Rendeznék a kóborkutya-helyzetet
Utoljára módositva: 2019-05-07 12:52:14

Négy sikertelen közbeszerzési eljárás után ötödjére is megpályáztatja a kóborkutya-helyzet kezelését Szatmárnémetiben a városvezetés.

Változott a sintérszolgálat feladatainak ellátására vonatkozó törvényi szabályozás, úgyhogy a szatmárnémeti városvezetés is enyhített a feltételeken abban a pályázatban, amit a feladat ellátására írt ki. A tanács előtt már volt az ügy, s a testület megszavazta, így a kiírás a hét folyamán újra felkerül az elektronikus közbeszerzési rendszerbe, mondta el Maskulik Csaba városmenedzser.

Két lényeges módosítás történt: az egyik, hogy kivettek a tenderfüzetből egy olyan kitételt, ami eredetileg a túlbecsült kóborkutya-létszám miatt került bele, és aminek a folyamat első fázisában nem kell feltétlenül megfeleljen majd az üzemeltető. A másik, ami a törvény módosítása miatt vált lehetővé: már nem kell élő állat szállítására vonatkozó engedélye legyen a kóbor kutyákat szállító autó vezetőjének, mert ilyenre csak akkor van szükség, ha az egyhuzamban megtett táv hosszabb 65 kilométernél. Maskulik rossznak tartja a sintértörvényt — ezt a tanácsosok előtt mondta el —, mert továbbra sem teszi lehetővé, hogy cégek lássák el a gyepmesteri feladatokat; sintérkedést és sintértelep-fenntartást csak civil szervezetek vagy egyesületek láthatnak el, nagyban leszűkítve ezáltal azoknak az entitásoknak a körét, amelyeket megbízhatnak az önkormányzatok.

 

 

Princz Csaba

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
APRÓHIRDETÉS
SZATMÁRI NAP
MoziSzinházBuliEgyéb
KÉPGALÉRIÁK
NAVIGÁTOR


KÖRKÉRDÉS
Szoktál-e adományozni ünnepekkor?
Igen, ilyenkor mindig nagyobb hangsúlyt fektetek az adományozásra.
Előfordul, hogy valamely felhívás kapcsán én is adományozok
Ugyanúgy adományzok egész évben
Nem adományozok se ünnepekkor, se máskor
Egyéb, leírom hozzászólásban
Szavazok
SEBESSÉGMÉRÉS
  • Sajnos ma még nem kaptunk információt a radarokról a megyében!
  • Az összes megtekintése
    Radarok Szatmár megyében
    (2019. december 11.)


    KONYHA
    Hozzávalók: 1 db édeskömény, 1 db zöld alma, 1 db hagyma, 15 dkg sárgarépa, 2 ek. olaj, 6 dl ...