Refis kisgólyák tábora
Utoljára módositva: 2014-09-30 10:05:46

Itt van az ősz, itt van újra, gyülekeznek a piros lábú, piros csőrű gólyák a mezőkön, és gyülekeznek a kisebb-nagyobb gólyák az iskolák udvarán. A Református Gimnázium kis ötödikesei is összegyűltek: hat környező faluból és négy szatmári iskolából összesen 31-en. S hogy az ismerkedés, barátkozás, közösséggé alakulás könnyebben menjen, már az első hétvégét együtt töltötték a hagyományteremtő jelleggel idén először megrendezett Gólyatáborban Nagytarnán.

Péntek délután 21 kisdiák, 15 szülő, az osztályfőnök, Jékel Zsuzsanna és az iskolapszichológus, Simpf Boros Imola megérkeztek az ökotáborba. Miután mindenki elhelyezkedett a hálótermekben és a palackházakban, a gyerekek szabadtéri csapatépítő foglalkozáson vettek részt az iskolapszichológus vezetésével, az anyukák nekiláttak a vacsorakészítésnek, az apukák pedig a tábortüzet és a szalonnasütést készítették elő. A közösen elfogyasztott vacsora után a felnőttek kedélyesen elbeszélgettek a tábortűz fényénél, a gyerekek pedig fáradhatatlanul játszottak, ismerkedtek, beszélgettek, sétálgattak és ijesztgették egymást a sötétben. Az esti mesét szülők és gyerekek együtt mesélték, így aztán a Piroska és a farkas egy igen bizarr verzióját sikerült összehozni.

Szombat reggel meglepően korán ébredt a gyereksereg. A közös reggelit követően a kisdiákok szabadtéri csapatjátékokban vettek részt, majd közös relaxációs gyakorlatot végeztek, mindezt az iskolapszichológus vezetésével. Záró mozzanatként az osztályfőnök felolvasta kedvenc gyerekkori meseregényének, a Mary Poppinsnak az első fejezetét, melyet a gyerekek valóban érdeklődéssel hallgattak végig. A délelőtti programokat barátságkörrel és egy nagy közös öleléssel zárta az osztály. Amíg a diákok csapatot építettek, a szülők megfőzték az udvaron a bográcsgulyást. Nagyon finom lett! Indulás előtt a gyerekek rögtönzött koncertet adtak a szülőknek az osziórán és a buszon megtanult népdalokból, köszönönetképpen a kellemes hétvégéért. Hatalmas, 10 másodperces közös ölelés zárta a Református Gimnázium első ötödikes gólyatáborának programját.

És hogy ki hogyan érezte magát, arról álljon itt néhány vélemény diákoktól és szülőktől: „Nagyon jól éreztem magam, mert együtt nevettünk és játszottunk.” „Nagyon jó volt fröcskölni a lányokat, és jó volt focizni, meg emelgetni a nagy köveket.” „A kirándulás nagyon jó volt és tetszett, főleg mikor késő estig fociztunk, de a gulyás nem.” „Nekem a pszichológussal való játékok és a tó körüli barátkozás tetszett.” „Nekem az tetszett, mikor este kint voltunk és szalonnát sütöttünk.” „Annak ellenére, hogy nem ismertük egymást, nagyon jó volt, sokat játszottunk és szórakoztunk, nagyon örültem, hogy a szüleim is eljöttek.” „Nagyon jó volt, késő estig fociztunk, szalonnát sütöttünk. Reggel pedig hajnalban már felkeltünk, jó volt. Én szívesen megismételném.” „A kirándulás volt a legszebb élményem, mert kötekedtünk a lányokkal.” „Nagyon jó volt a péntek esti mese Piroskáról meg a farkasról, amit nekünk szülőknek kellett elmesélnünk a gyerekeknek.” „Ez a tábor különleges élményt nyújtott számomra, a férjem és a kisfiam számára is. Gyakrabban is lehetne ilyen érdekes és kellemes időtöltést szervezni szülő és gyerek részére.” „Nagyon jó alkalom volt ez a kirándulás arra, hogy jobban megismerjük egymást az osztályfőnöknővel és a szülőkkel. Külön öröm, hogy mindenki részt vett a közös főzésben, mosogatásban, takarításban, beszélgetésben és mesélésben. Jó kis csapat leszünk!” „Örömmel tölt el, hogy ismét gyerek lehettem, úgy játszhattam az iskolás nebulókkal, mint gyerekkoromban.” „Nem igazán sajnálom, hogy nem mentem Nagytarnára kirándulni az osztálytársaimmal, mert nem szeretem az ott alvós kirándulásokat, de ahogy hallottam, érdemes lett volna elmenni.” „Hát én sajnos nem voltam a kiránduláson, mert nem engedtek, de szerettem volna menni, és ahogy mesélték a többiek, azt hallottam, nagyon jó volt.” „Ha én ott lettem volna, minden éjjel fociztam volna és beszélgettem volna, és csináltam volna sok fényképet, és feltettem volna a fészbukra.”

Szerintem is jó kis csapat leszünk!

Jékel Zsuzsanna

osztályfőnök

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szerinted szükség volt-e Szatmárnémetiben plázára?
Természetesen, már ideje volt, hogy végre itt is legyen valami
Plázára igen, de ez gyenge
Mindegy, hogy van pláza vagy nincs
Felesleges, Szatmár túl kicsi hozzá
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 18.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...