Reggelig mulattak a fényi csőszök
Utoljára módositva: 2019-09-29 15:50:17

Pénteken Mezőfényen is megtartották az idei szüreti felvonulást és bált. A több évtizedre visszanyúló hagyományt évről évre igyekeznek ápolni a mezőfényi fiatalok, és habár némileg új formában, mégis minden évben megtartják a szüreti mulatságot.

A hagyomány szerint a sorozás előtt álló fiatalok szervezték a bált, mostanra azonban bárki csatlakozhat a csőszökhöz, nincs megkötés. Idén tíz csősz és párjaik, valamint három lovas kísérő járta végig a falu utcáit a kora délutáni órákban, hogy vidám nótával az esti vigasságra invitálja a falu lakosságát. Egyébként a mezőfényi szüreti bál mindig népszerű a környéken, az eseménynek otthont adó helyi kultúrotthon ezúttal is megtelt. A talpalávalót a mezőfényi Live Band zenekar húzta, mégpedig igen jól, hiszen reggelig tartott a mulatozás. A csőszök a hagyományoknak megfelelően a bál kezdetekor és éjfélkor is eljárták a „csősztáncot”, melyet ezúttal is Fényi Györgyi tanított meg nekik és ami ezúttal is a bál egyik fénypontja volt. Az este elmaradhatatlan kellékei a finom bor és csapolt sör, a menü pedig ezúttal töltött káposzta volt. A várva várt tombola fődíjaként ezúttal egy bárányt vihetett haza a szerencsés nyertes.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 16.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...