Remélik, nem csúszik az utalás
Utoljára módositva: 2019-08-13 19:31:20

A Szülőföldön magyarul program hazai lebonyolítói remélik, hogy bár később lett meghirdetve az ösztöndíj, nem fognak csúszni a kifizetések.

Minden évben igen népszerű a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett Szülőföldön magyarul program nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásának, illetve hallgatói támogatásának pályázata: idén például közel 140 ezren küldték be igénylésüket Erdély-szerte. Ebben az évben viszont a megszokottól eltérően jóval később hirdették meg a pályázatot, amelyre május 3-ig várták az igényléseket — ebből kifolyólag elképzelhető, hogy valamelyest csúszik majd a sikeres pályázók kifizetése.

Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének munkatársa szerint az is megtörténhet, hogy ezen az őszön két részletben utalják majd az oktatási-nevelési és hallgatói ösztöndíjat: első körben azoknak, akik hiánytalan pályázatot adtak le, majd azoknak folyósítják a támogatást, akiknek esetleg pótolniuk kell hiányzó dokumentumokat. A tavasz folyamán egyébként összesen 139 737 romániai óvodás, iskolás és egyetemi hallgató küldte be pályázatát, ezek közül az RMPSZ 138 409 pályázatot központi ellenőrzésre küldött, és ha itt is mindent rendben találnak, akkor elfogadásra továbbítják azokat. 1328 igénylést hiányosnak ítéltek, így ezek esetén pótlásra lesz szükség, 916 pályázat viszont nem felelt meg a követelményeknek — vagy túl sok hiányázása volt a gyereknek, vagy nem magyar tannyelvű intézményben tanul.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2020. február 26.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 db tojás, 2 dl tej, 2,5 dkg friss élesztő, 10 dkg ...