Regemondó Verseny a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2014-04-16 22:18:13

Ebben az évben is ügyesen szerepeltek a diákok a Regemondó Verseny megyei szakaszán, melyet tegnap délután második alkalommal szerveztek meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

 

 

Idén második alkalommal adott otthont a Regemondó Verseny megyei szakaszának a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a versenyen 9 harmadikos kisdiák vett részt. Mint ahogy azt már tavaly is megszokhatták a résztvevők, idén is „keretbe” foglalták a versenyt, így a versenyzők által elmondott népmondákon, regéken kívül zenével és prózai jelenetekkel is szórakoztatták a közönséget. A jelenlévőket a középkorba repítették vissza a diákok, pontosabban Mátyás király udvarába. Előkerültek az archaikus kiáltványok, melyekben Mátyás „szólt” a néphez, többek között jelképesen kihirdetve a regemondó versenyt és kinevezve a döntőbírákat is Mekker Melinda, Fehér Laura és Bálint Zsuzsa személyében. A versenyen nem csak szatmárnémeti, de szamoskrassói és lázári diákok is részt vettek, pontosabban a 10-es Számú Általános Iskola, a Ion Creanga Általános Iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mircea Eliade Általános Iskola, a Szamoskrassói Általános Iskola, az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, valamint a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum harmadik osztályos diákjai — tájékoztatta lapunkat Sárosi Melinda szervező. A Marosvásárhelyen májusban sorra kerülő országos döntőre két diák jutott tovább.

Az idei Regemondó verseny díjazottjai: I. hely: Márka Márk (szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola, tanítónő Cuculeanu Andrea), II. hely: Glatz Kitty (Mircea Eliade, tanítónő Leiti Mónika), III. hely: Kiskasza Dávid (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, tanítónő Papp-Fejér Olga), dicséretben részesült Bechi Stefania (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, tanítónő Renn Renáta), míg Balogh Barbarát (Mircea Eliade, tanítónő Leiti Mónika) és Nagy Boglárkát (Ion Creangă, tanítő Illés Tímea) különdíjra érdemesítette a zsűri.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Eladó Ingatlan
Eladó 78 ár beltelek a Vetési úton. Tel.:...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. február 19.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 25 dkg csicseriborsó, 1 l zöldségleves-alaplé, 2 db burgonya, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, ...