Rekorddobással a dobogó felső fokán Fischer
Utoljára módositva: 2014-03-23 19:37:09

Bajnoki címet szerzett Bákóban a 4 kilogrammos súlylökésben a Szatmárnémeti Sportlíceum sportolója, Fischer Márk. A 13–14 évesek (junior 3-as korosztály) megmérettetésén Marius Glodean edző tanítványa új egyéni csúccsal nyert: a korábbi 15,17 métert majd’ harminc centivel túlszárnyalva, 15,48 méteres dobással zárt az aranyérmet jelentő első helyen.

Fischer Márk és Marius Glodean

A szatmárnémeti Aurel Popp Zene– és Képzőművészeti Líceum 8. B osztályában tanuló Fischer Márk negyedik próbálkozásra dobta meg a 15,48-at, ezzel lépett az első helyre, megelőzve nagyszebeni ellenfelét. A többi öt dobása ugyanis 15 méteren alul volt, így nagyon szoros volt a verseny az első helyét. A harmadik pozícióba feljövő Marcel Eduard Pirui (LPS–Szatmárnémeti SK; edző: Radu Achim) már a második dobása bronzérmet ért, majd az utolsó próbálkozásnál 14,11 méterrel megerősítette a pozícióját.

A lányok 3 kilogrammos súlylökő versenyszámában a Nagykárolyi Elméleti Líceum sportolója, Natalia Tegzes (edző: Ioan Mărneanu) a 11. helyen zárt.

„Sok az előítélet, miszerint csak azok a versenyzők érvényesülhetnek, akik sportlíceumban járnak. Márk bebizonyította, hogy a sport és a művészet is jól összefonódik. Nagyon örülök a teljesítményének, hiszen ebben a korosztályban utolsó éves, jövőre már idősebekkel küzd” – értékelt Glodean.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2018. június 18.)


    KONYHA
      Hozzávalók: 1 csomag rétestészta (de leveles tésztával is jó), 10 dkg spenót, 20 dkg túró, 1 db tojás, ...