Református magyarok találkozója
Utoljára módositva: 2014-07-11 10:57:58

Az összetartozás fontosságát hangsúlyozták csütörtökön a Sepsiszentgyörgyön zajló 7. magyar református világtalálkozó megnyitójának szónokai.

A nap csúcspontja Kálvin János egész alakos szobrának a leleplezése volt

Balog Zoltán lelkipásztor, a magyarországi emberi erőforrások minisztere azt hangsúlyozta, hogy az ilyen alkalmak erősítik az összetartozás tudatát és a közösséget.

„Azért jöttem, hogy kifejezzem a magyar kormánynak azt a szándékát, hogy mi arról az erőről, ami önökben van, nem szeretnénk lemondani. Ezt az erőt hozzá szeretnénk ragasztani minél szorosabban az egész Kárpát-medencei magyarság erejéhez” — jelentette ki a miniszter.

Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, az esemény házigazdája úgy vélte, a rendezvény által lebomlanak azok a falak, amelyeket az első világháború emelt a magyar reformátusok közé.

A tegnapi találkozónak mintegy 1500 részvevője volt — köztük 10 egyházkerület püspöke, főgondnoka, valamint a 64 egyházmegye esperesei és főgondnokai, akik a Generális konventet alkotják — és ez a tulajdonképpeni folytatása volt a május 24-én, Debrecenben tartott református egységfesztiválnak. A Kárpát-medence és az egész világ református magyarjainak találkozóján Szatmár megye képviseletében Kovács Sándor szatmári és Nagy Sándor nagykárolyi esperesek, valamint a főgondnokok vettek részt.

 

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 15.
Ne hagyja figyelmen kívül a környezetében élők véleményét, hiszen olyan kérdésben készül dönteni, amely őket is közelről érinti.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 15.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...