Remekül szerepeltek a lányok
Utoljára módositva: 2019-07-26 09:05:00

Svájcban képviselték szatmári diáklányok Romániát a Tűzoltók barátai nemzetközi versenyen. A megmérettetésen az élmezőnyig meneteltek.

Évek óta megszervezik a Tűzoltók barátai elnevezésű versenyt a diákok körében azzal a céllal, hogy erősítsék a gyermekek állampolgári kötelességérzetét, valamint megtanítsák nekik, hogyan kell viselkedni vészhelyzetek esetén. A verseny keretében először megyei szakaszokat rendeztek, majd a legjobbak bejutottak az országos döntőbe. Az országos megmérettetésen legjobbnak bizonyulók — a Szatmári Gyermekek Palotája lánycsapata és a Beszterce-Naszód megyei Ieremia Irimescu Általános Iskola fiúcsapata — elnyerték a nemzetközi versenyen való részvétel jogát, amelyre nemrég Svájcban, Martigny városában került sor. A szatmári oktató, Bancoş Veronica tanárnő csapata és a másik hazai csapat 23 európai és ázsiai ország versenyzőivel együtt vett részt a megmérettetésen. Az összesen 56 csapatot számláló versenyen a szatmári diákok a 14. helyen végeztek, bizonyítva felkészültségüket, ügyességüket és rátermettségüket. A Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége nagyon büszke a diákokra és felkészítőjükre, akinek tanítványai az elmúlt években már nyolcszor is bizonyították elméleti és fizikai felkészültségüket a Tűzoltók barátai verseny nemzetközi szakaszán, nem is akármilyen eredményekkel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Mit teszel szíved egészségének megóvása érdekében?
Naponta legalább 20 percert sétálok
Sok gyümölcsöt fogyasztok
Figyelek arra, hogy eleget aludjak
Megválogatom, milyen ételeket fogyasztok
Nem foglalkozom különösebben ilyesmivel
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2019. október 14.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 60 dkg sertéstarja, só, frissen őrölt bors, 3 ek. napraforgóolaj, 8 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 ...