Rejtőzködhetnek a radarozók
Utoljára módositva: 2019-07-12 09:45:22

Az alkotmánybíróság másodszor is visszautasította a nagy vihart kavart KRESZ-módosítást, és megengedi a rejtőzködő sebességmérést.

Egyhangúlag alkotmányellenesnek nyilvánította a taláros testület azt a sok vitát kiváltó, pró és kontra érvhegyeket felsorakoztató törvénytervezetet, amely teljesen láthatóvá akarná tenni a mit sem sejtő, „ártatlan” gyorshajtókra vadászó rendőröket.

A képviselőház által kétszer is megszavazott KRESZ-módosítás szerint kizárólag a közlekedésrendészet megkülönböztető jelzéseivel ellátott, és jól látható helyen állomásozó gépjárművekbe lehet(ne) sebességmérő készülékeket elhelyezni, ráadásul az akár egy kilométeres távolságra is „ellövő” (bemérő), pisztoly típusú sebességmérő radart használó rendőrök ezentúl nem távolodhatnak el 10 méternél nagyobb távolságra a megfelelőképpen feliratozott rendőrautótól. Mindezt — a tervezet ötletgazdái és támogatói szerint — a megelőzés és a biztonságos közlekedés érdekében, hiszen a gyorshajtókat és sebességmániásokat inkább a felelősségteljes közlekedésre kell(ene) nevelni, mintsem büntetni. A közlekedésrendészeknek már egy éve, a törvénytervezet napvilágra kerülésekor erős kétségeik voltak a nevelési célzat sikerességével kapcsolatosan, viszont a képviselők teljes támogatottsággal megszavazták — az alkotmánybírák azonban több cikkely ellen is kifogást emeltek. Idén májusban a képviselők az alkotmánybíróság határozatához igazították a tervezett módosításokat, és újra megszavazták, s ezt vette ismét górcső alá Iohannis államfő normakontrollja nyomán az alkotmánybíróság, ismételten alkotmányellenesnek nyilvánítva — azaz kedves gépjárművezetők, tessék csak szépen betartani a sebességhatárokat, mert bárhol „leskelődhet” és lecsaphat egy fránya radar. Persze a sebességhatárt elsősorban nem ezért kell(ene) betartani…

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...