Regemondó Verseny a Kölcseyben
Utoljára módositva: 2014-04-16 22:18:13

Ebben az évben is ügyesen szerepeltek a diákok a Regemondó Verseny megyei szakaszán, melyet tegnap délután második alkalommal szerveztek meg a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban.

 

 

Idén második alkalommal adott otthont a Regemondó Verseny megyei szakaszának a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a versenyen 9 harmadikos kisdiák vett részt. Mint ahogy azt már tavaly is megszokhatták a résztvevők, idén is „keretbe” foglalták a versenyt, így a versenyzők által elmondott népmondákon, regéken kívül zenével és prózai jelenetekkel is szórakoztatták a közönséget. A jelenlévőket a középkorba repítették vissza a diákok, pontosabban Mátyás király udvarába. Előkerültek az archaikus kiáltványok, melyekben Mátyás „szólt” a néphez, többek között jelképesen kihirdetve a regemondó versenyt és kinevezve a döntőbírákat is Mekker Melinda, Fehér Laura és Bálint Zsuzsa személyében. A versenyen nem csak szatmárnémeti, de szamoskrassói és lázári diákok is részt vettek, pontosabban a 10-es Számú Általános Iskola, a Ion Creanga Általános Iskola, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, a Mircea Eliade Általános Iskola, a Szamoskrassói Általános Iskola, az Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, valamint a lázári Petőfi Sándor Szaklíceum harmadik osztályos diákjai — tájékoztatta lapunkat Sárosi Melinda szervező. A Marosvásárhelyen májusban sorra kerülő országos döntőre két diák jutott tovább.

Az idei Regemondó verseny díjazottjai: I. hely: Márka Márk (szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola, tanítónő Cuculeanu Andrea), II. hely: Glatz Kitty (Mircea Eliade, tanítónő Leiti Mónika), III. hely: Kiskasza Dávid (Aurel Popp Zene- és Képzőművészeti Líceum, tanítónő Papp-Fejér Olga), dicséretben részesült Bechi Stefania (Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum, tanítónő Renn Renáta), míg Balogh Barbarát (Mircea Eliade, tanítónő Leiti Mónika) és Nagy Boglárkát (Ion Creangă, tanítő Illés Tímea) különdíjra érdemesítette a zsűri.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 16:55
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 17.
Ha csak a saját feje után akar menni, ne csodálkozzon, ha környezete ingerült és türelmetlen lesz egy idő után. Maradjon nyitott mások véleményére!
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 17.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell, 40 dkg fusilli tészta, 1 db citrom reszelt héja és leve, 2 gerezd fokhagyma, 1 ...