Régi idők csodamasinái
Utoljára módositva: 2019-08-29 10:17:14

A hétvégi jubileumi oldtimerralin részt vevő autócsodák között 1924-es évjáratú Fiat és 1938-as Jaguár is Szatmárnémetiben és Nagykárolyban parádézik.

Látványos karaván gurul végig a megye útjain augusztus 30–31-én a Romániai Retromobil Klub által immár huszadik alkalommal megszervezett, jubileumi Carpaţi Retro Rali keretében. A szépséges és gondosan karbantartott koros csodák pénteken kora délelőtt, 8.30-tól állnak csatasorba a szatmárnémeti székesegyház előtti téren, ahol 10 óráig várják az érdeklődőket, majd elindulnak a kétnapos verseny első 200 kilométeres szakaszán — mondhatni keresztül-kasul az Avasban, Lunaforrást is érintve, hosszabb pihenőt (13–15 óra között) tartva Máriavölgyön. Akinek délelőtt nem sikerül megcsodálnia a mozgó autóipari kiállítást, annak 17.30 óra körül érdemes a székesegyház előtt lennie, ugyanis akkorra érnek vissza az avasi szerpentinek meghódításából az oldtimerek, közöttük a két rangidős: az 1924-ben gyártott Fiat — amely a sinaiai Elegancia Verseny díját is elnyerte — és az 1938-as évjáratú Jaguár.

Szombaton délelőtt Nagykároly és környéke meghódítására indulnak a második 200 kilométeres szakasz keretében, hosszabb pihenőt tartva a Károlyi-kastély kertjében 13–15 óra között — aki teheti, látogasson el a kastélykertbe, hiszen a múlt század eleji hangulatot idéző összlátvány felér majd egy időutazással.

A jubileumi retró rali végén nem csak azokat az autókat díjazzák, amelyek sikeresen teljesítették a 400 kilométeres versenytávot, hanem elismerés jár majd többek között a legöregebb szépségnek, valamint a legkisebb és a legnagyobb hengerűrtartalmú autónak is.

A szervezők hívnak és várnak minden érdeklődőt pénteken a szatmárnémeti, máriavölgyi, illetve szombaton a nagykárolyi helyszínre — azt pedig talán fölösleges is hozzátenniük, hogy a gépkocsivezetők adják meg a kellő tiszteletet a megye útjain a koros csodáknak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 28.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...