Reménysugár-tábor a szatmáriak segítségével
Utoljára módositva: 2014-07-16 09:44:21

A daganatos megbetegedésben szenvedő Szatmár megyei gyerekek és családjaik számára június 23. és 27. között szervezte meg az idei első tábort a Hans Lindner Alapítvány. A Reménysugár program keretében megvalósított tábor a szatmáriak segítőkészségét példázza.

 

 

A helyszín ezúttal a szatmárnémeti strand melletti iskolatábor volt, amit a házigazda intézmény bérmentve bocsátott az alapítvány rendelkezésére.

A júniusi élménytáborban 20 család (gyerekek, szülők, testvérek) vett részt, a szervezők, valamint önkéntesek és különböző szatmári csoportok biztosították számukra az érdekesebbnél érdekesebb programokat, foglalkozásokat az együtt töltött öt nap alatt, tájékoztatta lapunkat Tulba Cristina, az alapítvány pszichológusa és Koczinger Tibor, a Hans Lindner Alapítvány igazgatója.

Első nap a résztvevők felfedezték a környező növény- és állatvilágot, később szebbnél szebb faldíszeket, hangulatos kompozíciókat készítettek a természetből gyűjtött anyagokból, majd Márk Nagy Ágota drámapedagógus vezetésével különböző játékokban próbálhatták ki magukat, a nap pedig táncesttel zárult, amikor is a résztvevők betekintést nyerhettek a magyar néptánc szépségeibe. Az öröm pillanatai folytatódtak másnap is, a legnagyobb tetszést a sörösládamászó-verseny aratta, a szatmárnémeti Multisalva Egyesület szervezésében. Gyerekek és szülők egyaránt nagy lelkesedéssel rakosgatták egymásra a ládákat, melyekre közben fel kellett mászniuk, természetesen mentőkötéllel bebiztosítva.

Az Északi Színház Harag György Társulata nem csak a februári jótékonysági előadás bevételét ajánlotta fel a tábor megszervezésére, de a tevékenységekbe is aktívan bekapcsolódott, ezúttal egy vidám mese-musicalt adtak elő, melyben a jó győzedelmeskedik a rossz fölött.

Adrenalinból sem volt hiány, amikor a gyerekek lehetőséget kaptak arra is, hogy beüljenek utasként Tudor Teuşan háromszoros gokartbajnok autójába, és maximális sebességgel száguldjanak a városi strand utcáin, megtapasztalva egy autóverseny szenzációs élményeit. A Szatmár Megyei Csendőrség is hozzájárult ahhoz, hogy a gyerekek számára feledhetetlenné tegyék az idei tábort: látványos bemutató keretében ismertették meg a tevékenységüket. A táborozók szemtanúi lehettek egy izgalmas autósüldözésnek, a gyerekek ujjongva figyelték, ahogy Oced, a képzett rendőrkutya könnyűszerrel elkapja a betörőt, de Bogdan Suciu harcművészeti bemutatója is nagy sikert aratott, majd Lorand Brad hadnagy irányításával élesben, igazi rendőrruhába öltözve, műanyaggolyós pisztolyokkal felfegyverkezve a gyerekek is csapatokba szerveződtek, és elindult a taktikázás egymás „kilövésére”. Természetesen bemutatásra kerültek az igazi fegyverek is, a csendőrök meséltek igazi bevetésekről, a gyerekek pedig kipróbálhatták az ujjlenyomatvételt is.

A Szatmári Motorosok Baráti Körének megjelenésekor felcsillant a táborozók szeme, a gyerekek külön-külön kipróbálhatták a járgányokat. A motorosok szívesen meséltek élményeikről és meghívták a gyerekeket soraikba, ami szintén reménykeltő célként lebeghet a komoly betegséggel küzdő gyerekek előtt.

A tábor utolsó napja az aquaparkbeli lubickolásról szólt. A családoknak remek kikapcsolódásban — fürdőzés, csúszdázás, relaxáció, wellness — volt itt részük. A táborba visszatérve bőséges fagylaltkínálat várta őket, annyi fagyit ehettek, amennyit csak akartak, a gyerekek maguk szolgálták ki társaikat, szüleiket. A meglepetéseknek még ekkor sem volt vége, este a Dots együttes adott egy fergeteges rockkoncertet, természetesen a gyerekek is kipróbálhatták a hangszereket, sokan talán először tartottak a kezükben elektromos vagy basszusgitárt, így boldogságuk határtalan volt.

Az együtt töltött napok élményeit, tapasztalatait egy hangulatos tábortűz mellett osztották meg egymással a résztvevők, a Kálvária-templom énekcsoportjának gitárkísérete tette hangulatosabbá a közös éneklést.

A Reménysugár-családok elmondták, hogy minden évben nagyon várják ezeket a táborokat, mert ilyenkor sikerül elszakadniuk a mindennapi gondoktól és alkalmuk nyílik találkozni, beszélgetni hasonló helyzetben levő társaikkal, ekkor tudnak erőt gyűjteni a hétköznapi megpróbáltatások leküzdésére. A szervezők ezúton is köszönik mindazoknak a jóságát, akik hozzájárultak a tábor létrejöttéhez és sikeréhez.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
Állás
Tapasztalt szakácsot keresünk Ausztriába. Telefon: 004369911015847.
Tovább >>>
Állás
Németországi munkalehetőség Bayern-Nürnberg környékén. Beteggondozót, házi ápolót keresünk...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Előzetes
Hattyúhercegnő - Királyi kémküldetés
Ma, 11:00
Miután rejtélyes idegenek érkeznek a királyságba, Alise hercegnő, Lucas és barátaik titkos küldetésre indulnak, hogy felfedjék, kiben bízhatnak, és kiben nem. A kalandorok bevetik minden tehetségüket és kémkütyüjüket, hogy fényt derítsenek az igazságra – a kis csapat célja nemes egyszerűséggel annyi, hogy megmentsék a birodalmat...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Szörnyen boldog család
Ma, 12:35
Wishbonék messze nem a legboldogabb család. Emma, egy csőd szélén álló könyvesboltot vezet, míg férje, Frank túl sokat dolgozik és szenved zsarnok főnökétől. Öntudatos lánya, Fay, épp az első szerelmet éli meg, míg fiát, a kis zsenit, Maxot csúfolják az iskolatársai. De ez még nem minden! Egy jelmezes buliban egy gonosz boszorkány szörnyekké varázsolja őket: Emma vámpírrá, Frank Frankenstein szörnyévé, Fay egy múmiává, Max pedig egy vérfarkassá változik. Kalandos hajsza indul a banya után a fél
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Az én kicsi pónim - A film
Ma, 14:25
Létezik egy varázslatos birodalom, Equestria, ahol a színes kis pónik boldogan tengetik az életüket. Itt laknak a jóbarátok: a csodálatos és nagyon okos unikornis, Twilight Sparkle, a legtalálékonyabb farmerlány, Applejack, a szivárvány sörényű pegazus, Rainbow Dash, a csacska és mindig mókára kész póni, Pinkie Pie, a kedves és őszinte, Fluttershy, és a divatban nagyon járatos Rarity. Ám egy nap a gonosz és vasöklű uralkodó, Storm király szemet vet a kis pónik hazájára, akik összefognak és útra
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 16:20
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
Űrvihar
Ma, 18:40
A klímaváltozás biztos és elkerülhetetlen. És semmi kétség: a Föld lakóinak az életébe kerülhet. A rémítő lehetőség végre szövetségbe kényszerítette a világ vezetőit, akik együtt hozták létre az egyetlen technikai megoldást, ami a menekülés lehetőségét kínálja. Egy műholdakból álló, a Föld körül keringő gyűrűt, amelynek különleges geotechnológiai megoldásai elháríthatják a természetet fenyegető veszélyeket. A rendszer két éve üzemel sikeresen. Ám egy műszaki hiba átalakítja a műholdhálózat működ
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2

Helyfoglalás
Előzetes
anyám!
Ma, 20:45
Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle Pfeiffer) beköltöznek a házba, megzavarva a pár nyugodt életét...
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Felkészítetted-e már autódat a télre?
Igen, mindig időben felkészítem
Még nem, de a napokban már esedékes
Nem sietem el a dolgot, még van rá időm
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2017. október 21.
Ha bizonyos dolgokon régóta változtatni szeretne, itt az ideje, hogy cselekedjen. Gondolja végig, hol csúszik ki a kezéből az irányítás konkrét helyzetekben.
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2017. október 21.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 10 dkg bacon, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 4–6 ek. sűrített paradicsom, 1 l ...