Regemondó Verseny a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2014-04-16 22:18:13

Ebben az évben is ügyesen szerepeltek a diákok a Regemondó Verseny megyei szakaszán, melyet tegnap délután második alkalommal szerveztek meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

 

 

Idén második alkalommal adott otthont a Regemondó Verseny megyei szakaszának a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a versenyen 9 harmadikos kisdiák vett részt. Mint ahogy azt már tavaly is megszokhatták a résztvevők, idén is „keretbe” foglalták a versenyt, így a versenyzők által elmondott népmondákon, regéken kívül zenével és prózai jelenetekkel is szórakoztatták a közönséget. A jelenlévőket a középkorba repítették vissza a diákok, pontosabban Mátyás király udvarába. Előkerültek az archaikus kiáltványok, melyekben Mátyás „szólt” a néphez, többek között jelképesen kihirdetve a regemondó versenyt és kinevezve a döntőbírákat is Mekker Melinda, Fehér Laura és Bálint Zsuzsa személyében. A versenyen nem csak szatmárnémeti, de szamoskrassói és lázári diákok is részt vettek, pontosabban a 10-es Számú Általános Iskola, a Ion Creanga Általános Iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mircea Eliade Általános Iskola, a Szamoskrassói Általános Iskola, az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, valamint a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum harmadik osztályos diákjai — tájékoztatta lapunkat Sárosi Melinda szervező. A Marosvásárhelyen májusban sorra kerülő országos döntőre két diák jutott tovább.

Az idei Regemondó verseny díjazottjai: I. hely: Márka Márk (szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola, tanítónő Cuculeanu Andrea), II. hely: Glatz Kitty (Mircea Eliade, tanítónő Leiti Mónika), III. hely: Kiskasza Dávid (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, tanítónő Papp-Fejér Olga), dicséretben részesült Bechi Stefania (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, tanítónő Renn Renáta), míg Balogh Barbarát (Mircea Eliade, tanítónő Leiti Mónika) és Nagy Boglárkát (Ion Creangă, tanítő Illés Tímea) különdíjra érdemesítette a zsűri.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Ocean s 8 - Az évszázad átverése
Ma, 20:50
Danny Ocean nagy volt, de nem elég nagy. Háromszor is összegyűjtötte kora legmenőbb bűnözőit, és nagy zsákmánnyal távozott... de van, aki még nála is ravaszabb, bátrabb és vonzóbb: a húga, Debbie. Debbie Ocean (Sandra Bullock) tudja, mitől döglik a légy. Sosem fél és sosem hagyja cserben a humora. Ráadásul ravaszabb bármelyik férfinál. Legújabb célpontja az évente megrendezésre kerülő, az ország összes milliomosa, sznobja és szélhámosa számára kihagyhatatlan nagy esemény, a New York-i Met Gala –
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e a VB-t?
Nem kérdés, ez az év eseménye
Figyelemmel követem, de azért nem mindenáron
Ha olyan meccs van, ami érdekel, azt megnézem
Legfeljebb a társaság miatt nézek focit
Nem érdekel a foci, a VB-t sem nézem
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 23.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...