Remekül szerepeltek a lányok
Utoljára módositva: 2019-07-26 09:05:00

Svájcban képviselték szatmári diáklányok Romániát a Tűzoltók barátai nemzetközi versenyen. A megmérettetésen az élmezőnyig meneteltek.

Évek óta megszervezik a Tűzoltók barátai elnevezésű versenyt a diákok körében azzal a céllal, hogy erősítsék a gyermekek állampolgári kötelességérzetét, valamint megtanítsák nekik, hogyan kell viselkedni vészhelyzetek esetén. A verseny keretében először megyei szakaszokat rendeztek, majd a legjobbak bejutottak az országos döntőbe. Az országos megmérettetésen legjobbnak bizonyulók — a Szatmári Gyermekek Palotája lánycsapata és a Beszterce-Naszód megyei Ieremia Irimescu Általános Iskola fiúcsapata — elnyerték a nemzetközi versenyen való részvétel jogát, amelyre nemrég Svájcban, Martigny városában került sor. A szatmári oktató, Bancoş Veronica tanárnő csapata és a másik hazai csapat 23 európai és ázsiai ország versenyzőivel együtt vett részt a megmérettetésen. Az összesen 56 csapatot számláló versenyen a szatmári diákok a 14. helyen végeztek, bizonyítva felkészültségüket, ügyességüket és rátermettségüket. A Szatmár Megyei Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége nagyon büszke a diákokra és felkészítőjükre, akinek tanítványai az elmúlt években már nyolcszor is bizonyították elméleti és fizikai felkészültségüket a Tűzoltók barátai verseny nemzetközi szakaszán, nem is akármilyen eredményekkel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. január 23.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csokor újhagyma, 6 ek. olívaolaj, 1–2 szelet szikkadt kenyér, 50 dkg csirkemellfilé (darálva), 1 db tojás, só, ...