Regemondó Verseny a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2014-04-16 22:18:13

Ebben az évben is ügyesen szerepeltek a diákok a Regemondó Verseny megyei szakaszán, melyet tegnap délután második alkalommal szerveztek meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

 

 

Idén második alkalommal adott otthont a Regemondó Verseny megyei szakaszának a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a versenyen 9 harmadikos kisdiák vett részt. Mint ahogy azt már tavaly is megszokhatták a résztvevők, idén is „keretbe” foglalták a versenyt, így a versenyzők által elmondott népmondákon, regéken kívül zenével és prózai jelenetekkel is szórakoztatták a közönséget. A jelenlévőket a középkorba repítették vissza a diákok, pontosabban Mátyás király udvarába. Előkerültek az archaikus kiáltványok, melyekben Mátyás „szólt” a néphez, többek között jelképesen kihirdetve a regemondó versenyt és kinevezve a döntőbírákat is Mekker Melinda, Fehér Laura és Bálint Zsuzsa személyében. A versenyen nem csak szatmárnémeti, de szamoskrassói és lázári diákok is részt vettek, pontosabban a 10-es Számú Általános Iskola, a Ion Creanga Általános Iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mircea Eliade Általános Iskola, a Szamoskrassói Általános Iskola, az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, valamint a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum harmadik osztályos diákjai — tájékoztatta lapunkat Sárosi Melinda szervező. A Marosvásárhelyen májusban sorra kerülő országos döntőre két diák jutott tovább.

Az idei Regemondó verseny díjazottjai: I. hely: Márka Márk (szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola, tanítónő Cuculeanu Andrea), II. hely: Glatz Kitty (Mircea Eliade, tanítónő Leiti Mónika), III. hely: Kiskasza Dávid (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, tanítónő Papp-Fejér Olga), dicséretben részesült Bechi Stefania (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, tanítónő Renn Renáta), míg Balogh Barbarát (Mircea Eliade, tanítónő Leiti Mónika) és Nagy Boglárkát (Ion Creangă, tanítő Illés Tímea) különdíjra érdemesítette a zsűri.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Te megvetted-e már a karácsonyi ajándékokat?
Igen, mindig jó előre készülök, hogy semmit se felejtsek el
Még folyamatban van az ajándékok beszerzése
Nem vásárolok, saját kezűleg készítem el azokat
Dehogy, majd utolsó percben kapkodok, mint általában
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. december 16.
Nem sokat várt egy hivatásával kapcsolatos lépéstől, ám kellemesen fog csalódni, kiderül ugyanis, hogy akár élete nagy lehetősége is kialakulhat belőle.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. december 16.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db sütőtök, 2–3 db cékla, olívaolaj, só, bors, 1 nagy marék dió, frissen reszelt szerecsendió, 4 szelet ...