Rendeznék a kóborkutya-helyzetet
Utoljára módositva: 2019-05-07 12:52:14

Négy sikertelen közbeszerzési eljárás után ötödjére is megpályáztatja a kóborkutya-helyzet kezelését Szatmárnémetiben a városvezetés.

Változott a sintérszolgálat feladatainak ellátására vonatkozó törvényi szabályozás, úgyhogy a szatmárnémeti városvezetés is enyhített a feltételeken abban a pályázatban, amit a feladat ellátására írt ki. A tanács előtt már volt az ügy, s a testület megszavazta, így a kiírás a hét folyamán újra felkerül az elektronikus közbeszerzési rendszerbe, mondta el Maskulik Csaba városmenedzser.

Két lényeges módosítás történt: az egyik, hogy kivettek a tenderfüzetből egy olyan kitételt, ami eredetileg a túlbecsült kóborkutya-létszám miatt került bele, és aminek a folyamat első fázisában nem kell feltétlenül megfeleljen majd az üzemeltető. A másik, ami a törvény módosítása miatt vált lehetővé: már nem kell élő állat szállítására vonatkozó engedélye legyen a kóbor kutyákat szállító autó vezetőjének, mert ilyenre csak akkor van szükség, ha az egyhuzamban megtett táv hosszabb 65 kilométernél. Maskulik rossznak tartja a sintértörvényt — ezt a tanácsosok előtt mondta el —, mert továbbra sem teszi lehetővé, hogy cégek lássák el a gyepmesteri feladatokat; sintérkedést és sintértelep-fenntartást csak civil szervezetek vagy egyesületek láthatnak el, nagyban leszűkítve ezáltal azoknak az entitásoknak a körét, amelyeket megbízhatnak az önkormányzatok.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP

Helyfoglalás
Volt egyszer egy... Hollywood
Ma, 21:00
1969, Los Angeles. Egy munka nélkül maradt, western tévésorozatából kikerült, munkanélküli színész (Leonardo DiCaprio) és jó barátja, kaszkadőre (Brad Pitt) együtt próbálnak boldogulni Hollywood kegyetlen világában. Ez a világ azért kegyetlen, mert változik: Rick és Cliff eddig kiismerte magát a showbizniszben, de most bármerre járnak, arra kell rácsodálkozniuk, hogy minden megváltozott: a szabályok, a főnökök és a nők is…. Nincs nagyobb esemény annál a filmes világban, mint amikor Tarantino re
Grand Mall, Iuliu Maniu utca 2
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
NINCS POLL
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. augusztus 18.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 2 ek. vaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg liszt, 3 bögre tej, 15 dkg bacon, 25 dkg cheddar ...