szórakoztunk, nagyon örültem, hogy a szüleim is eljöttek.” „Nagyon jó volt, késő estig fociztunk, szalonnát sütöttünk. Reggel pedig hajnalban már felkeltünk, jó volt. Én szívesen megismételném.” „A kirándulás volt a legszebb élményem, mert kötekedtünk a lányokkal.” „Nagyon jó volt a péntek esti mese Piroskáról meg a farkasról, amit nekünk szülőknek kellett elmesélnünk a gyerekeknek.” „Ez a tábor különleges élményt nyújtott számomra, a férjem és a kisfiam számára is. Gyakrabban is lehetne ilyen érdekes és kellemes időtöltést szervezni szülő és gyerek részére.” „Nagyon jó alkalom volt ez a kirándulás arra, hogy jobban megismerjük egymást az osztályfőnöknővel és a szülőkkel. Külön öröm, hogy mindenki részt vett a közös főzésben, mosogatásban, takarításban, beszélgetésben és mesélésben. Jó kis csapat leszünk!” „Örömmel tölt el, hogy ismét gyerek lehettem, úgy játszhattam az iskolás nebulókkal, mint gyerekkoromban.” „Nem igazán sajnálom, hogy nem mentem Nagytarnára kirándulni az osztálytársaimmal, mert nem szeretem az ott alvós kirándulásokat, de ahogy hallottam, érdemes lett volna elmenni.” „Hát én sajnos nem voltam a kiránduláson, mert nem engedtek, de szerettem volna menni, és ahogy mesélték a többiek, azt hallottam, nagyon jó volt.” „Ha én ott lettem volna, minden éjjel fociztam volna és beszélgettem volna, és csináltam volna sok fényképet, és feltettem volna a fészbukra.”

Szerintem is jó kis csapat leszünk!

Jékel Zsuzsanna

osztályfőnök

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Boldog halálnapot! 2
Ma, 17:00
Jessica Rothe visszatér a szereplőgárda élén a BOLDOG HALÁLNAPOT! 2-ben, amely a folytatása a 2017-es év meglepetés sikerfilmjének, melyben egymást érték a lebilincselő, ismétlődő fordulatok és komikus csavarok. Ezúttal a hősnőnk, Tree felfedezi, hogy újra és újra meghalni meglepően könnyebb volt, mint a veszélyek, melyek ezek után következnek...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Oh, Ramona
Ma, 19:00
Román vígjáték
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Alita: A harc angyala
Ma, 21:00
Évszázadok múlva a jövőben, Iron City roncstelepén egy kiber-doktor, Ido, rábukkan a magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, és magával viszi klinikájára. Magához térve, Alita képtelen felidézni, kicsoda ő, és a világról sincsenek ismeretei; minden új élményt jelent számára. Próbál hozzászokni új életéhez és Iron City veszedelmekkel teli utcáihoz, miközben Ido óvná őt rejtélyes múltjától. A lány összebarátkozik a talpraesett Hugóval, aki viszont inkább segítene neki visszanyerni emlék
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Milyen filmeket nézel szívesen a moziban?
Vígjáték
Horror
Sci-fi
Romantikus
Nem járok moziba
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2019. február 18.
Nem tudod, mi az, amivel sokkoltál valakit. Te azt gondolod, csak csupa olyasmit mondtál, amit ő már tudott. A reakciójából mégis arra következtetsz, hogy ez nem egészen így történt. Érdemes vele átbeszélned, hogy mi okozott nála ekkora meglepődést, és azt is, hogyan segíthetnél neki.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. február 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 3 dkg élesztő, 3 dl tej, 1 tk. cukor, 50 dkg liszt (+ a szóráshoz), 2 tojás sárgája, ...