Régi idők csodamasinái
Utoljára módositva: 2019-08-29 10:17:14

A hétvégi jubileumi oldtimerralin részt vevő autócsodák között 1924-es évjáratú Fiat és 1938-as Jaguár is Szatmárnémetiben és Nagykárolyban parádézik.

Látványos karaván gurul végig a megye útjain augusztus 30–31-én a Romániai Retromobil Klub által immár huszadik alkalommal megszervezett, jubileumi Carpaţi Retro Rali keretében. A szépséges és gondosan karbantartott koros csodák pénteken kora délelőtt, 8.30-tól állnak csatasorba a szatmárnémeti székesegyház előtti téren, ahol 10 óráig várják az érdeklődőket, majd elindulnak a kétnapos verseny első 200 kilométeres szakaszán — mondhatni keresztül-kasul az Avasban, Lunaforrást is érintve, hosszabb pihenőt (13–15 óra között) tartva Máriavölgyön. Akinek délelőtt nem sikerül megcsodálnia a mozgó autóipari kiállítást, annak 17.30 óra körül érdemes a székesegyház előtt lennie, ugyanis akkorra érnek vissza az avasi szerpentinek meghódításából az oldtimerek, közöttük a két rangidős: az 1924-ben gyártott Fiat — amely a sinaiai Elegancia Verseny díját is elnyerte — és az 1938-as évjáratú Jaguár.

Szombaton délelőtt Nagykároly és környéke meghódítására indulnak a második 200 kilométeres szakasz keretében, hosszabb pihenőt tartva a Károlyi-kastély kertjében 13–15 óra között — aki teheti, látogasson el a kastélykertbe, hiszen a múlt század eleji hangulatot idéző összlátvány felér majd egy időutazással.

A jubileumi retró rali végén nem csak azokat az autókat díjazzák, amelyek sikeresen teljesítették a 400 kilométeres versenytávot, hanem elismerés jár majd többek között a legöregebb szépségnek, valamint a legkisebb és a legnagyobb hengerűrtartalmú autónak is.

A szervezők hívnak és várnak minden érdeklődőt pénteken a szatmárnémeti, máriavölgyi, illetve szombaton a nagykárolyi helyszínre — azt pedig talán fölösleges is hozzátenniük, hogy a gépkocsivezetők adják meg a kellő tiszteletet a megye útjain a koros csodáknak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...