Remekelnek a szatmári lánglovagok
Utoljára módositva: 2019-06-21 19:55:08

Megnyugtató tudat, hogy a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőség hivatásos tűzoltói felkészültség tekintetében az országos élbolyban vannak.

Megnyugtató, ugyanakkor (és teljesen pozitív értelemben) nem újdonság, hiszen számtalan hazai és nemzetközi, egyáltalán nem könnyű vagy egyszerű megmérettetés végén léptek már fel a dobogó fokaira, ugyanakkor minden alkalommal s valamennyien hangsúlyozzák: a versenyen elért eredmény „csak egy főpróba” és a szakmai megmérettetésen elért eredmény, siker jó dolog ugyan, de nem az az elsődleges cél, viszont aki a szigorú és kemény, mindennapos edzések nyomán ezeken a megmérettetéseken jól teljesít, az az éles bevetéseken, is hozza a formáját, a lángokból/roncsokból való mentés közben, amikor emberek élete, testi épsége múlhat a másodperceken.

Ezekben a napokban két országos megmérettetésen bizonyítottak ismét a szatmári lánglovagok: a Legerősebb tűzoltó-versenyen a száz benevezett kolléga közül a +40 és +45 éves kategóriában Cardoş Ghiţă és Pop Radu törzsőrmesterek bizonyultak a legerősebbnek — a teljes menetfelszerelésben, légzőkészülék használatával elvégzett erőnléti feladatok még képzett és felkészült hivatásosok számára is komoly kihívást jelentettek. Nem kevésbé komoly kihívást jelentett a roncsokból való kimentési-elsősegélynyújtási verseny sem, amelynek zónaközi szakaszának idén Beszterce adott otthont. A kétnapos megmérettetés során az Északnyugati Régió hat megyéje (Kolozs, Beszterce, Bihar, Szilágy, Máramaros és Szatmár) katasztrófavédelmi felügyelőségeinek egységei a legképtelenebb helyzetekben összetört roncsokból mentettek ki első fázisban egy, majd a következő versenyszámban két áldozatot, ezzel párhuzamosan zajlott a rohammentősök és elsősegélynyújtók versenye is: ők már a kiszabadított s a különfélébbnél különfélébb sérüléseket szenvedett utasokat látták el állapotuk stabilizálását követően — természetesen szintén adott határidőn belül, és természetesen itt is minden mozdulat pontozva volt. A mentési verseny élén a kolozsvári tűzoltók végeztek, második helyen a szatmáriak, harmadikon pedig a szilágyságiak; az elsősegélynyújtási verseny első helyezettjei a máramarosiak, őket követte a beszterceiek és a szilágyságiak csapata.

 

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Figyelemmel követed-e az országban zajló politikai eseményeket?
Természetesen, a csapból is ez folyik
Persze, követem és egyetértek a tüntetőkkel
Dragnea és a Dăncilă-kormány mondjon le!
Nem érdekel egyáltalán a politika
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. szeptember 17.)


  KONYHA
  Hozzávalók 4–6 pohárhoz: 50 dkg sárgabarack, 25 dkg zabkeksz, 2 dl habtejszín, porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, őrölt fahéj. ...