Rendbe teszik a temetőket
Utoljára módositva: 2018-06-21 15:39:25

 

A Szatmári Zsidó Hitközség képviselői önkéntesek segítségét kérik temetőik rendbetételéhez.

A Szatmári Zsidó Hitközség elkezdte a Szatmárnémetiben található két temetője rendbetételét ezen a héten. Nincs könnyű dolguk azoknak, akik kiveszik a részüket a munkából, mert nagy területről lévén szó sok sír található a temetőkben, s az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sok elhunytnak külföldön élnek a leszármazottai, vagy kihaltak a szatmári rokonok, tehát nincs is aki gondozza az örök nyughelyek többségét. De a jelenlegi állapot egyáltalán nem keseríti el a hitközség tagjait. Jelenleg a szatmárnémeti 9 Mai utca 1. szám alatt található temetőkertben szorgoskodnak: hétfőn kezdték a munkát, s ma 13 órakor tervezik befejezni erre a hétre a takarítást. Kivágták a korhadt fákat, összeszedték az erős szélviharok által leszakított faágakat, letisztítják a fejfákat, és a sírokat is kigyomlálják. Tervbe vették egy széles járda elkészítését is, mert száraz időben még lehet járni-kelni a sírok között, de ha esik az eső, akkor rögtön pocsolyatenger alakul ki. Ezzel a temetőkerttel szemben található egy másik is, ami úgy-ahogy rendben van, igaz, kaszálni kellene a gazt, s egy nagytakarítást itt sem árt elvégezni, sőt, idővel a régi kaput is újra fogják cserélni.

 

Jövő héten is

 

Azok, akik kétkezi munkával segítenék a temetők rendbetételét, június 25. és 28. között csatlakozhatnak a csapathoz. A temető kapujában hétfőtől csütörtökig 9 órakor ott lesz egy szervező, aki kalauzolja az érkezőket vagy azokat, akik még soha nem léptek be a temetőkertbe. Aki tud, vigyen magával munkaruhát és a szükséges munkaeszközöket is. Tegnap ottjártunkkor a nagy melegben is többen dolgoztak, s a haladás, a szorgos kezek munkája látszik is a területen.

 

 

Karikás Enikő

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • Nincs kapcsolodó cikk
APRÓHIRDETÉS
Állás
Nürnberg környékén (Bayern) otthoni, 24 órás idősápolás-háztartásbeli személyek...
Tovább >>>
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e karácsonyi vásárba járni?
Természetesen, nemcsak a helyi, környékbeli vásárokba is elmegyek
A közelben lévő vásárokban szoktam nézelődni, hozzátartozik a karácsonyhoz
A helyi vásárba nézünk ki a családdal
Nem szeretem a karácsonyi vásárt
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
HOROSZKÓP
Válassza ki csillagjegyét:
2018. november 20.
Fontos dolog ugyan a pénz, de annyira nem, hogy megérné veszekedni miatta. Mondja el őszintén a véleményét, de engedjen is akaratából.
SEBESSÉGMÉRÉS
 • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
 • Az összes megtekintése
  Radarok Szatmár megyében
  (2018. november 20.)


  KONYHA
  Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 20 dkg sütőtök, 1/2 fej lila hagyma, 10 dkg lágy kecskesajt, 5 dkg dió, ...