Reménysugárral a XI. Tündértánc élménytáborban
Utoljára módositva: 2018-07-12 11:30:56

Július 2–8. között immár tizenegyedik alkalommal rendezték meg Sárospatakon a Tündértánc Nemzetközi Élményterápiás Tábort daganatos és fogyatékkal élő gyermekek részére.

A Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány és a Hans Lindner Alapítvány által szervezett eseményen 150-en vettek részt Magyarországról, illetve Délvidékről és Erdélyből, s a Reménysugár program — onkológiailag beteg gyerekeket segítő program — jóvoltából ott voltak közöttük Szatmár megyei gyerekek és családjaik is.

A Tengerszem Camping, amely ilyenkor teljesen a táborozóké, ismét megtelt élettel, jókedvvel, önfeledt élmények sorozatával, és egy hétig mindenképp feledtette a sokat próbált családokkal a nehéz napokat. A táborozóknak szervezett programok izgalmasak és érdekesek voltak: egész napos fürdőzés a saját medencében, karatebemutató, ATV motoros show, kreatív kézművesség, textilszobrászat, ékszerkészítés, de a remek hangulatú esték is mindig hoztak valami meglepetést: karaokét, éneklést és táncot, önfeledt szórakozást és rengeteg mosolyt az arcokon. A tábor talán egyik legizgalmasabb napja a Zemplén Kalandparkban telt bobozással, libegőzéssel, hegyközi drótkötélpályás csusszanással, de volt itt még csúszás-mászás a fákon, ugrálás, hófánkozás és minden izgalom.

A táborba gyakran érkeztek vendégek: polgármesterek, tv-stáb, eljött a Hollóházi Csipet Csapat is Tóth Gábor atya vezetésével, akik egyházi, ifjúsági énekekkel örvendeztették meg a hallgatóságot. Az utolsó esti záróünnepség fénypontja volt a Ki mit tud?, amelyben a gyerekeké volt a főszerep. Ők ötletesebbnél ötletesebb előadásokkal készültek, egyesek énekeltek, mások táncoltak, szavaltak, de akadt olyan is, aki viccet mesélt a nagyközönségnek. Hazafelé mindenki megnyugodva, élményekkel telve, mosolygós arccal utazott, szemmel látható volt a hét alatt szerzett energia és az óriási lelki feltöltődés.

A Hans Lindner Alapítvány ezúton is köszönetet mond minden olyan együttműködő partnerének, akik bőségesen feltöltötték a tábor élelmiszerraktárát: Roatiş Ioan Marius, Pop Violeta, Camil Burian, Chira Marian, Bercean Ioan, Asztalnok Mária és Levente, Kállai Pál, Sebők Zsolt, Huszti Zoltán, Király István, Fehér Zoltán, Vincze Enikő és Barta Lajos, Oláh Helga és Kornél, és mindenkinek, aki jövedelemadója 2%-ával támogatta a Reménysugárt. Együtt jobban erősíthető a remény!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Legendás állatok - Grindelwald bűntettei
Ma, 21:00
Göthe Salmander (Eddie Redmayne) szerencsére nem változik. Most is ugyanaz a kétballábas, nagy tudású varázsló, aki él-hal a legendás állatokért, és mindent megtesz értük, akár a Roxfortban jár, akár a világ más, egzotikus tájain. A varázslények iránti rajongása azonban ismét újabb kalandba sodorja: ezúttal régi szerelme, Leta Lestrange is felbukkan, de mellette vannak az első részben megismert barátai, a két csinos varázslónő, a legilimentor Queenie (Alison Sudol) és az auror Propentina (Kather
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 21.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...